Nėštumo kalendorius: 28 savaitė

Nėštumo kalendorius: 28 savaitė

06. Oct 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip vystosi tavo vaikutis?

1.Mažylis sparčiai auga. Ūgis nuo galvos iki kojų - 35-38 cm, svoris 1000-1100 g.

2.Tau reikia skaičiuoti kūdikio judesius dieną. Aktyvumo pikas: per valandą turėtų būti apie dešimt judesių. Dienos ritmas stabilizavosi. Miego ir aktyvumo ritmai keičiasi kas pusvalandį.

3.Trečiame trimestre mažylis pilvelyje jau pažįsta tavo balsą.

4.Jeigu laukiatės berniuko, jo sėklidės jau nusileidusuis į kapšelį.

Kokia tavo savijauta?

Šiame laikotarpyje moteriai reikės lankytis pas savo ginekologą kartą per dvi savaites. Būtent šią nėštumo savaitę reikės atlikti nemažai tyrimų, tarp jų – ir tyrimą dėl hemoglobino kiekio kraujyje.

Atėjo metas su savo gydytoju aptarti būsimą gimdymą. Reikėtų susipažinti su tokiomis galimybėmis kaip nuskausminimas, epiziotomija ir gimdymo skatinimas. Yra tikimybė, kad su tuo jums teks susidurti, tad būtina žinoti, kokiais atvejais skiriama viena ar kita procedūra, kokie privalumai ir trūkumai.

Gali būti, kad pieno liaukose pasirodys tirštas skystis – krekenos. Jei jų nėra, nereikia nerimauti.

Jeigu jūsų rezus faktorius negatyvus, gali būti rezus faktorių konfliktas (Rh) (Jūsų Rh negatyvus, o mažylio – teigiamas). Todėl šiuo metu daromi antikūnių tyrimai – jeigu jūsų Rh neigiamas, o kūdikio teigiamas, jūsų imuninė sistema mažylio kraują gali priimti kaip svetimkūnį, todėl išsiskirs daugiau antikūnių, o tai gali pakenkti nėštumui.

Jeigu kūdikio tėčio Rh neigiamas, jūsų - teigiamas, tuomet nerimauti nereikėtų.

Akušerės rekomendacijos:

1.Teks pas gydytoją lankytis kartą per dvi savaites.

2.Vartok kalcį, jis būtinas kūdikio kaulams.

3.Nepamiršk kuo daugiau laiko praleisti lauke.

Jeigu Tu dabar esi 28 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.