Padėkite - graužia rėmuo!

Padėkite - graužia rėmuo!

04. Mar 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Rėmuo – normalus dalykas nėštumo metu, su kuriuo tenka susitaikyti. Rėmuo kankina beveik visas nėštutes ir gali lydėti beveik visą nėštumo laikotarpį.

Ką daryti, graužiant rėmeniui?

  • Nebadaukite ir nepersivalgykite. 
  • Geriau valgyti dažnai ir po nedaug. 
  • Lėtai ir gerai sukramtykite. Jau burnoje maistą pradeda veikti seilių fermentai. Gerai sukramtytas maistas yra lengviau ir greičiau virškinamas, todėl skrandyje ilgai neužsibūs, vadinasi, mažesnė tikimybė atsirasti rėmeniui. 
  • Jokio gazuoto gėrimo! Nes dujo gali kilti iš skrandžio į viršų, nusinešdami ir dalį maisto į stemplę.

Žinoma, kad rėmuo dažnai sukyla dėl kavos ir cigarečių. Jei dar neatsisveikinote su tuo, pats metas atsikratyti blogų įpročių! Neverta mėgautis vėlyva vakariene - visą naktį gali būti kankinti rėmuo!

Pageidautina išbraukti iš savo mitybos raciono riebų, keptą maistą ir šokoladą, nes šie produktai papildomai provokuoja stemplės sfinkterio atsipalaidavimą.

Jei kankina rėmuo, padės ramunėlių arbata ar kisielius.

Kada rėmuo ima graužti?

Paprastai rėmuo atsiranda pirmąsias dvi valandas po valgio, todėl pavalgiusios geriau iškart nesigulkite. Pabandykite gulėti lovoje su pakelta galva (galite po galva pasidėti dar vieną pagalvę).

Jeigu šios priemonės jums nepadėjo sumažinti rėmens, pasikonsultuokite su savo gydytoju, kuris gali paskirti geriamų preparatų. Jokiu būdu negerkite vaistų savarankiškai, prieš tai nepasitarę su gydytoju.