Paslapčiuko dienoraštis: Suvirpinta ne akimirka

Paslapčiuko dienoraštis: Suvirpinta ne akimirka

13. Nov 2013, 14:56 pypse pypse

Žaliais daigais sudygusioje pievoje ilsisi laimingas žmogus. Juokiasi, nes pirštų galiukus kutena tuzinas Dievo karvyčių. Raudonų uogyčių juodi taškeliai keliauja gėlėta besišypsančios mamos suknele. Saulės atspindys nugula geltonų batelių noselėse - sparnelius suvirpina melsvas drugys.

Gelėta pievų knyga dar neperskaityta, nors likęs lapų skaičius akivaizdžiai mažesnis dešinėje pusėje. Intriga pinasi su atomazga. Uostai, kvepi dulksną, lietaus lašą, rodos, užuodi gvazdikus. Ryškius geltonus. Skanauji šąlantį obuolį ir vis junti boružėlių trepsėjimus. Verda gyvenimas. Pievoje. Rudens vasaros knygos puslapiuose. Stebuklingame Paslapčių namelyje.

Suvirpinta ne akimirka, suvirpintas gyvenimas. Paliestas stebuklo, apkabintas tikėjimo ir gėrėjimosi. Netylanti tarpusavio kalba, pabaiga žadanti naują pradžią, nutylėtos istorijos, išgyventi gyvenimai, po mažu atskleidžiama paslaptis...

Suvirpinta ne akimirka, virpantis gyvenimas iš nežinojimo. Iš laukimo. Iš baimės. Iš nuojautų. Iš nusiteikimo. Iš zujančių boružių pievos. Iš įkvepiančio, geltonais narcizais kvepiančio laukimo.

Priimi į širdį ir amžinai ten palieki.

Pajunti ir nepamiršti.

Užmezgi ryšį – tai amžinai tampa tavo dalimi.

Pievoje ilsisi laiminga mama. O jos gėlėta suknele bėgioja tuzinas Dievo karvyčių...  Kutena – juokiasi – mėgaujasi – žydi – kalbasi – jaučia – LAUKIA.

20131113155842-64166.jpg

Krisliukas Krisliukas 13. Nov 2013, 18:31

poetiška... 😀

kodelcia kodelcia 13. Nov 2013, 18:06

"junti boružėlių trepsėjimus" - gražu 🌷

pypse pypse 13. Nov 2013, 15:48

ieškau minčių ir žodžių bendravimui su kleckiuku... Tik glostau ir glostau...
toks paprastas TIK glostymo jausmas. Toks didelis ir netelpantis. Tuščiai pilnas. Apverčiantis. spiegiantis. svajotas.
svarbiausia ramus...

liko nedaug, norisi įamžinti, pasimėgauti. nemoku... tik glostau ir glostau. gal užrakinsiu... ir po n metų galėsiu vėl ir vėl išgyventi.

gintarerei gintarerei 13. Nov 2013, 15:44

turi subtilu talenta rasyti, galbut rasytoja esi/busi? 😀

13. Nov 2013, 15:42

Jautriai, su polėkiu 🌷

13. Nov 2013, 15:09

realiai nerealu❤smagu skaityti👍nuotaika gera užplūsta❤