Sunkios pirmosios dienos po gimdymo

Sunkios pirmosios dienos po gimdymo

11. Sep 2012, 08:30

Pagimdėte vaikutį, nuolat trūksta miego ir jaučiatės lyg kosmose? Paskaitykite keletą patarimų, gal vienas iš jų pagelbės ir jums.

 

Miegas labai svarbus kiekvienam žmogui, tam, kad gyvenimas būtų pilnavertis, nekankintų sveikatos problemos. Pagimdžius vaikutį miego trūkumas dažnai tampa chronišku. Ką daryti? Keletas patarimų.

 

1.Išnaudokite poilsiui kiekvieną minutę

 

Kai tik galite snūstelti, tą ir padarykite, nesvarbu, kad dabar rytas, diena ar pavakarė. Nenorėkite atlikti visų buities darbų, kaip iki gimdymo. Jūs turite teisę į poilsį. Ir neplauti puodai palauks, ir nevalytas langas gyventi netrukdo. Nekreipkite dėmesio į buities smulkmenas, dabar prioritetas Jums - jūsų vaikas ir jūs pati, jūsų sveikata ir gera savijauta.

 

2. Nepriimkite visų norinčių lankytojų

 

Jei turėjote daug draugų ir artimųjų, normalu, kad gimus vaikučiui visi jie norės pamatyti vaikutį ir jus aplankyti. Tačiau jei jie pradės eiti po vieną kiekvieną dieną arba kiekvieną savaitgalį, jums bus tikrai nelengva. Išeitys kelios: paprašyti mandagiai draugų, kad jie palūkėtų pirmus mėnesius, kol sustiprėsite, ir vaiko dienos režimas daugmaž susinormalizuos.

 

Kita išeitis - rengti palankynas didesniam būriui svečių - sukviesti draugus tam tikrą dieną į vieną būrį, kad kitos dienos būtų tik jums ir apsipratimui su nauju gyvenimu.

 

3. Taisyklingai maitinkitės

 

Ką šiandien valgėte? O kada paskutinį kartą valgėte? Kartais šių klausimų paklausta jauna mama prisimena, kad nuo ryto nieko neturėjo burnoje, arba valgė pripuolamai, tas, kas pasitaikė po ranka. Jums reikia sveiko maisto ir reguliaraus mitybos režimo, kiek tai įmanoma.

 

4. Mažiau kofeino

 

Kava ar juodoji arbata gali išblaškyti snaudulį, ir jūs dar ilgai negalėsite užmigti. Venkite šių produktų, ypač, jeigu žindote vaikutį.

 

5. Nebijokite prašyti pagalbos

 

Žinoma, jums atrodo kad savo vaikučiu geriausiai pasirūpinti galite tik jūs, tačiau juo pakankamai gerai pasirūpinti gali ir jūsų vyras, jūsų mama, draugė ar kitas artimas žmogus. Priimkite siūlomą pagalbą, nesidrovėkite jos paprašyti pati.

 

Paprašykite, kad pagalbą pasiūlęs žmogus, pavyzdžiui, išeitų pasivaikščioti su vežimuku po lauką (gryname ore naujagimiai ir maži kūdikiai miega kone visą laiką), o jūs tuo tarpu galėsite atsipūsti - ramiai pagulėdama šiltoje vonioje ar kitaip pasiilsėdama.


Kas Jums padėjo pirmom dienom po gimdymo kompensuoti miego trūkumą?

gintarerei gintarerei 11. Sep 2012, 14:39

o as niekada nemokejau miegoti diena, taip neismokau ir su maziuku 😀 pirma menesi buvo viskas lyg ir gerai, nesijauciau mieguistai ir blogai, nors meigojau mazai, bet antra menesi jegu atsargos isseko ir pradejo slubuoti atmintis, usiskaupimas, nebuvo jegu, svaigdavo galva. Viskas susitvarke tik tada, kai Jonukui baigesi pilvuko problemos, tada ir miegas pasidare ramesnis, o as tuo paciu irgi ramiau ismiegodavau ir pagaliau viskas susistate i vezes.
P.S. aisku iki siol pasvajoju iki miega iki vidurdienio arba miega po 12 valandu, kaip budavo anksciau 😃

11. Sep 2012, 13:25

Mums lygiai savaitė jau ir miego man tikrai netrūksta 😃 Mano mergytė rami miegaliukė 😀