GINTARĖ: Sveikas, Gruodi! (14 savaičių)

GINTARĖ: Sveikas, Gruodi! (14 savaičių)

05. Dec 2013, 12:18

Labas visoms!

  ''Pasveikinkit vieni kitus, juk tai daryti sitaip lengva''. Tokia daina pradejom savo sekmadieni. Nuotaika buvo pakili, oras puikus, ne saltukas, o saulyte silde musu skruostus ir nosytes. Gruodzio pirmoji, puiki diena pradeti Kaledu maratona. Kadangi sniego cia su ziburiu nerasi, nusprendeme megautis tuo, ka turim. Aplankem kiekvienais metais, ziema, Londone, vykstancia '' Winter Wonderland''. Buvo tikrai verta praleisti diena toliau nuo namu. Maisto ivairove didele: galejai paragauti vokisko, prancuzisko, olandisko ir netgi lenkisko maisto. Ranku darbo saldumynai, suvenyrai ir kiti menkniekiukai stebini musu akis. Barai, kaip sakoma, ant kiekvieno kampo, su vokisku, anglisku alumi ir karstu vynu ( mano biciukas, sese ir svegeriukas barais nesusidomejo :) ). Aplinka labai tvarkinga, viskas sustygiuota tolygiai, todel pasivaiksciojimas buvo lengvas, be didesniu paklydimu. Zmoniu begale, todel karts nuo karto sulaukdavom stumtelejimu, kas siek tiek trikde. Bet pabambi ir vel keliauji sau toliau :). Neaplenkem ir karuseliu. Adrenalino istroske it vampyrai kraujo, issirinko dvi geriausias ir pavojingiausias. Ot leipau juokais, kai priartejus karuselej, maciau ju iskreiptas grimasas:). Pati irgi buvau aktyviste, megdavau adrenalina ant karuseliu, kol nesilaukiau. Galejau apsilankyti tik '' 5 D'' filmu saleje. Buvo labai tikroviska stebeti trumpametrazini filmuka apie Kaledas, su judanciomis kedemis, i veida puciamu veju ir pabirusiomis snaigemis. Sekmadienis buvo superinis!

 20131205105938-26302.jpg

20131205110006-49227.jpg

  Kaledu laukimas prasidejo... Speju bus visko daug. Siais metais svenciu laukima suskirsciau i dvi dalis: Kaledu maratonas restoranelyje, kuris prasideda jau sia savaite...ir lauktos sventes namuose. Restoranelyje su savo mazuoju kenguriuku plusesim net tris savaites. Bus ka veikti, kur begti, kur lekti. Tikiuosi viskas bus gerai, galbut mazius greitai mane paskatins irtis i prieki arba sustoti ir pailseti savo spyriukais- judesiukais.

Juk mums jau 14 savaiteliu! Su kiekviena diena mes vis augam, didejam ir stiprejam. O po sunkiu darbu, kursiu Kaledu siluma namuose. Planas chuliganas yra toks: stalo patiekalu meniu kursiu siek tiek kitoki nei kiekvienais metais. Bus lietuvisko, anglisko ir netgi japonisko ar kinisko akcento. Ziuresim kaip jausimes ir kiek to brangaus laiko turesim. Taip nusprendziau del to, jog esam toli nuo namu, be seimos, be sniego, todel ir tos tradicijos tampa nebe tokios svarbios. Ech, istikruju tai, visur gerai, bet namie geriausia... Taigi, toliau... Man laaabai patinka spalvos! Megstu jas keisti, derinti. Pries keleta metu turejom labai tradiciskas, grazias, raudonas Kaledas, o siais metais issirinkau visai netipine Kaledu spalva- oranzine... Taigi dress code'as kaip ir aiskus, mandarinines spalvos detales. Ot, turetu buti idomu! :)
 
  Pasipasakokim, kokios nesciosios moterytes savijautos. Jauciuosi neblogai, tik nedidelis galvos skausmas ir pykinimas pakamuoja. Atsikeliu ryte, su nestipriu skausmeliu galvoje ir kol neissivaikstau vis maudzia. O pykinimas juokingas, nes ryte tetrunka tik keleta minuciu. Taciau, juk si savijauta turejo praeiti. Kazkaip mes neatitinka rezimo :) taigi mamytes, ar galvos skausmas normalu?
 
Ką manau apie MK NĖŠTUMO KALENDORIŲ
 
Kiekviena savaite skaitau nestumo kalendoriu, 13- 14 savaitej nieko apie galvos skausma neuzsimenama. O seip kalbant apie naujaji mamyciu klubo kalendoriu galiu pasakyti, jog tai puiki ideja. Labai patogu ir nesunku naudotis, geri patarimai, kuriais pasinaudoju. Skaitau kiekviena savaite su nekantrumu: idomiausia skaityti apie mazyli, kokio jis dydzio, ka veikia ir ka naujo ismoksta... Nuotraukos taip pat padeda isivaizduoti mazyli savo isciose. Tada mes pasnekam, as jam papasakoju kokios jis dydzio, kiek sveria. Tik laukiu kol pajusiu jo atsakymus. Puikus kalendorius, kuriuo beabejo naudosiuos iki pat nestumo pabaigos! Aciu mamyciu klubui.
 
  Taigi, mielosios, jeigu turite kokiu kaledinio stalo ideju, lauksiu jusu komentaruose, o jeigu ne, megaukites savo Kaledu laukimu, skleiskim siluma, nuosirduma ir meile... Nes mamos tai moka geriausiai! Nepagailekim bent lito elgetai, sedinciam prie akropolio, ir negalvokim, ka jis uz tai nusipirks, galbut ta akimirka jis taps laimingesnis, paaukokim bent keleta litu issipildymo akcijos vaikams ir nemastykim, kur istikruju tie pinigai nukeliauja. Kaip pasake garsusis katinas Leopoldas : " Gyvenkim draugiskai" :)
 

Linkejimai muo Musu! 

  Busima mamyte Gintare

Kaip vystosi vaisius 14 nėštumo savaitę? Patarimai būsimai mamytei - apie tai skaityk MK NĖŠTUMO KALENDORIUJE->>>!

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131205111904-56167.jpg

08. Dec 2013, 22:02

Aaa, na jo, ten lietuviu buveine 😀

08. Dec 2013, 16:27

As kaip ir daugelis tikriausiai lietuviu is Rytu Londono 😀

07. Dec 2013, 11:39 fernele

Labas Fernele! 😀 Aciukas, kaip smagu zinoti, kad turim panasumu. Tai Londone gyveni? Idomu idomu... 😉 kur tiksliai?

07. Dec 2013, 11:37 utopija

Aciu ! 😀 zinai, norisi patikrintu receptuku 😀

06. Dec 2013, 18:22

Gintare!!! kaip miela skaityt tavo blogus,ka tik prisiregistravau cia ir uztikau tavo juos. Suprantu absoliuciai viska nuo a iki z ka rasai, esam panasiam laike, o tuo labiau is to paties miesto 😀
mes ir planuojam wonderlande apsilankyti, bet kolkas man tas vejas per daug nora saldo.

06. Dec 2013, 15:49

Smagus, entuziastingas pasakojimas 😀 O idėjų google pilna 😃 Aš spalvos nesirinksiu, o gal . . nežinau

05. Dec 2013, 16:36

Moliugas neeee 😃 bet visa kita liuks, turesiu omeny 😀 Dekis

05. Dec 2013, 15:59

tei va silkė su troškintom morkom, taip pat kepta duona, dar labai tiks persimonai, arba tokie tepami dirbtiniai ikriukai , jie man labai tinka kai darau vieno kąsnio sumuštinukus, dar moliūgas gali būt pagalbininkas jei jį mėgstat

05. Dec 2013, 14:33

Aciu uz komplimentus 😀 zaisliukai, serveteles ir kitos dekoracijos jau uzsakytos. Turejau omeny apie meniu, noretusi lengvu, skaniu uzkandeliu 😀 Morkos labai puiki ideja: sveika ir skanu 😉

05. Dec 2013, 12:57

Graži nėštutė spinduliuojanti šiluma 😉 idėjų kažkokių neturiu bet jei jau tokia spalva ( o ji man atrodo nesunki) tai tiks ir oranžinės žvakės, servetėlės, eglutės žaislai, patiekalai su morkom, kad ir kepta duonytė ir pan, na o del lt paaukojimo kam kam bet elgetom prie akropolio tikrai neduosiu 😀