Traškučiai ir kitoks "greitas" maistas nėštumo metu

Traškučiai ir kitoks "greitas" maistas nėštumo metu

02. Feb 2012, 07:00

Kai kurios būsimos mamytės, iki nėštumo nemėgusios taip vadinamo "greito" maisto, šiuo laikotarpiu negalite atsispirti "Coca colai", bulvių traškučiams ir kt. Kaip nugalėti šią silpnybę?

 

Ką daryti, jei parduotuvėje negali atsispirti traškučiams ar fri bulvytėms Mc'Donalde", nusiperki "Sprite" ar Coca colos" buteliuką? Ar toks "nesveikas" maistas kenkia mamai ir būsimam vaikučiui?

 

Kaip "Mamyčių klubui" sakė ginekologė akušerė Lina Rudaitienė, traškučiai ir visas kitas „makdonaldinis“ maistas, „coca cola“ nėra tinkamiausias maistas nėščiosioms, nes turi daug kalorijų, o maistingumas abejotinas.

 

"Tačiau galiu suprasti ir būsimas mamytes, kurios „dreba“ dėl tokio maisto. Patarčiau, kad toks maistas nebūtų kasdienis. Suplanuokite, kad leisite sau ne daugiau kaip vieną kartą per mėnesį tuo „papiknaudžiauti“", - patarė gydytoja.

 

Nėštumo metu mamos mityba ypač yra svarbi – ir dėl jos pačios, ir dėl būsimo vaikelio. Tad ginekologė patarė tai prisiminti ir galvoti apie abu.

 

Ar tu nėštumo metu mėgdavai "greitą" maistą?

 

01. Apr 2012, 20:36

uzkandu ir traskuciu ir makdonaldinio maisto, ir picu, ir viso kito...su saiku tikrai galima

02. Feb 2012, 22:46

Nestumo metu karta i menesi valgydavau kebaba.O kaip karsta vasara atejo, tai net negalejau paziuret i juos.Tada be proto noredavau saltibarsciu.O bet buciau galejus atiduoti uz saltos FANTOS stikline 😇

02. Feb 2012, 18:19

coca cola per nestuma geriau tik viena karta ir valgiau kebaba bet paskui labai gailejausi taip sazine grauze 😃 😃 😃

02. Feb 2012, 15:53

O man tai žiauriai norėjosi Coca colos, ypač kai pykino nėštumo pradžioje 😀

02. Feb 2012, 13:06

Man taip pat neidomus nei traskuciai,nei pepses,nei kolos.... Keista,kad dauguma juos tiesiog ryte ryja ir neima i galva,kad valgo nuodus....