Skausmas pilvo apačioje: kokios priežastys

Skausmas pilvo apačioje: kokios priežastys

08. Jan 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš būsimos mamos laiško redakcijai:

Laba diena. Kiekvieną kartą, kai pradedu vaikščioti, man pradeda baisiai skaudėti pilvo apačią. Visiškai negaliu vaikščioti, nes iškart skauda ir skauda taip, kad ne iškart praeina, o tik po kelių valandų. Klausiau savo šeimos daktarės, bet ji mane patikino, jog tai normalu (na, nebūtų Airijos daktarai). Kaip gali stiprus skausmas būti norma, atliekant tokį paprastą veiksmą? Man yra 22 savaitės. 

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė 

Nėštumo metu moterys dažnai varginančių pilvo skausmų, ypač apatinėje pilvo dalyje. Dažniausiai apatinėje pilvo dalyje skausmai atsiranda dėl didėjančios gimdos, vidaus organų persiskirstymo, didėjant gimdai, vaisiui augant, taip pat gimdos raiščių tempimo, vaisiaus padėties gimdoje pokyčių.

Tam, kad sau padėtumėte, rekomenduočiau lankyti nėščiųjų mankštą.

Reiktų atkreipti dėmesį, kad skausmai apatinėje pilvo dalyje gali būti ir dėl rimtos patologijos. Jei skausmas lydimas pykinimo, vėmimo, šaltkrėčio arba priešingai – karščiavimo, kraujavimo iš genitalijų, tokiu atveju, reiktų kuo skubiau kreiptis į jus prižiūrinčius medikus, kad įvertintų esamą padėtį. Visada bendradarbiaukite su jus priežiūrinčiais gydytojais.

Sėkmės. 

08. Jan 2016, 12:15

Aciu uz atsakyma. Bet vistiek keista kad skausmas yra labai stiprus ir net iki asaru davedantis o daktarai atsisako daryti tyrimus nes cia atseit normalu