Nėštumo kalendorius. 38 savaitė: Jūsų organizmas aktyviai rengiasi gimdymui

Nėštumo kalendorius. 38 savaitė: Jūsų organizmas aktyviai rengiasi gimdymui

28. Oct 2014, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būsima mama

Paskutinėmis dienomis prieš gimdymą galbūt padidės diskomforto jausmas. Šiomis dienomis gimdyvės dažnai skundžiasi, jog blogai miega, todėl rekomenduojama prieš miegą išgerti stiklinę šilto pieno tam, kad kraujas geriau tekėtų į gimdą ir bandykite miegoti ant kairio šono.

Jūs greičiausiai jau žinote - laukiatės berniuko ar mergaitės.

Paskutinėmis savaitėmis pradeda senti placenta, vaisius blogiau aprūpinamas deguonimi ir maistinėmis medžiagomis.

Nemaloniu momentu 9 nėštumo mėnesyje gali tapti strijos - rausvi grioveliai ant klubų, pilvo ar krūtinės. Po gimdymo jos pabals ir taps mažiau matomos. Jeigu reguliariai tepsitės kremu nuo strijų, gali būti, kad jų nebeliks.

Jūs jaučiate, kokios sunkios tapo jūsų krūtys. Taip pat kenčiate nuo besitęsiančių nugaros skausmų ir nereguliarių sąrėmių.

Jūsų organizmas aktyviai rengiasi gimdymui. Keičiasi hormoninai, skiriasi dubens kaulai, sąnariai tampa labiau paslankūs, raiščiai ir kremzlės minkštėja.

Dėvėkite drabužius tik iš natūralių audinių. Dabar jums tiks tik patogi medvilninė liemenėlė.

Nepergyvenkite, jeigu nejaučiate vaiko judesių, gali būti, jog jis miega. Bet jeigu ilgai neduos apie save žinoti, reikia pranešti savo gydytojui.

38 nėštumo savaitę daugeliui mamų atsiranda lizdo sukimo sindromas, kuomet moteris pilna energijos, pasiruošusi nuversti kalnus, kad padarytų savo lizdelį jaukų ir švarų. Šis jėgų atplūdis atsiranda dėl hormono oksitocino, kuris išsiskiria prieš pat gimdymą.

Jeigu jūs ruošiatės gimdyti kartu su vyru ar kažkuo iš artimųjų, pasidomėkite šiuo klausimu gimdymo namuose anksčiau - ar reikia vyrui pasidaryti kažkokius tyrimus, kokia apranga pasirūpinti.

Gimdymas 38-40 savaitėmis laikomas savalaikiu ir normaliu.

Į gimdymo namus vežkitės gerą nuotaiką ir pačias geriausias emocijas, juk jūs greitai susitiksite su taip ilgai lauktu mažyliu. Linkime jums lengvo gimdymo ir kantrybės!

Mityba

Dvi savaitės iki nustatyto gimdymo termino valgykite tik daržoves, vaisius, grūdus ir pieno produktus. Paskutinę savaitę valgykite tik augalinį maistą.

Būsimas mažylis

Vaiko svoris apie 3 kilogramus, ūgis 48-50 centimetrai. Ilgis nuo galvos iki pasturgalio - 35  centimetrai. Likusias dvi savaites iki gimdymo vaikas truputį paauks ir pasunkės.

Maitinimą (deguonį ir maisto medžiagas) vis dar gauna per placentą.

Ant kūno sumažėja varškinio sluoksnio. Pradingo pūkeliai.

Jeigu laukiatės sūnelio, tai jo kiaušinėliai turėtų būti nusileidę į kapšelį, o jeigu mergaitės - tai šią savaitę jūs galite tapti mama. Paprastai mergaitės skuba pasirodyti į pasaulį anksčiau.

Daugeliu atveju vaikai gimsta 3,3 kilogramo svorio, plius minus 200 gramų, o ūgis - apie 50-55 centimetrus. Po gimimo kūdikis pirmą kartą surėkia ir tuomet išsiplečia plaučiai - jis pats pradeda kvėpuoti savarankiškai.

38 nėštumo savaitę vaikutis mažiau spardosi ir vartosi, tai susiję su vietos stoka gimdoje ir sumažėjusiu kiekiu vaisiaus vandenų.

Vaiko judesiai labiau koordinuoti, jis intensyviai ruošiasi gyvenimui ne mamos įsčiose.

Šiame etape vaiko galva jau prisispaudė į jūsų dubens apačią.

Širdies ritmas jau lyg normalaus žmogaus - 120-160 dūžių į minutę.

Pasigražinkime prieš gimdymą

Kas pasakė, kad gimdymo metu nereikia atrodyti gražiai? Mes norime būti gražios bet kokiame amžiuje ir bet kokioje padėtyje. Artimiausiu laiku po vaikučio gimimo mums nerūpės lankytis grožio salonuose, todėl reikia tuo pasirūpinti dabar.

Pasirūpinkime savo nagais!

Nereikia pergyventi ir panikuoti, jeigu naudojatės kosmetinėmis priemonėmis, kurios turi kenksmingų medžiagų. Juk sveikatai pavojingą dozę labai sunku gauti nuo milimetrinio lako sluoksnio ant nagų. Nagų priauginimas nėščiosioms nerekomenduojamas, nes naudojamos medžiagos gali būti toksiškos ir nėštumo periodu nagai ir taip tampa trapūs nuo kalcio trūkumo, todėl priauginimas gali stipriai pakenkti jiems.

Pedikiūras svarbus ir netgi būtina procedūra nėščiai moteriai. Kartu su svoriu didėja apkrovos kojoms, todėl dažnai atsiranda nuospaudos, įauga nagai. Paskutinėmis nėštumo savaitėmis daug sunkiau pasidaryti pedikiūrą namuose, todėl palepinkite save nueidama jį pasidaryti į saloną. Paskirkite kelias valandas kas keletą savaičių šiai maloniai procedūrai. Pedikiūras nėščiajai turi keletą skirtumų nuo paprasto. Negalima naudoti karštų vonelių kojoms.

Manikiūrą ir pedikiūrą galima ir reikia daryti visuomet, bet reikėtų rinktis kokybiškas medžiagas ir patikrintus specialistus, kad apsisaugotumėte nuo galimų nemalonių pasekmių ir gautumėte maksimalų pasitenkinimą.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg