Pykina? Gali būti, jog laukiatės berniuko!

Pykina? Gali būti, jog laukiatės berniuko!

22. Dec 2014, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Laukiatės, o į anksčiau mėgiamą maistą negalite nė pažvelgti? Gali būti, jog jūsų įsčiose gyvena berniukas, tokią išvadą padarė nauji tyrimai. Lenkijos mokslininkai nustatė, jog moterys, kurios laukiasi berniuko yra jautresnės pirmus du nėštumo trimestrus, negu tos, kurios nešioja mergaitę. 

Šis jautrumas yra skirtas apsaugoti vyriškus embrionus, kurie, kaip rodo kiti tyrimai yra lengviau pažeidžiami nei mergaitės, aiškina  Agnieszka Żelaźniewicz ir jos bendradarbiai tyrėjai Vroclavo universitete. 

Tai nėra pirmasis tyrimas ieškantis galimybių, kaip atskirti kūdikio lytį prieš jam gimstant, tačiau vienas nedaugelio, kurį įvertina ir kiti. 

Nors atrodo labai keistai, kai vis dar bandoma atspėti kūdikio lytį, kuomet puikiai tai galima padaryti ultragarsu, bet pasirodo yra daug porų, kurios vengia šio tyrimo, o vis tiek nori žinoti lytį. Mokslininkai juokauja, kad šį metodą būtų galima vadinti "Purvinų kojinių testu" ir galima pridėti prie ilgo sąrašo kitų bandymų nuspėti ko susilauks tėveliai. 

Pavyzdžiui, vienas populiaresnių pasakymų yra jog moters, kuri laukiasi berniuko pilvas yra žemiau, nei tos, kuri laukiasi mergaitės.

Kitas populiarus metodas - švytuoklės testas. Jums reikia paimti adatą su siūlu ir pasiūbuoti prieš būsimos mamos pilvą. Jeigu sukasi laikrodžio rodyklės kryptimi, tai mergaitė, jeigu prieš - berniukas. 

Lenkų tyrimas tikina, kad bjaurėjimasis daug kuo, tai apsauga vyriškam vaisiui, o tai įrodė apklausdami 92 nėščiąsias, kurios pildė klausimynus apie tai, kam buvo jautrios pirmą, antrą ir trečią trimestrus. 

Kaip manote, kiek tiesos šiame naujame tyrime? Gal žinote dar daugiau liaudiškų metodų nustatyti lytį?

27. Feb 2015, 10:52

Na pasakyti negaliu tiesa ar ne.. bet mane 3 mėn pykino ir gine pasake kad laukiuosi mergaites 😀 pykinimas buvo praejes, kuri laika buvau pamirsusi sita jausma nesmagu, bet dabar jau yra III trimestras ir mane vel pradeda pykinti nuo kvapų visokiausių ir seip uzeina pykinimas is niekur nieko.. pagal mane pilvukas yra zemai, o kiti sako kad atseit gims berniukas.. kaip jus pacios nustatete kas gims mergaite ar berniukas 😀 ? ar tiesiog pasikliovete ka gine pamate ir pasake 😀 ?

23. Dec 2014, 11:05

na kaip kam,su pirmu berniuku pykino per visa nestuma gal pora kartu,su mergyte nuo vidurio iki galo....dabar turiu vel suneli.....pykino nuo pat nestumo pradzios iki pat galo😀manau cia priklauso ne ko laukies o ir nuo pacios mamytes sveikatos,mitybos...kelintas vaikelis ir panasei...

22. Dec 2014, 22:12

Abu kartus ilgai ir stipriai pykino, bet gimė žavios mergaičiukės. 😀

22. Dec 2014, 18:44

Mnao atveju tai visiska netiesa, nes laukiausi mergaites ir pykino lygiai 3 menesius 😀

22. Dec 2014, 18:23

Visiskai nepykino - susilaukiau berniuko 😀

22. Dec 2014, 17:55

Su sūnum visiškai nepykino, valgiau viską. Su dukryte pykino ir visiškai mėsos nenorėjau 😀

22. Dec 2014, 16:21

Absoliuti nesąmonė. Pykino, abi mergytės😀

22. Dec 2014, 12:15

Nezinau kiek cia tiesos, bet su abiem sunumis negalejau pakesti vistienos, nors ja labai megstu. O nestumo metu bijojau ir pagalvoti