Privatūs ar valstybiniai gimdymo namai?

Privatūs ar valstybiniai gimdymo namai?

28. Nov 2012, 10:00

“Mamyčių klubo” naujokė, būsimoji mama Silvija, kviečia pasisakyti visas moteris apie tai, kur geriau gimdyti – privačiuose ar valstybiniuose gimdymo namuose.

 

Iš mamos Silvijos (silvia) klausimo:

 

"Sveikos, mamytės, laukiuosi pirmo vaikučio, ir tiek prisiskaičiau apie viešus gimdymo namus, kad net baisu dabar... Tai būtų neblogai, jei patartumėte, kas geriau:  ar mokėti gan didelius pinigus ir tikėti, kad privačiai bus geriau, ar tiesiog rizikuoti ir tikėtis, kad valstybiniuose gimdymo namuose gerai pasirūpins? Nes kai paskaitau, tai vis koks daktaras būna prastai nusiteikęs, pamiršta kažką, ar seselės pyksta ir rėkauja... Padėkit, patarkit.  Ačiū"

 

Štai kokių atsakymų sulaukė būsimoji mamytė:

 

“Aš gimdžiau abu vaikus KMUK (Kauno klinikose) likau labai patenkinta, ypač naujagimio priežiūra. Jei būčiau gimdžiusi kokioje rajono ligoninėje, turbūt, savo dukters šiandien neturėčiau. Reikia visada galvoti ne tik apie save, patogumus sau, bet ir pagalvoti apie savo brangiausią turtą – vaikelį”. (deimante)

 

“Gimdžiau Vilkaviškio ligoninėj ir esu be galo laiminga, geresnio aptarnavimo ir priežiūros negautum net už didelius pinigus. Kai maža ligoninė, tai gulim po vieną dažniausiai, o šiaip po dvi, aš beveik visą savaitę (nes po cezario operacijos) išgulėjau viena, ir kitos pagimdžiusios taip pat po vieną.

 

Jei tik reikia pagalbos, tai visada ateis ir padės kiek tik reikės bet kuriuo metu. Personalas be galo malonus. Gydytojai labai profesionalūs. Aš buvau didelėje rizikoje, bet viską padarė dar geriau nei Kauno klinikose. Manau, visur visko pasitaiko, draugė gimdė privačioj klinikoj, tai sumokėjo solidžią sumą, bet buvo nepatenkinta. Ar tik ne apie 7 000 lt sumokėjo už viską... (silvijana)

 

“Aš gimdžiau valstybiniuose ir dėl to nesigailiu. Seselės gan normalios, viskas gan gerai buvo . Manau, jei nori, tai pasiimk tik V.I.P. palatą, tas pats išeis, kaip ir privačiuose gimdymo namuose. Aš ją turėjau ir buvo super”.  (blondynaka)

 

“Neturi kur pinigėlių dėt, važiuok į privačius gimdymo namus. O šiaip aš už valstybinius, gimdžiau Vilniuje ir likau laaaabai patenkinta”. (linestra)

TEMA FORUME

O ką patartum būsimai mamytei Tu?

 

 

 

 

28. Nov 2012, 13:14

nezinau kiek tame tiesos yra, bet vis tokias kalbas girdziu, kad privaciose paskutiniu momentu megsta cezari padaryt, net jis kaip ir brangesnis.

28. Nov 2012, 13:04

valstybine. gimdziau Gabriele nesusitarus, ir viskas buvo super tiek prieziura tiek visa kita, ir antra gimdysiu tokiu pat budu. As tik uz tas privacias palatas valstybiunese, issipirkom su pirmu, jei pavyks gauti, ir su antru issipirkinesiu

gintarerei gintarerei 28. Nov 2012, 12:02

as gimdziau Antakalnio ligonineje Vilniuje ir rinkausi ja todel, kad ten yra viskas salia, jei kas nutiktu vaikuciui. Kadangi pergyvenau del gimdymo, nutariau pasirinkti gimdyma priimancia gydytoja is anksto, taigi gavau super duper prieziura ir gimdymo metu ir po gimdymo. Mano gydytoja pasirupino, kad visas perosnalas dirbes prie manes butu supratingas ir geras. Pries gimdyma menesi kazkur ta gydytoja mane priziurejo. Aisku jei gydytoja uzsisakai is anksto tai kainuoja, ypatingai jei ne gydytojo budejimas tuo metu. Daugiau niekam nemokejau gimdymo metu, tik akuserei jau po visko su vyru nusprendeme duoti padekos dovanele, nes buvo labai puiki. Ar gimdyti privacioje, nebuvo net klausimo, didesne dilema buvo man ne ligonine konkreciai, bet personalas ir gydytoja.

28. Nov 2012, 11:34

Arba pati jausiesi uztikrinta, kad daviau, tai jau bus viskas labai gerai. Manau, sekmingam gimdymui neturi itakos pinigai, gal tik uz pinigus gali gauti geresne palata, gal kokia akusere ateis daugiau kartu paklausti ar nieko netruksta.