Pirmieji nėštumo požymiai

Pirmieji nėštumo požymiai

23. Jul 2012, 07:00

Kiekvienai moteriai jie skirtingi, tačiau bene objektyviausias ir pirmasis nėštumo požymis visoms – mėnesinių nebuvimas.

 

Nėra mėnesinių


Tai pirmasis ir objektyviausias galimo nėštumo požymis. Tačiau menstruacijos gali laiku nepasirodyti ir dėl kitokių priežasčių – hormoninių bei kitų ligų, pervargimo, psichologinių priežasčių. Taip pat verta atminti, kad retai, bet pasitaiko, kad mėnesinės būna ir jau pastojusiai moteriai, bene dažniausiai tai susiję su hormone progesterone trūkumu.  

 

Padidėjusi ir jautri krūtinė


Pastojus moters krūtinė pradeda ruoštis laktacijai- ji padidėja ir gali tapti jautresnė – ją liečiant, arba dilgčiojimas krūtyse. Nėštumo metu ima tamsėti speneliai ir jų rudasis laukas. Nėštumo hormonai stimuliuoja ląstelių, atsakingų už pieno gamybą, augimą.

 

Mieguistumas


Kai kurios moterys vienais pirmųjų nėštumo požymių apibūdina padidėjusį mieguistumą, kai moteris jaučiasi itin pavargusi, nori dažniau prigulti, daugiau miega. Taip būna dėl kelių priežasčių: nėščiosios organizme didėja hormono progesterono kiekis, kuris sukelia mieguistumą, o antra – dėl neštumo metu sukeltų pokyčių gali sumažėti arterinis kraujo spaudimas, dėl ko moteris jaučiais mieguista.

 

Pykinimas


Rytinis pykinimas dažniausiai pasireiškia nuo 5-6 nėštumo savaitės, todėl priskirti jį pirmiesiems nėštumo požymiams sunkiau. Visgi nereta moteris pažymi, kad nėštumo pradžioje ją pykino rytais, ji negalėjo pakęsti tam tikrų kvapų, ir tai sukėlė jai įtarimą, kad verta pasidaryti nėštumo testą.

 

Kaip elgtis?


Jeigu jaučiate nors vieną iš minėtų požymių, jums nėra mėnesinių, įsigykite nėštumo testą arba kreipkitės į gydytoją. Anksčiausiai nėštumą patvirtinti gali kraujo tyrimas, kurio metu tiriamas nėštumo hormono kiekis kraujyje. Jis nėštumą gali patvirtinti dar tada, kai testai rodo neigiamą atsakymą.

 

Kokie pirmieji nėštumo požymiai lydėjo jūsų nėštumą?

 

02. Mar 2016, 20:49

Sveikutes, ar gali but taip , kad pastojau per menesines? Taciaų nuo nesaugaus sekso praejo 10 dienu tik. Bet jau 3 dienas jauciu pykinima, slapintis lakstau labai daznai ir svaigsta galva . Ar tai gali but ,kad tai pirmieji nestumo pozymiai?

27. Jul 2012, 17:01

Na va siandiena pasidariau testa.....pamaciau 2 juosteles 😀 laiminga be galo kad turesiu leliuka😀

26. Jul 2012, 21:56

Gali but kad esu nescia(butu tikras stebuklas 😀),nakty labai stipriai pradejo skaudeti pilva,lyg kas nors vidui plesytu mane.Jau 3diena kaip skauda visa pilva,ir menesines veluoja keturias dienas,labai daznai miegu ir maistas kaikiuris pasidare slykstus,vat ir dabar geriau limonada ir jis man vaistais kazkokiais atsiduoda...taciau dar nepykina kolkas...ar galiubuti nescia?😀testo dar nesidariau

26. Jul 2012, 21:56

Gali but kad esu nescia(butu tikras stebuklas 😀),nakty labai stipriai pradejo skaudeti pilva,lyg kas nors vidui plesytu mane.Jau 3diena kaip skauda visa pilva,ir menesines veluoja keturias dienas,labai daznai miegu ir maistas kai kiuris pasidare slykstus,vat ir dabar geriau limonada ir jis man vaistais kazkokiais atsiduoda...taciau dar nepykina kolkas...ar galiu buti nescia?😀testo dar kolkas nesidariau.

23. Jul 2012, 11:41

Žinoma kai lauki ir tikiesi tai nesėkmė liūdina, bet jei lemta tai lemta, vistiek kaip matyti iš mamyčių pavyzdžių kai mažiausiai lauki ir tikiesi gauni tą laimę 😀 Ir tau to linkiu 😉

23. Jul 2012, 11:20

Živile kartoti, tai jau dareisi 😀 ? Oi džiugi naujiena kiekvienai moteriai būtų, kartok gi 😀

23. Jul 2012, 11:19

Pykinimas pradžioje. O vėliau jau žianat, visą laiką kankino rėmuo.

laurora laurora 23. Jul 2012, 10:23

per pirmaji nestuma jokiu pozymiu nebuvo. menesiniu nebuvo, bet buvau po operacijos, tai nesukau sau galvos. per 2 nestuma labai greit krutines jautrumas atsirado, o pykinimai...nemoku net apsakyt (deja, abu nestumai nesekmingi), per 3 nestuma nedaug pykino, bet krutine buvo jautri, o paciai tai saltis kresdavo, tai karsta darydavosi, salo galunes, kankino nemiga

23. Jul 2012, 09:36

Man pirmasis požymis buvo krūtinės jautrumas, kuris atsirado po paskutinių mėnesinių praėjus gerai savaitei, tačiau apie nėštumą net negalvojau tada 😃