Nėštumo testas - pirmasis žingsnis sužinoti, ar laukiesi

Nėštumo testas - pirmasis žingsnis sužinoti, ar laukiesi

21. Feb 2018, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vienas iš labiausiai jaudinančių klausimų moters gyvenime - ar esu nėščia? Nėštumą - planuojamą ar neplanuojamą - gali patvirtinti gydytojas apžiūros ir tyrimų metu, arba moteris tai gali sužinoti savarankiškai namuose, atlikdama nėštumo testą.

Pasak ginekologės Daigos Baranovskos, galimas pats pirmasis nėštumo požymis - uždelstos menstruacijos. Norėdama galutinai įsitikinti, ar tikrai laukiasi, paprastai moteris nusiperka nėštumo testą.

20180219140238-96388.jpg

Nėštumo testo atlikimo procesas - labai paprastas ir patogus. Jis nereikalauja papildomų konsultacijų ir žinių. Atsakymą TAIP arba NE gauname jau po kelių minučių.

Kokį rinktis nėštumo testą?

Paprasčiausius testus arba "juosteles" reikia pamerkti į indą su šlapimu, palaikyti kurį laiką ir žiūrėti į nedidelį ekranėlį. Nėštumą patvirtina dvi matomos juostelės.

Kad testas pavyktų, reikia laikytis visų instrukcijoje nurodytų punktų, tuomet rezultatas bus patikimas.

Testas be šlapimo mėginio

Tam, kad testas pavyktų, užtenka testo mentelę pakišti po šlapimo srovele ir po kelių minučių matysite rezultatą. Nėštumą taipogi patvirtina dvi juostelės.

Būna, jog viena iš juostelių mažiau ryški. Tai taip pat liudija teigiamą nėštumą, nors tam, kad būtumėte ramesnė ir užtikrintesnė rezultatu, patartina pakartoti nėštumo testą ir apsilankyti pas ginekologą. Bet koks nėštumo testas veikia tokiu būdu: testas moters šlapime aptinka hormoną chorioninį gonadotropiną (hCG). Jis pradeda išsiskirti, kai apvaisintas kiaušinėlis prisitvirtina prie gimdos sienelės. Tai įvyksta maždaug 5-7 dienos po apvaisinimo.

20180219140556-38075.jpg

Gydytoja pabrėžia, jog geriausia atlikti testą ryte, mat rytais minėto hormono koncentracija šlapime būna didesnė, nei dienos metu. Tačiau jei nėštumas daugiau nei 5-6 savaitės, tuomet paros metas, kada atliksite testą, neturi reikšmės.

Kas vyksta pirmosiomis nėštumo dienomis?

-Kiaušialąstė apvaisinama per 24 valandas po ovuliacijos ir dar 7 dienas keliauja iš kiaušidės iki gimdos.

-Pirmąsias savaites hormonų lygis gali būti žemas, nes kiaušialąstė dar neprisitvirtino prie gimdos sienelės.

-7-14 dienų eigoje po apvaisinimo kraujyje pradeda išsiskirti hormonas hCG.

20180219140520-50415.jpg

liov liov 11. May 2018, 18:13

Sveiki. Labai noriu išgirsti atsakymą...