Nėštutė peršalo: ar padeda vitaminai ir šildymo procedūros?

Nėštutė peršalo: ar padeda vitaminai ir šildymo procedūros?

18. Sep 2015, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ko imtis būsimai mamai peršalus? Ar reikia vartoti papildomai vitaminų susirgus, ar tinka homeopatiniai vaistai, o kaip su šildymo procedūromis?

Vitaminai nėštukei sergant

Ar reikia vartoti papildomai vitaminų peršalimo metu? Viskas priklauso nuo nėštumo periodo ir kitokių aplinkybių. Būtina pasikonsultuoti su savo gydytoju. Galbūt gydytojas patars vartoti askorbo rūgštį, kuri padeda kovoti su infekcijomis, arba askorutiną.

Svarbiausia – žinoti normas: neperdozuoti vitaminų. Vitamino A trūkumas pirmaisiais nėštumo mėnesiais gali iššaukti neigiamas pasekmes, o perdozavimas vitaminų C ir D paskutiniais mėnesiais skatina placentos senėjimo procesą.

Patarimas: valgykite šviežių vaisių ir daržovių, gerkite šviežiai spaustas sultis (išskyrus morkų). Tokiu būdu organizmas savaime gaus reikalingų vitaminų.

Šildymo procedūros peršalimo metu

Daugelis tokių procedūrų nėščiosioms nerekomenduojamos. Gydytojai nepataria netgi šildyti kojų, nes tai gali sukelti gimdos stimuliaciją ir priešlaikinį gimdymą.

Patarimas: geriausiai peršalus – sausa šiluma – šalikas, šiltos kojinės, pižama ir lova.

Nėštumas ir homeopatija

Priešingai nei cheminiai medikamentai, visa homeopatija saugi nėštukėms.

Yra čiulpiamos tabletės gerklei, kurias galima čiulpti kas 15-30 minučių, tačiau ne daugiau kaip penkis vienetus. Galima vartoti ir antigripinius homeopatinius preparatus.

Būtinai kreipkis į gydytoją, jei: 

    * savijauta nepagerėjo per 2-3 dienas

    * temperatūra aukštesnė nei 38 laipsniai

    * atsirado skausmas gerklėje ir tonzilių srityje

    * sloga geltonos spalvos su nedideliu kraujo atspalviu

    * stiprūs galvos skausmai kaktos ir akių srityje

    * jeigu neramina kosulys, sunkus kvėpavimas.

Patarimas: geriausia kreiptis į gydytoją iš paties ryto, kai simptomai labiausiai išreikšti, tuomet tiksliau bus parinktas gydymas.