Vargina vidurių užkietėjimas? Rinkis tinkamus produktus!

Vargina vidurių užkietėjimas? Rinkis tinkamus produktus!

20. Jun 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vidurių užkietėjimas kankina ne vieną besilaukiančią moterį. Ką valgyti, kad to išvengtumėte?

Pasak mitybos specialistų, vidurių užkietėjimas nėščiosioms atsiranda dėl hormonų pasikeitimo. Norint, kad nekamuotų vidurių užkietėjimas (tai galioja visiems, net tik nėštukėms) – reikia gerti pakankamą vandens kiekį.

Taip pat atidžiau žiūrėkite, kad mityboje nebūtų per daug „sunkaus maisto“: baltos duonos, ryžių, bandelių, virtų morkų, juodos arbatos ir kt.

Norint padėti žarnyno mikroflorai, galite į maisto racioną įtraukti skystus pieno produktus. Taip pat įtraukite į mitybą produktus, praturtintus ląsteliena: duona su sėlenomis, košės, vaisiai, daržovės.

Valgykite slyvų, o su bananais būna įvairiai – kai kuriems jie laisvina, kai kuriems, priešingai – kietina vidurius.

Norint išvengti šios problemos, daugiau kasdien vaikščiokite, reguliariai mankštinkitės. Užkietėjmą gali sukelti ir geležies preparatai, rekomenduojami nėštumo metu.

Gali būti ir psichologinė šios problemos priežastis, tokiu atveju nepadės aukščiau išvardinti patarimai. Stresinėse situacijose (darbe arba kelionėje) pasituštinimas gali užsilaikyti. Tokiu atveju pasistenkite pasituštinti ryte arba kai dar esate namie ir pan.

Dėl vidurių užkietėjimo problemos būtinai pasikonsultuokite su savo ginekologu.

yoko yoko 31. Mar 2014, 14:16

Va, dar straipsniukas "į temą". Plačiau produktai ir mitybos principai surašyta, gal pravers http://mumsmoterims.lt/ka-valgyti-nestumo-metu-kad-nekietetu-viduriai/

Elen7 Elen7 31. Dec 2013, 10:48

Turbūt dažną nėštukę vargina šita bėda. Tai išties labai svarbu prisižiūrėti ką ir kaip valgai, ir kiek vandenuko išgeri, bet kai tokių priemonių per mažai, rekomenduoju žvakutes Eva/qu pavartoti, jos saugios naudoti ir nėštumo ir žindymo periodu. 😀