Partnerio pagalba gimdymo metu neįkainojama

Partnerio pagalba gimdymo metu neįkainojama

12. Feb 2013, 07:00

 

Gimdymo metu vyras atlieka svarbų vaidmenį. Jis moteriai - stipri parama tiek fiziškai, tiek emociškai.

 

Partneris primena apie kvėpavimą

 

Kai kyla skausmas, paprastai žmogus įsitempia. Kai gimdyvės kūną suima sąrėmiai ir skausmas, pasak klinikos psichologės Sanite Aispure, tuo momentu moteris nustoja kvėpuoti, tuo metu kūdikis negauna deguonies. O šalia esantis vyras moteriai primena apie kvėpavimą.

 

Partneris savo mylimajai gali priminti, kad kvėpuoti galima garsiai ir kartu, tada lengviau iškęsti sąrėmius.

 

Partneris gali užimti patogią poziciją

 

Didžiausia nauda iš vyro fizinės jėgos, kai gimdyvei artėja sąrėmiai ir ji ima stumti. Tuo metu moteris atlieka neįsivaizduojamai sunkų darbą ir būsimas tėvelis gali padėti moteriai užimti patogią pozą.

 

Jis gali padėti priglausti moteriai kojas prie krūtinės ar atsiremti, leisti apsikabinti jo kaklą ir taip "pakabėti". Taip pat vyras gali uždėti šaltą kompresą ant kaktos, duoti atsigerti.

 

Patarimas vyrams: jeigu jūs dalyvaujate gimdyme, apsiaukite patogia, neslystančia avalyne, tai padės jums išsilaikyti, padedant žmonai užimti patogią pozą.


Nepamirškite patogiai apsirengti

 

Apie ką vyrams nereikia galvoti gimdymo metu? Apie tai, kaip jis atrodo iš šalies ir ką apie ji pagalvos medicinos personalas! Atminkite, kad sąrėmiai -  gimdymo proceso dalis, kurių metu bus ir gerų, ir blogų emocijų. Blogas emocijas vyras ir moteris gali išreikšti labai garsiai, bet to nereikėtų gėdintis.

 

Įsivaizduokite momentą, kai jums rauna dantį. Sėdint kėdėje žmogus nesistengia savęs kontruoliuoti ir šypsotis! Jam skauda, norisi nuo to pabėgti ir t.t. Ir gimdymo namuose svarbu atsiduoti emocijoms ir leisti gimdymui vykti sava eiga, kaip liepia moters kūnas.

 

Partneris - skydas moteriai

 

Vyras gimdymo metu moteriai reikalingas kaip skydas. Kartais personalas nori, pvz. paskubinti procesą, o tuo metu vyras turi sužinoti, kodėl ir dėl ko tai reikia daryti.

 

Tokiose akimirkose moteris gali nugrimzti į save, daug ko nematyti, negirdėti, todėl vyras yra jos akys ir ausys. Gimdyvė gali išsigąsti, kai kyla kokie nors nesklandumai, todėl partneris turi būti visada budrus viso gimdymo metu.

 
Ar vyras jums padėjo gimdymo metu?

 

 

05. Nov 2013, 10:32

na mano vyras kai tik sužinojo jog laukiuosi iškart nusprendė kad gimdyme dalyvaus ir aš neprieštaravau,net džiaugiausi kad jis šalia, ir per gimdymą padėjo man, palaikė galvą, dėjo šaltus kompresus. vyras ir pasakė pradėjom mažylę kartu tai kartu ir dalyvausim atėjime į pasaulį 😀

12. Feb 2013, 19:07

pas mane tie studentai stebetojai,buvo ateje.man skausmai didziausi,o jie dar klausia,kaip as jauciuosi.as net negalejau atsakyt,tai vyras sako,o kaip jums atrodo?jie susiprato,ir isejo 😃mane net sunervino,nes tikrai tokiu atveju,kai man skausmai didziausi,nereikia ziurovu.o vyras buvo per abu gimdymus,ir tikrai man buvo lengviau,kai salia artimas zmogus 😀

gintarerei gintarerei 12. Feb 2013, 10:55

as tai abejojau ar noriu kad vyras eitu i gimdyma, bet tik del vienos paprastos priezastis, jis pas mus seimoje labai panikuotojas ir man tikrai tuo metu maziausiai norejosi salia dar ir vyro su panika ir ji raminti. Bet vyras prizadejo, kad nepanikuos ir to neparodys 😀 ir sutarem, kad jei ka iseis, bet viskas buvo gerai, as vyro net nemaciau. Vyras is streso nelabai seke, gimdymo veikla, todel nelabai buvo mano ausys ir akys, na kartais kai prisimindavo kertinius dalykus, pvz nenorim studentu stebetoju, tai sutvarkydavo viska, bet siaip jis irgi buvo panires i save su savo emocijomis 😀

12. Feb 2013, 08:05

Man vyras padejo gimdymo metu. Straipsnyje sakoma, kad vyras akys ir ausys, su tuo sutinku 100%, nes isties dalies gimdymo nepamenu, buvau pasinerus i save. Su pirmu gimdymu vyras labai bijojo eiti kartu,o laukia antras gimdymas ir jis net neabejoja,kad eis kartu.