Netikrieji sąrėmiai

Netikrieji sąrėmiai

29. Feb 2012, 10:00

Nėštumo metu moteris gali jausti vadinamuosius „paruošiamuosius“ sąrėmius, kurie nėra tikrieji. Tačiau moteriai, ypač pirmą kartą gimdančiai, gali būti sunku juos atskirti.

 

Pirmasis šiuos „netikrus“ sąrėmius aprašė J.Braxton Hicks 1872 m. ir nuo tada gimdos susitraukimai nėštumo metu vadinami Braxton Hicks susitraukimais. Nėštumo metu jie pasitaiko nuo pat  pirmojo nėštumo trimestro. Jau gimdžiusioms moterims jie vyksta kur kas  smarkiau. Šių sąrėmių paskirtis – mankštinti gimdos raumenis, tarsi parengti juos tikriesiems sąrėmiams.

 

Nuo 28 nėštumo savaitės dauguma moterų juos pradeda jausti ir atskirti, tačiau tai yra labai individualu. Paskutinėmis nėštumo savaitėmis šie susitraukimai dažnai suintensyvėja, tampa skausmingi ir todėl juos sunku atskirti nuo prasidėjusio gimdymo sąrėmių..

 

Paruošiamieji sąrėmiai yra nereguliarūs, jaučiami tik strėnų srityje ar pilvo apačioje. Jie paprastai trunka apie 30 sekundžių (ar šie tiek ilgėliau). Pakeitus padėtį (pavyzdžiui, vaikštant ar atsigulus) jie dažnai silpnėja ir išnyksta. Kai kurios moterys pastebi, kad šių „netikrų“ sąrėmių metu jaučia aktyviau judantį vaikutį pilve.

 

Netikrųjų sąrėmių pagrindiniai bruožai:

- Jie nereguliarūs

- Jie nedažnėja

- Jie nestiprėja

- Vaikščiojant ir pakeitus padėtį jie baigiasi

 

Gimdymo sąrėmiai būna reguliarūs, jie stiprėja ir dažnėja. Ypač vaikštant, jie ne nurimsta, kaip „netikrųjų“ atveju, o pastiprėja. Neretai skausmas prasideda strėnose ir išplinta po visą pilvą. Ilsintis gimdymo sąrėmiai nepraeina.

 

Gimdymo sąrėmių bruožai:

- Jie reguliarūs

- Jie stiprėja

- Jie dažnėja

- Juos gali lydėti lydi nugaros apačios skausmas, viduriavimas, rožinės ar kraujingos išskyros.

- Nubėga vaisiaus vandenys (apie 15 procentų nėščiųjų dar neprasidėjus sąrėmiams, nubėga vandenys)

 

Ar nėštumo metu Tu jautei netikrus sąrėmius?

 

19. Apr 2012, 11:18

pora savaitčiu iki gimdymo pora kartu jau buvo užeje,gal net nebučiau pastebejus,vakar nakti miegant,kai pabudau nuo kito vaiko triukšmo pajutau kad man spazmuoja pilva,bet pasisukus ant kito šono vel užmigau...

06. Apr 2012, 10:15

na taip sarimei keistoki buna seip kartais sunku atskirti tikrus nuo tu apgaulingu as ir db sededama jauciu netikrus sarimius o tada tik suprantu kad jau llaikas vaikuciui iseiti i pasauli kaip man prasideda kas penkes min skausmas ir tik tada i greitaja pagalba kreipuos

01. Mar 2012, 09:50

As patyriau tuos ne tikruosius saremius antrojo nestumo pabaigoje, iki termino likus porai savaiciu. Tiesiog labai staigia pradejo skaudet pilvo apacia, nugara, nezinojau ka daryt ir gulejau ir vaiksciojau, jau ir daiktus buvau susidejus, bet vis laukiau, nes supratau kad cia kazkas ne taip, nes saremiai prasideda po truputi. Na ir belaukiant, po poros valandu skausmas pradejo mazeti ir galiausiai is viso nustojo😀