Planuojant kūdikį vaistų vartojimą patartina nutraukti

Planuojant kūdikį vaistų vartojimą patartina nutraukti

21. Apr 2011, 00:00

Klausk specialistų rimtais sveikatos klausimaisredakcija@mamyciuklubas.lt – ir Tau jie būtinai pasistengs atsakyti.

 

Zita:

 

Esu alergiška, kiekvieną dieną vartoju vaistus nuo alergijos „Kestine“. Be jų neįsivaizduoju ir dienos, norėjau paklausti, ar vartojant šituos vaistus planuoti vaikutį galima?

 

Ir jei pastosiu, nekenks vaisiui? Ar planuojant vaiką jų jau nebegerti ir bandyti kažkuo kitu keisti vaistus? Norėčiau išgirsti jūsų patarimus, nes buvau pas du gydytojus ir jie pasakė visiškai skirtingas nuomones.

 

Vienas pasakė, kad reikia nutraukti šių vaistų vartojimą, nes pastojus persileidimas garantuotas ir vaikui kenks, o kitas pasakė, kad jie netrukdys planuoti vaiką bei jau laukiantis galima juos gerti..

 

Kaip žinoti, kas teisus ir kaip elgtis?

 

Atsako „Northway medicinos centro“ gydytoja ginekologė Lina Rudaitienė.

 

Sveiki,

 

Kestino poveikis ir vartojimas nėštumo metu netirtas, todėl vaisto gamintojas nepataria vartoti nėštumo metu. Taigi atsakyti, kaip geriausia elgtis Zitos atveju, negaliu.

 

Kadangi situacija yra gana rimta ir p.Zita negali įsivaizduoti gyvenimo be jų, patarčiau vartoti vaistą iki pastojimo, o pastojus vartojimą nutraukti. Gali būti, kad alergijos eiga nėštumo metu pasikeis ir apsieisite visai be vaistų.

21. Apr 2011, 14:25

as irgi manau, kad geriausia pasitart dar su vienu gyd, nes tiesiog planuot vaika ir tiketis, kad nestumo metu alergija atsitrauks, tai...tiketis kazko, kas gali ir neivykt, o pati minejai, kad be vaistu neisivaizduoji ir dienos, tai per visa nestuma bus vien komplikacijos😉 geriausia rasti tu vaistu atitikima, kad galima butu vartot ir nestumo metu, kad ir silpnesnius, bet but visiskai uztikrintai😉 manau, cia gali pagelbet seimos gyd. bei gines konsultacijos😉

laurora laurora 21. Apr 2011, 13:12

o gal galima tokius vaistus pakeist kitais, kuriuos galima vartoti besilaukianciai. manau, pasitark su savo seimos gydytoju