SOS! Nėščiajai tinsta kojos!

SOS! Nėščiajai tinsta kojos!

09. Mar 2013, 00:00

Viena iš neretai pasitaikančių nėštumo bėdelių – tinstančios kojos. Ką turėtume apie ją žinoti?

 

Per nėštumą pasikeičia medžiagų apykaita, todėl būsimosios mamos neretai skundžiasi, jog joms tinsta kojos. Kojos tinsta ne todėl, kad būsima mamytė daug geria skysčių, o dėl druskų pertekliaus. Tam, kad netintų kojos, reikėtų rinktis sveiką maistą ir vartoti kuo mažiau druskos. Druskos perteklius skatina netinkamą medžiagų apykaitą, ir dėl to kaupiasi skysčiai. Taigi, skysčių riboti nereikia. Jų dienos norma yra apie 1,5-2 litrus.

 

Noras gerti moterims dažnai priklauso nuo mitybos įpročių, kiek jos išgerdavo per dieną iki nėštumo. Tai priklauso nuo moters ūgio, svorio, to, ką moteris valgo. Nėštumo metu moterys stengiasi valgyti daugiau vaisių ir daržovių, juose yra daug skysčių, todėl natūraliai moterims norisi gerti mažiau.

 

Nėščiosioms patartina išgerti vieną puodelį kavos per dieną, geriausia, silpnos ir stipriai balintos,  mat kofeinas skatina skysčius kauptis organizme. Tuo tarpu puikiai tinka nėštumo metu gerti paprasčiausias vanduo.

 

Jei moteriai nesinori gerti daug, per prievartą to daryti nereikia, vien tam, kad pasiektumėte 2 litrų ribą. Gali būti, kad kitą dieną išgersite daugiau, ir skysčių balansas išsilygins.


Ar turėjote tokią problemą nėštumo metu?

03. Apr 2015, 01:21

Man penktas menuo,o kojos jau istine,,nezinau ne ka daryti,vienur skaiciau kad daugiau skysciu reikia,kitur maziau gerti,,hmmm😕