Nuotraukų albumas - gimdyvių krepšelis įvairiose pasaulio šalyse

Nuotraukų albumas - gimdyvių krepšelis įvairiose pasaulio šalyse

29. Feb 2016, 08:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Daugelis Vakarų pasaulio moterų į daiktų krepšį, kurį vežasi į gimdymo namus, dedasi daiktus, kurie jos buvimą ten daro komfortiškesnį. Susipažinkime su kita pasaulio, kur važiuojant gimdyti reikia atsivežti net savo gumines pirštines personalui.

Dalinamės organizacijos „WaterAid“ fotografijomis iš daugybės pasaulio šalių būsimų gimdyvių krepšelių.

20160226160641-71178.jpg

Didžioji Britanija

Mama pasakoja: „Aš pasiimu drabužius sau ir kūdikiui. Taip pat keletą užkandžių, elektroninę skaityklę, iPod'ą, bet nežinau ar turėsiu laiko tai naudoti. Taip pat pasiimtu vandens - mano pirmasis gimdymas buvo labai ilgas, negalėjau valgyti, todėl vanduo buvo būtinas. Įsidėjau užkandžių, nes ligoninėje pusryčiams buvo balta duona ir sausi pusryčiai.

Ypatingas dalykas mano krepšyje - tetos megzta antklodė kūdikiui."

20160226160729-33384.jpg

Japonija 

Supakuota:

  • drabužiai kūdikiui, kuriuos vilkės išvažiuojant iš ligoninės
  • draudimo kortelė, įvairios formos dėl kraujo perpylimo, mamos ir kūdikio sveikatos kortele, paciento registracijos bilietas
  • gimdyvės vienkartinės kelntaitės, priekyje susegama liemenėlė maitinimui
  • higienos reikmenys
  • servetėlės

Japonijoje tikima, kad moterys keletą mėnesių po gimdymo negali liesti vandens. Tai reikia, kad ji turi rūpintis kūdikiu ir nedirbti namos ruošos darbų (neplauti, nevirti valgyti). Teigiama, kad menopauzės simptomai yra stipresni toms, kurios naudojo vandenį po gimdymo. Aišku, esant šiuolaikinėms technologijoms, tai padaryti nėra taip ir sunku. 

20160226160809-33272.jpg

Etiopija

Mama: „Aš jau auginu tris vaikus, todėl turiu patirties gimdant. Kūdikiui paėmiau rankšluostį, kuriuo jį apdengsiu. Tai viskas, ko jam dabar reikės. Sau pasiėmiau servetėlių, apatinius, laisvas kelnes ir ilgą suknelę, kojinių ir „Mirinda“ (gazuotas apelsinų gėrimas). Šis gėrimas padeda skrandžiui pasikelti, todėl kūdikis gali apsisukti ir lengviau gimti."

20160226160829-82581.jpg

Nikaragva

Mama: „Aš turiu savo paklodę, rakšluostį, megztinį, šiek tiek vatos ir gumytę plaukams.

Man pasakojo, kad kūdikį reikia prausti kasdien. Skamba gerai, bet turime problemą, kad vanduo iš mūsų šulinio dirgina odą, ją pradeda niežėti, lieka randai, mes jo negalime gerti."

20160226160847-30835.jpg

Uganda

“Besiruošiant gimdyvė akušerė davė man sarašą ką reikia atsinešti. Privačiose ligoninėse viską duoda, bet valstybinėse viskuo turi pasirūpinti pati.

Reikia:

Dviejų nailoninių paklodžių, kuriomis apdengs lovą, kol gimdai

Dešimties porų guminių piršinių, bet aš turiu tik dvi, nes neturėjau tiek pinigų

Naujų skustuvo peiliukų, kurių reikia gimdymo metu

Vatos, kuria būtų galima nuvalyti kraują gimdant

Muilo, kuriuo galima išplauti gimdyklą

Buteliuko dezinfekatoriaus

Kibiro ir basono maudymuisi ir šlapinimuisi

Termoso karštam geriamam vandeniui ir puodelio

Tualetinio popieriaus

Servetėlių

Patalynės

Papildomų pinigų

Taip pat įsigijau paklodę kūdikiui, vaikišką megztinį, kepurytę ir kojines.“

20160226160908-37311.jpg

Zambija

Mama: “Turėjome įsigyti: kūdikiui paklodę, antklodę, spaustuką virkštelei, apsiaustą, vatos, įklotus man ir indus. Taip pat turime kombinezoną ir dar keletą drabužių kūdikiui. Man labiausiai patinka suknelė. Jeigu gims berniukas, tai paliksiu ją kitam kūdikiui. 

Iš senesnių žmonių girdėjau, kad kol esu nėščia, negaliu valgyti virtų kiaušinių ir bulvių, nes tuomet kūdikis gims be plaukų.“

20160226160927-49182.jpg

JAV

“Vienintelis reikalavimas yra pasiimti automobilinę kėdutę, kuomet keliauji namo. Kitus dalykus įsigijau, kad man būtų maloniau - mano gimdymo planas, šlepetės, užkandžiai, žindančiai mamai skirta arbata, mieli drabužėliai kūdikiui, taip pat dovanos jo vyresnei sesei - saldainiai ir plastilinas.“

20160226160947-15847.jpg

Madagaskaras

“Per paskutinę apžiūrą akušerė liepė atsinešti visko, ko reikės gimdymui ir po jo: paklodė gimdant, kompresai, vata, sauskelnės, medvilniniai ir šilti drabužiai kūdikiui, šlepetės, termosas, paklodė ir įklotai man pačiai. 

Šeima pasirūpino, kad man netrūktų nieko, kol ten būsiu. Jie paėmė man puodą, lėkštes, šauktus, ryžių, daržovių. Taip pat nupirko vištienos sriubos, kurios man reikės po gimdymo. Ji padeda atsistatyti organizmui ir naudinga žindymui. 

Mano kaime yra tradicija, tiksliau, draudimas, ko negali daryti besilaukdama. Pavyzdžiui, negalima nešioti imbiero kišenėje, nes kitaip kūdikis gali gimti su šešiais kojų ar rankų pirštais.“