Po echo: coliukas jau ne 33, o visų 34 savaičių! Ir mūsų smagūs Velykų atgarsiai

Po echo: coliukas jau ne 33, o visų 34 savaičių! Ir mūsų smagūs Velykų atgarsiai

24. Apr 2014, 08:03

Sveikos, mielosios MK lankytojos, labas mylimas MK !

Rašau visiškai išsisunkusi – Velykinis maratonas, namai, daktarai ir taip toliau . . . BET LAIMINGA.

Visgi Velykos prabėgo laaaaabai šauniai.

Dariau du jogurtinius tortukus – vienas namuose smaližiauti, kitą vežėmės pas vyro tėvukus, kur ir sutikom Velykas. Bet apie viską nuo pradžių.

Velykų išvakarėse su sūnum ėmėmės pačio smagiausio paruošiamojo darbo – MARGUČIŲ MARGINIMO. Čia AČIŪ MK už puikias idėjas, kurias siūlėt visą savaitėlę, viena jų pasinaudojome – marginom kiaušinius vaškinėm kreidelėm, o tada merkėm į dažus – sūnus buvo tikroj euforijoj, juk praėjusiais metais, kaip ir dar ankstesniais marginau kiaušinius vašku – o tai tokiom mažom rankytėm nepritinka. O štai šis būdas – mums tiko ir patiko. Taip įsitraukė sūnukas į darbą, kad net nepastėbėjo, kad baigėsi išvirti kiaušinukai, chi. Na ir žinoma vis nenustojo kalbėti apie Velykę ir Velykų zuikį. Juk stengėsi būti geras, tad tikrai turėtų Velykė aplankyti. (Apie tą vaiko „gerumą“ dar prodysim, chi).

20140424075603-52522.jpg

Štai kaip mano brangus pupulis mėgsta žaisti – čia vienos valandžiukės „darbas“, kol mama pietus gamino. Tvarkau į mėnesį kartą viską iš pagrindų – išrūčiuoju žaisliukus į dėžes, kur mažiukai, kur dideli, bet ta tvarka pabūna neilgai ir vaikas vėl pasidaro savo „KŪRYBINĘ NETVARKĄ“, mat jei lipino kažką – paliko, jei žaidė mašinom – paliko, mat DAR ŽAISIU. Žinokit NEBETURIU KANTRYBĖS eiti ir viską rinkti, tad tokia „tvarka“ jau kelios dienos pūpso – nepajėgiu, žiūrėk kol apsitvarkai, kol valgyt padarai – ir vistiek lieka neatliktų darbų . . .

 20140424075136-52253.jpg

KAIP SU VAIKU SUSITARTI, KAD TVARKYTŲ ? Jau nepadeda nei gražus kalbinimas, nei piktas mamos balsas, o tėčio kantrybė jau senka . . .

Grįžtant prie Velykų. Tortukas – vieno nespėjau įamžinti.

 20140424075256-11626.jpg

Na, o kai kiaušinukai buvo numarginti, sūnukas „užlūžo“ greičiausiai su palaimingais sapnais apie rytdienos radinius nuo Velykės ir Velykų zuikio. Ir žinoma ryte taip ir buvo – Velykė buvo apsilankiusi ir paliko vaikui šokoladinį zuikutį – kadangi tėčio jau pėdos buvo ataušusios (buvo patraukęs pagaliau leidžiamon žūklėn – lydeauti), tai padalino zuikutį – mamytei, sau ir tėčiui paliko.

20140424075712-13830.jpg

Taigi Velykas sutikom pas vyro tėvukus su anyta – smagiai pasibuvom ir namo pargužėjom.

O antroji Velykų diena buvo DARBINGA. Tėtis sodino bulves, mes darbavomės prie svogūniukų, česnakų ir kitų sėkliukių patekimo į dirvą – gera kompanija atrodėm – močiutė jau netoli 80 –ies, aš – besilaukianti, ir vyro jauniausias brolis – na, bet nepaisant visų pritūpimų, kurie darėsi vis sunkesni atsistojant, ir einant namo skausmo ant kiekvieno žingsnio visgi likau patenkiinta, kad daržovyčių rudenį bus – vadinasi bus coliukui ir gardžios morkytės, ir moliūgo pirmosioms košelėms, o didžiajam jo taip mėgstamų žaliųjų žirnelių, bus ir žiemai agurkėlių marinavimui. Tad čia diiidelis darbas, kuris „nusirito nuo širdies“.

O galiausiai išaušo vizito pas gydytoją data. Širdutės paklausymas, kraujospūdžio pamatavimai (žemas – bet sakė normalu), ir PASIMATYMAS „GYVAI“ erkrane, čia truputį pasikoregavo mūsų savaitėlės, mat pagal ankstesnius skaičiavimus mažiukas turėjo būti 33 sav., visgi mes jau visų 34 – savaičių !!! Įsitaisęs patogiai galvyte žemyn, nepraleidžiantis progos mamytei parodyti stiprumo kojyčių, mūsų coliukas jau visas vyriukas ! Po šio vizito išėjau laiminga – viskas gerai, laukiam ramiai. O sekančią dieną apturėjom dar vieną vizitą – tyrimukams. Lauksime atsakymų.

IR PAGALIAU galiu ramiai ruoštis FOTOSESIJAI, jei tik orai bus puikūs, kaip dabar – šeštadienį skubėsime įamžinti tokį nuostabų mūsų šeimos gyvenimo tarpsnį, tik nuotraukytės, pasak fotografės bus maždaug po trijų savaičių, na tikimės prieš coliuko gimimą dar spėsime blogiuke pasiordyti, chi.

Iš mano sąrašiuko „must to do“, jau nemažai kas iškrito.

a) atspausdinta nemažai nuotraukyčių;

b)pasodintos daržovytės ir kiti smulkūs darbeliai.

Bet laukia dar rimtesni darbai – kaip kambario remontas – šią – kitą savaitę. Žinoma, vyras nelabai nori, kad makaluočiaus su pilvuku, bet nagučiai niežti – norisi greičiau ATSIKVĖPTI, kad jau VISKAS PADARYTA, kad bus galima tverti lovytę, kedenti pataliukus. JAU GREITAI . . .

Na, o kitame bloge parodysim ir porą mėgėjiškų idėjukių, kaip įamžinom pilvuką, chi. Bet neisšiduodam, tik pasakysiu, kad susiję su Velykom, vyro pomėgiu žaiti krepšinį ir . . .ššš, bet jau per daug išsidaviau.

Ohoho, kad išsiplėčiau, o galvojau – nebus ką rašyti, bet regis kuo toliau – tuo daugiau visko nuveikiam, nors laikas tirpsta kaip ledas.

Puikios savaitės, nuostabių orų – o aš tikiuosi vyro pažadų išpildymo:

  1. paplukdyti valtele;

  2. išsikepti šašlykų !!!

20140424080002-49876.jpg

DAR NERAMIAI LAUKIANTI nėštukė Roberta.

33 nėštumo savaitė: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

24. Apr 2014, 20:55 Zylutee

Tai dėl to, kad kitas žmogus. Maniškis ir mano mamos ir vyro mamos klauso, o va manęs - nelabai

24. Apr 2014, 17:36 Gintare24

Tai reiks suspet, bet neina negalvot 😀 Spesim tikiuos 😀

24. Apr 2014, 17:22 utopija

Matai, jus remontus planuojat, cia rimta. Mes kai nuomuojames, tai nieko ir nepridarysi, tai tiesiog laukiu. Turiu ir pinigeliu pasitaupius, neislaidauju, kad maziukui poto skirciau 😀. Nors galiu pasakyti, kad laikas tikrai eina, bet man kaip ilgai taip ilgai 😃 Na, suspesit nepergyvenkit!

24. Apr 2014, 17:00 Gintare24

As kaip tik panikuoju, kad dar darbu kiek nepadarytu rimtu, va kai viskas bus tvarkoj tada laikas sustos, nes beliks....tik laukti 😀

24. Apr 2014, 16:34 utopija

As visada pries pastojant gincydavausi, kaip gali buti 10 men, o va pasiteisino. Ilgokai 😀 o dar kai lauki labai isvis laikas i pabaiga sustoja.
Man dabar taip yra. Atrodo, dar 6 savaites- kaip ilgai 😀
O taip! Kencia musu sonkauliukai 😃

24. Apr 2014, 16:12 Gintare24

Na svarbiausia viskas butu gerai 😉 nors man jau net baisu pagalvvoti, kad reiktu 40sav isnesiot visi 10 men gaunasi 😃 pirmas 38 gime tai ir db tikiuos taip 😀
Na as supratau, kad ne apie nusavinima sakai 😉 bandysim igyvendint taip megejiskai 😀 na jei nebus krepsininkai leliukai tai bent dabar tikri futbolistai mamom sonkaulius prastumdo 😃

24. Apr 2014, 15:29 utopija

Tai pora dienu anksciau negu as, smagu! As irgi tikiuosi anksciau 😀
Tai lauksim sportininku foto 😀 ziurek, gal sunus bus krepsininkai. Ir apie ideja as turejau omenyje, ne kad pasisemet jus ideja is manes, o kad pati nusprendus daryti foto su pilvuku iskart pamaniau, kad isizinsim su tecio hobiu, o plius dar sunelis 😀

24. Apr 2014, 14:40 Gintare24

Na savaitėlė tokia judri pasitaikė, ir dar bus daugiau judesiuko. Kadangi echo buvo pačiom pirmom dienom sausio, tai vis laikėmės jo, ir turėjo būt 33 sav., bet po šio vizito staigmenėlė ir savaitės pasikoregavo, bet datą gimdymo vis tiek birželio 2 du kart parašyta ir trečia birželio 6, bet labai tikiuosi anksčiau 😃

Na vyras tik mėgėjas pažaisti, žaisdavo komandoj vienoj susibūrusioj, bet dabar nebespėja. Taiip,Gintare idėja tavo ir pasufleruota, forume minėjai, kad taip įsiamžinsit, vyrui užsiminiau ir tarp kitko - tai pritarė, net labiau patiko idėja nei rimtos fotosesijos 😃 - turi porą aprangų, mažiukas ir turi, ir dar kažkur turi būti mažas treningutis nuo sūnuko likęs, tai mes taip tik mėgėjiškai nusifotkinsim, nes fotosesija kur prof.bus - tai tokia šeimyninė labiau be tokių idėjų 😀

Tikiuosi sužinosit ko laukiate, o jei ne - bus nuostabi staigmena 😉

Ačiū mutter 😉

linalu 🌷

24. Apr 2014, 14:33 Milanosmama

Tai gerai, kad susidedate dar prieš miegutį, o manasis pusę veik to turto vis nori pasilikti - kad rytoj nereiktų vėl kraustyti - jei kokį namuką pastato - nes sako paskui neatsimins kaip statė ir verksmo būna 😃 Aš tai negaliu ramia dūšia apsikrovus būti, bet dabar, deja tokia situacija, kad pusę ir aš pro pirštus pražiūriu - nespėju 😀

24. Apr 2014, 14:32 Zylutee

Na maniškis grįžta suirzęs iš darželio - galima ten pietų miego nemiegoti, tai nieko nebenori jau - pradeda ožiuotis, pykti . . . Už rankos kartu, jei vedžiočiaus - isteriją užkeltų dar 😀 Jis visad nori, kad kartu tvarkytumėmės, bet man jau tikrai per sunku viską apeit ir dar jo bardakėlį tvarkyti . . .

24. Apr 2014, 12:00

Smagi jusu savaite, smagiausia, kad maziukas net savaite vyresnis, maziau bus laukti. Tai kada nustatyta didzioji data? 😀
Beto nezinojau, kas ir vyras krepsini pazaidzia, mes irgi amzinsimes krepsinio tema. Cia man buvo pati pirmoji ideja. 😀

24. Apr 2014, 11:19

Koks gražus blogas, nuteikia teigiamai visai savaitei, man šiandien ulragarsas, su neramumu laukiu ar pasirodys mano leliukas ar laikys paslaptį iki pat gimdymo😀

24. Apr 2014, 10:04

Labai gražus ir įkvepiantis blogiukas 😀

24. Apr 2014, 09:35

😀 🌷