Strijos, odos sausumas, šerpetojimas: kaip prižiūrėti odą nėštumo metu

21. Jan 2014, 13:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nėštumas stipriai keičia moters kūną, nes mažylis auga ir kartu didėja mamos pilvukas. Tai didelis išbandymas odos elastingumui. Kaip jį išlaikyti - keletas patarimų.

Labai dažnai moterys skundžiasi strijomis, odos sausumu ir paraudimu bei šerpetojimu. Kodėl tokie pojūčiai? Žinoma, visa tai – dėl pilvelyje augančio mažylio.

Kūdikis ten gyvena, valgo, juda, miega, vyksta pilvelyje įvairūs procesai, išsiskiriant įvairioms medžiagoms.

Oda – daugiafunkcinis organas ir jei būsimos mamytės kepenys ir inkstai nesusitvarko su savo darbu, kai kurias jų funkcijas perima oda, todėl prasideda šerpetojimas ir kitos problemos.

Būsimai mamai kaip ir visoms moterims kasdien reikia rūpintis oda. Kuo pilvukas didesnis, tuo intensyvesnės ir kruopštesnės priežiūros reikalauja jūsų oda. Ją reikia kasdien drėkinti.

STRIJOS – aktuali probelma, rodos, kad jos amžinai ir pasiliks ant kūno, tačiau specialistai teigia, kad tai ne taip baisu kaip mes įsivaizduojame ir kai kurių kosmetinių procedūrų pagalba jas galima įveikti.

"Strijos – randiniai odos pakitimai, jas galima palyginti, padaryti, kad būtų mažiau pastebimos, tačiau išnaikinti neįmanoma. Namų sąlygomis tiktų išorinės tepamos priemonės, skirtos strijų pažeistoms sritims. Šiuo metu efektyviausiai strijas galima lyginti frakcinio lazerio pagalba", - pasakojo gydytoja dermatologė Gitana Šabūnienė.

Anot gydytojos, kartais hormonų pusiausvyros pokyčiai gali išprovokuoti bėrimus nėštutei, tačiau jų pobūdį turėtų įvertinti dermatologas ir skirti atitinkamą gydymą.

KELI PATARIMAI:

-Kad būtų efektyvus rezultatas, esant strijomis, patartina naudoti ne tik kremus, bet ir specialias odos priežiūros priemones, pvz. specialius dušo gelius, kurie neleidžia odai prarasti drėgmę.

-Nepamirškite ir apie nėštukių korsetus – tai lyg papildomos „rankos“, prilaikančios jūsų pilvuką.

-Nepamirškite vartoti pakankamai vandens, tai suteikia žvalumo, o odai – elastingumo.

Tad, mielosios būsimos mamytės, nepamirškite rūpintis savo grožiu nėštumo metu, nes tik nuo jūsų priklauso, kaip atrodysite ir jausitės po gimdymo.

Ar jus vargino nėštumo metu strijos, sausa oda ar kitos paminėtos problemos?

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg