Valstybinis ir privatus ginekologijos kabinetas: už ir prieš

Valstybinis ir privatus ginekologijos kabinetas: už ir prieš

09. May 2012, 08:00

Šiais laikais gali pasirinkti - lankytis pas ginekologą privačioje klinikoje ar poliklinikoje. Tik mažytis skirtumas - kaina ir patogumas. Taip sako mamytės diskusijoje, kokį ginekologo kabinetą rinktis - valstybinį ar privatų. 

 

Štai ką sužinojome iš jūsų diskusijos apie ginekologijos kabinetus. Kiekvienas turi savo pliusus ir minusus. Bene aiškiausias skirtumas yra tas, kad privačioje klinikoje tu gausi visus patogumus, be eilių ir gerą priežiūrą, tačiau už tai ir papildomai sumokėsi. Valstybinėje nieko nemokėsi, tačiau kartais teks pastovėti ir eilėje.

 

Dauguma jūsų esate už valstybinį ginekologijos kabinetą.

 

Ką šia tema sakote jūs?

 

Už valstybinę įstaigą:

 

Ingyteb:

Aš irgi lankiausi valstybinėje įstaigoje, nes daugelis tų pačių ginekologų turi savo privačius kabinetus, o specialistai juk tie patys..

 

erkule:

Aš lankiausi valstybinėje, superinė ginekologė.

 

neilla:

Lankiausi valstybinėje ir esu labai patenkinta.

 

utopija:

Ėjau privačiai, sukišau pinigėlius, ir likau nemažai kuo nusivylusi. Visgi patirtis visų skirtinga. Vieni ir valstybinėje rūpinasi puikiai, kiti net privačiai atmestinai, nepaskiria reikiamų tyrimų ir pan. (kaip buvo man). Visgi kitą kartą eisiu į valstybinę polikliniką.

 

Mildute:

Aš irgi manau, kad perdėtas požiūris į poliklinikas, lankėmės valstybinėje ir puiki gydytoja- ginekologė, į visus rūpimus klausimus atsakydavo, ir dėmesi suteikdavo, ir šeimos gydytojai geri, nė vienam kyšių nesu davusi. Visada maloniai apžiūri ir reikiamus tyrimus padaro....

 

Aistute:

Aš ir už valstybinį ir gerai žiūrėjo, be reikalo litus kišt, jau geriau kraitį daugiau pasiruoši, o ne į privatų kabinetą eiti.

 

Indrex:

Aš tai už valstybinę polikliniką, kam leist pinigus tam, kas yra ir nemokamai?

 

Daivute:

Lankiausi valstybinėje poliklinioje. Manau, dėmesio ir rūpesčio užteko.

 

Už privačią kliniką:

 

Mamulyte:

Kai laukiausi pirmagimės, lankiausi privačioje klinikoje, tai labai buvau patenkinta, tik vienas minusias – per kišenę „kerta“. Antrojo besilaukdama lankiausi Žvėryno klinikoje, nes labai nuostabi mano gydytoja, tad jei tokios geros nebūčiau turėjusi, tikrai būčiau pasirinkusi privatų kabinetą.


Volunge:

Svarbiausia - geras specialistas, o tokių yra ir valstybinėse poliklinikose, ir privačiuose kabinetuose. Privačių privalumas tas, jog gali rinktis tau patogų laiką ir nereikia laukti eilėse po mėnesį ar daugiau. Reikia ir eini. Dėl šių priežasčių lankiausi privačiame, kol buvau Lietuvoje. Turėjau puikią gydytoją, tad sumokėtų pinigų negaila, iš darbo lakstyt nereikėjo. Bet ta gydytoja dirba ir valstybinėje ligoninėje, tik turbūt pakliūti pas ją sunkiau, tačiau rūpestis tikrai manau būtų vienodas.

 

O ką už kokį Tu - valstybinį ir privatų ginekologijos kabinetą?

Krisliukas Krisliukas 09. May 2012, 10:34

aš vis tik esu už privatų, nors teko lankytis ir valstybiniam..

09. May 2012, 10:04

As lankiausi valstybineme ir esu labai patenkinta😀

09. May 2012, 09:25

Esu už privatų, nes bent jau savo miestely susidūriau su valstybine ginekologe labai nemaloniai - žinių ir aptarnavimo lygis be galo skurdus.