Ramunės blogas: super mažylės kraitelis

Ramunės blogas: super mažylės kraitelis

13. Sep 2015, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Paskutines nėštumo dienas skaičiuojanti Ramunė Buivydienė prisijungė prie "Mamyčių klubo" projekto "Super Mažylis"! Šįkart antro vaikelio besilaukianti moteris pasakoja, kaip ruošiasi būsimam šeimos "papildymui"?

20150911113256-10604.jpg

Kristinos Aleksynaitės nuotrauka www.kristinaaleksynaite.com

- Ar jau suruoštas kraitelis mažylei?

- Taip, daiktai jau beveik mėnuo sudėti ir laukia didžiosios dienos.

- Ką pirkote, o kas buvo likę nuo brolio?

- Turime visus brolio išaugtus daiktus. Kadangi žinojome, jog planuosime antrą vaikelį – viską dėjau į achyvą (juokiasi), pirkome kol kas tik keletą drabužėlių pirmosioms dienoms ir higienos priemones.

- Kaip ir kokį išsirinkote vežimėlį?

- Vežimėlis taip pat paveldėtas iš brolio. Kai laukiausi sūnaus, daug domėjausi, ilgai rinkausi vežimėlį ir tikrai išsirinkau mums puikiai tikusį - tai trijų dalių "Bebe Confort" vežimėlis. Tad broliui jį išaugus supakavome ir laukėme, kada vėl galėsime panaudoti. Pagrindiniai kriterijai renkantis vežimėlį buvo didelis lopšys bei dideli ir manevringi ratai.

20150911111726-19165.jpg

- Ar dažniau pirkote naujus daiktus ar "paveldėjote" iš draugių, giminaičių? Ką manote apie tokį "mainymąsi" daiktais?

- Kai laukiausi pirmagimio norėjosi pirkti viską naują (šypsosi). Tačiau, pamažu supratome, kad toks požiūris nėra pats teisingiausias – juk ypač maži vaikiukai tikrai nesudėvi nei drabužėlių nei kitų daiktų taip, kad juos reikėtų išmesti. Kaip jau minėjau visi brolio drabužėliai ir kitas „iventorius“ laukia naujosios šeimininkės. Be to, „paveldėjome“ nemažą draugų dukrytės drabužėlių kolekciją, todėl pirkti iš esmės nieko nereikėjo. Įsigijome tik rinkinį vadinamųjų „bodžiukų“ pirmosioms dienoms.

- Kokių klaidų nekartojote, lyginant su pirmagimiu? Ką buvote įsigijusi, bet neprireikė, todėl šįkart palauksite?

- Buvo keletas daiktų, kurie mums visiškai nepasiteisino. Pirmiausia tai specialios žirklutės kūdikio nagams kirpti – su jomis turbūt nei paaugusiam vaikui, nei sau negalėčiau nukirpti nagų, o apie kūdikį net nėra kalbos (juokiasi). Mums taip pat nepasiteisino tokie daiktai kaip specialus vaikiškas vandens termometras – patogiau buvo matuoti su turimu „ne vaikišku“, taip pat „nesusidraugavau“ su rankiniu pientraukiu, praktiškai neprireikė buteliukų ir kitų priemonių sterilizatoriaus. Visi šie daiktai taip pat saugomi archyve, tačiau labai abejoju ar juos naudosime.

- Ar kažką darėte savo rankomis - mezgėte, puošėte, siuvote...?

- Jeigu prisimenate iš mano prisistatymo – esu IT specialistė, visiškai tiksliųjų mokslų žmogus, tad su rankdarbiais man sekasi sunkiai (kvatoja).  Kartais juokauju – jeigu galėčiau parašyti programą, kuri numegztų kojines – tuomet imčiaus šios veiklos, tačiau virbalai man per daug sudėtinga priemonė J vienintelė priemonė su kuria šiek tiek draugauju yra nėrimo vašelis, dar besilaukdama sūnaus esu nunėrusi dekiuką, kuris lovelėje jau laukia mažylės.

20150911111743-52285.jpg

- Kas jūsų rankinėje į ligoninę, kuri jau stovi prie durų?

- Nors nuo sūnaus gimimo praėjo tik trys metai – prieš dedant daiktus ligoninei „konsultavausi“ internete, nesinorėjo nieko svarbaus pamiršti. Na o rankinėje standartiniai daiktai pradedant vandens buteliuku ir baigiant higieninėmis priemonėmis gimdymui, drabužėliai bei higienos priemonės kūdikiui..

- Kokias sauskelnes rinksite naujagimei?

- Pasirinkome "Huggies Elite Soft" naujagimiams. Huggies sauskelnes kaip pirmąsias buvome pasirinkę ir laukdami sūnaus – jos tiko ir patiko, todėl ir šįkart neeksperimentavome.

- Ar sūnus gimė panašiu metų laiku? Ar sudaro sunkumų tai, kad mažylė pasirodys jau kai nebebus šilta?

- Sūnaus gimtadienis liepos mėnesį, tad metų laikas kiek skirsis.

Ar nebus sunkumų dėl to, kad mažylė gims rudenį tiksliai atsakyti galėsime tik po gimimo, tačiau kol kas galvojame, kad jų būti neturėtų. Žinoma – vasarą tikrai paprasčiau, kai vien jau einant į lauką nereikia daug drabužių, tačiau iš kitos pusės naujagimiui daugiau šilumos reikia ir vasarą. O ir mes patys su vyru esame rudens-žiemos vaikai – tad jeigu sveiki ir nesušalę užaugome mes, tikimės taip užaugint ir savo vaikus (juokiasi).

- Kokių pirkinių dar trūksta?

- Labai panašų klausimą išgirstame ir iš giminaičių, draugų – ko dar neturite, ką galėtume padovanoti? Bent jau kol kas atrodo – kad turime viską. O ar tikrai viską - parodys laikas.

Ko prašysite iš artimųjų, draugų, kurie klaus ką atnešti palankynoms? 

Neprašysime nieko J mums svarbu dėmesys ir laikas, kurį artimieji ir draugai skirs mūsų šeimai. Na o dovanos, kokios jos bebūtų, visuomet bus geros ir naudingos J

Ačiū!

Patark Ramunei ką dar įsigyti prieš gimimą!

13. Sep 2015, 18:27

Lengvų paskutinių dienų ir smagaus susitikimo! 😀