Pirmieji tapukai mano princesei

Pirmieji tapukai mano princesei

06. Nov 2013, 11:25 Gerda_M Gerda_M

Labas visoms esamoms ir būsimoms mamytėms!

Ruduo - toks laikas, kai norisi ko nors šilto ir jaukaus. Turbūt ne veltui įsisupame į avikailio pledus, apsiauname šilčiausias šlepetes ir sėdime su karšta žolelių arbata. Nors namie ir šilta, tačiau kažkas viduje nori dar daugiau šilumos ir jaukumo. Mano atveju, pirmagimė, kurios su nekantrumu laukiame. 

Kai kraitelis jau supirktas, daiktai į ligoninę sukrauti, o pūškuoti darosi vis sunkiau ir sunkiau, nusprendžiau į rankas paimti virbalus. Prisipirkau vaikams skirtų mezgimo siūlų, susiradau įdomių schemų internete ir pradėjau megzti savo leliai tapukus.

Mano akimis, gal todėl, kad tai pirmieji mano megzti tapukai, jie atrodo nuostabiai - minkšti, švelnučiai, šiltučiai, tačiau labai norėčiau, kad jūs, mielos mamytės, išsakytumėt savo nuomonę ir pakritikuotumėte, ką darytumėte kitaip, kaip kitaip puoštumėte. 

O kol jūs komentuojate, bandysiu griebti 5 virbalus ir iš jų meistrauti kojinytes, kurių, atvirai pasakius, taip pat nė karto nesu mezgusi :) 

Gerda_M Gerda_M 15. Nov 2013, 09:08 Fifi

kadangi ėmiau iš interneto, tai ir nukopinu tekstuką mamytės, kurios schema pasinaudojau.
surinkti ant dvieju virbalu 24 akis ir megzti vien gerosiomis akimis 60 eiliu..galima ir daugiau (70_80). toliau nuimti 9 akis ir megzti pridėjus kitos spalvos siūlą (AŠ ASMENIŠKAI MEZGIAU TA PAČIA SPALVA). turi gautis 8 tarpiukai kitos spalvos ir 7 pagrindines spalvos (ARBA SKIRTINGO RAŠTELIO TOS PAČIOS SPALVOS - IMK RAŠTĄ RIPSIUKĄ (VIEN GEROM) IR LYGŲJĮ - EILĖ GERŲ IR EILĖ BLOGŲ AKIŲ).

13. Nov 2013, 11:09

Nuostabūs tapukai! 😀 Įkvėpėte ir mane numegzti tokį grožį savo mažylei. Už poros savaičių man prasidedam nėštumo ir gimdymo atostogos, tad nutariau prisiminti mokyklos laikus ir atnaujinti rankdarbių įgūdžius. 😀 Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte šio darbelio schema. 😀

Gerda_M Gerda_M 06. Nov 2013, 18:46

Ačiū, mergaitės, kaip malonu girdėti komplimentus ir gražius žodžius ne tik iš artimųjų 😀))) Jei matysiu, kad ima nusispardyti, įversiu raištelius, o jei ir tada kris, beliks pasistatyt į sekciją ir žiūrėt kaip į mielą ir pirmąjį tikrą mezginuką savo pypsei 😀
Šiandien pradėjau megzti liemenytę, pažiūrėsim, kas gausis - rezultatą pateiksiu jūsų teismui 😀

06. Nov 2013, 17:16

nerealus 😀

06. Nov 2013, 16:52

As daryciau su raisteliais,nes be ju lengvai nusispardys jau per pirma minute

06. Nov 2013, 16:40

grazu ,kaip mamytes kazka padaro savo maziukamas😀o kaip paciai mamytei smagu,mmmm😀❤

pypse pypse 06. Nov 2013, 15:50

o aš tokius tapukus mezgiau savo sūneliui irgi prieš kelis metus. Kažkaip pasilikau tik pirmas kojinaites, tai išmečiau, ir šiam elliukui nepasilikau. Nes pirmagimis jų nelabai nešiojo... gražūs mieli, bet krenta nuo kojų, ir nepatogu. Buvau sugalvojus ir gražius raištelius, bet vis tiek nelabai pasiteisino. Bet šiaip dabruka slabai nuostabus, linkiu akd nuostabiai ir nešiotųsi

Gerda_M Gerda_M 06. Nov 2013, 14:36

mezgiau pagal schemą, rastą internete, mielai pasidalinsiu jau artimiausiu metu 😀
Ačiū, mergytės, už gražius žodžius 😀 Bučkis!

06. Nov 2013, 14:35

Labai miela 🌷

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 06. Nov 2013, 14:24

Labai labai skoningi ir gražūs. O schemų ir kaip megzti tokius tapukus instrukcijos ne viena mama manau lauktų 😀

Gerda_M Gerda_M 06. Nov 2013, 11:59 nelli

ačiū 😀 šitus planuoju dėti pačius pirmuosius, kai dar tik gulės lovytėj ir kojukais mosikuosis, bet neturės minčių ko nors plėšyti, kramtyti ar sugraužti 😀)