Sulaikykite kvėpavimą: Geriausių gimdymo nuotraukų TOP-10

Sulaikykite kvėpavimą: Geriausių gimdymo nuotraukų TOP-10

14. Apr 2020, 11:49 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Birth Becomes Her - tarptautinis projektas, apjungiantis gimdymo procesą įamžinančius fotografus iš keletos šalių, neseniai paskelbė geriausių gimdymo nuotraukų dešimtuką 2020 metais.

Konkurso dalyviai gavo balus už apšvietimą, nuotraukų apdorojimą, kompoziciją, temos atskleidimą ir kt. - ir nugalėtojai išrinkti pagal bendrą balų sumą.

Gimdymo fotosesija - nepaprastai sudėtingas fotografijos žanras. Neužtenka tiesiog būti tinkamu laiku tinkamoje vietoje - fotografas gimdymo metu turi būti visiškai nematomas proceso dalyviams ir neatkreipti į save jokio dėmesio. Tuo pačiu metu labai sudėtinga užimti reikiamą poziciją, nes tiesiog nėra laiko ieškoti tinkamo kampo - viskas vyksta labai greitai. Todėl pamačius šias atviras ir nuostabias nuotraukas mums tiesiog atima žadą ..Kaip tiksliai pagauta akimirka! Kokios emocijos kiekvienoje nuotraukoje! Kiekviena iš jų yra neabejotinas šedevras!

Neįmanoma ramiai žiūrėti į šias nuotraukas. Kiekviena iš mūsų, bent kartą patyrusi gimimo stebuklą, sulaiko kvėpavimą; kažkas galbūt iš jūsų pasibaisės tiesmukumu nuotraukose, kažkas žavėsis ... Tačiau kaip bebūtų - gerbkime šių istorijų veikėjus: jie pasidalino su mumis savo istorijomis!

Taigi ...

Autorė Deborah Elenter: https://www.neo-photography.com/ 

„Mes turėtume pamatyti daugiau Cezario pjūvio nuotraukų ... ir šis darbas tai patvirtina. Jos veidas yra tobulas, kupinas džiaugsmo, palengvėjimo ir skausmo, pačiame centre - laimės ašaros. Emocijos, spalvos, stiprybė - visa tai sutelpa vienoje nuotraukoje. Puikus darbas! "

Autorė Кetie Тоrres: https://www.yourstorydenver.com/

„Ši akimirka yra tokia gili, jog priverčia sugrįžti į pačios gimdymą. Per šias kelias sekundes nebuvo jokios pauzės apmąstymams, tačiau fotografė išdrįso pakeisti horizontalią nuotrauką į vertikalią - ir tai buvo puiki idėja. Dėl to matote ir motinos sijoną, ir tai, kas vyksta apačioje - labai detaliai!“

Autorė Sophie Williams: https://sophiabirth.com/

„Įspūdinga akimirka. Be tikslaus sufokusavimo, tobulų tonų ir švaraus montažo, menininkas buvo tinkamoje vietoje tinkamu metu. Dėkojame už paprastumą, perspektyvą ir papasakotą istoriją. Puiku!"

Autorė Dana Jacobs: https://www.danajacobsphotography.com/

„Tai meniška ir tiesiog gražu. 70 mm objektyvas kokybiškai išskiria mamą ir vaikus, jie neatrodo pamiršti. Nuotrauka perteikia tiek daug emocijų, unikalias kiekvieno iš jų veido išraiškas; puikus kontrastas ir aiškūs tonai šiame juodai-baltame šedevre“.

Autorė Tinette Turton: www.facebook.com/TinetteTurtonPhotography/

„Gražūs tonai ir meniška kompozicija. Tikras meno kūrinys! Ramybės pojūtis. Pasakojimas apie gražų, stiprų gimdymą moters, kurią supa meilė, bei pirmąjį naujagimio įkvėpimą. Absoliuti magija ir neįtikėtinas talentas apšvietimo ir montavimo požiūriu".

Autorė Hannah Palamara: https://hannahpalamarabirthphotography.com/

„Koks nuostabus ir gilus momentas; autorius į jį įtraukė daug svarbių detalių - nuo placentos dubenėlyje iki juostos ant partnerio peties. Gimdymo vonia sudaro ratą, vedantį į jų intymią akimirką. Tobulybė!"

Autorius Robin Weir: https://www.robinfweir.com/

„Šviesa yra tobula. Jūs iš karto pajuntate ryšį tarp motinos ir vaiko. Spalvos, šešėliai yra didingi, bet dar nuostabiau - veido išraiškos. Tai priverčia sustingti ir prisiminti akimirką, kai pirmą kartą pačios pamatėte savo kūdikį".

Autorė Alexandria Mooney: 

https://www.alexandriamooneyphotography.com/

„Kompozicija ir kadravimas yra tiesiog be konkurencijos. Nuotraukos daugiasluoksniškumas sukuria gylį, sulaiko žiūrovo žvilgsnį. Brolis, partneris, gydytojas - viskas, kas supa šį mažylį, yra taip gražiai apšviesta ir įrėminta".

Autorė Kyle Reeder: https://kreederphotography.com/

„Nespalvotas pasirinkimas yra idealus pavaizduoti šį momentą, kuris labai aiškiai kupinas įtampos; mes jaučiame nervingumą ir jaudulį. Sėkmingas apšvietimo parinkimas ir tai, kaip koridoriai natūraliai nukreipia žiūrovą tiesiai į objektą. Geras kadras!"

Paskelbė Stephanie Entin: https://www.littleplumphoto.com/

„Gražiai padaryta. Ramybės jausmas. Atrodo, jog net kūdikis sako: „Aš esu ten, kur ir turiu būti". Tai, kaip šviesa įrėmina mamos veidą, sukuria magiją, o visa istorija yra tokia graži, be jokio įsikišimo į šią ypatingą dviejų akimirką. NUOSTABIAI!"