Nėštumo kalendorius: 29 savaitė

Nėštumo kalendorius: 29 savaitė

10. Oct 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip vystosi mažylis?

1.Mažylio ilgis – 26 cm, o svoris 1100-1250 g

2.Kūdikis pasiekė pusę savo ūgio, kuris bus jam gimus.

3.Pradeda formuotis poodiniai riebalai.

4.Mažylis iš dalies gali kontroliuoti savo kūno temperatūrą.

Kokia tavo savijauta?

Sparčiai auganti gimda spaudžia visus vidaus organus ir sukelia tam tikrų nepatogumų: dusulį, dažną šlapinimąsi, deginimo pojūtį ir pan.

Jeigu atkreipsite dėmesį į tyrimų rezultatus, galita pastebėti per didelį cholesterolio kiekį kraujyje. Nereikia nerimauti, tačiau ir nereikia leisti, kad cholesterolio kiekis padidėtų. Jis reikalingas progesterono gamybai.

Jūsų krūtys ruošiasi maitinimui. Iš jų gali tekėti lipšnus skystis – priešpienis. Būtent juo maitinsis jūsų kūdikis pirmosiomis dienomis, kol pasirodys peinas.

Daugiau laiko praleiskite lauke, vaikščiokite ilgas distancijas. Maitinkitės subalansuota mityba. Atminkite, kad kūdikiai kartais gimsta melsva odele dėl deguonies trūkumo. Tad pasirūpinkite pakankamu kiekiu deguonies jau dabar.

Kai kurioms moterims gimdymas gali prasidėti jau šią savaitę.

Ką daryti, jei įtariate priešlaikinį gimdymą? Pirma, tuojau pat baikite visus darbus ir atsigulkite – geriausia ant šono. Iškart praneškite savo gydytojui apie savo įtarimus, savijautą – jis patars, ką daryti. Kartais užtenka tik pagulėti, kad įspėjamieji sąrėmiai liautųsi.

Rekomendacijos:

1.Kadangi padidėjo spaudimas kepenims, diafragmai ir visai pilvo sričiai, dėl to gali padažnėti šlapinimasis.

2.Prisijunkite prie nėštukių, atliekančių vandens aerobiką, grupės. Pratimai vandenyje padės pasiruošti gimdymui, nes treniruos visas jūsų raumenų grupes.

3.Lankyk nėštukių gimnastiką – tai padės tau geriau jaustis, geriau jausis ir mažylis.

Jeigu Tu dabar esi 29 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.