Nėštumo kalendorius: 25 savaitė

Nėštumo kalendorius: 25 savaitė

26. Sep 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sveikiname įžengus į trečiąjį nėštumo trimestrą!

Kaip šiuo laikotarpiu vystosi tavo mažylis?

1. Mažylio ūgis – 22 cm, o svoris apie 600-700 g

2. Akytės jau visiškai išsivystė ir greitai atsimerks.

3. Visi gyvybiškai svarbūs organai subrendo. Tuo atveju, jei kūdikis gimtų šią savaitę, tuomet gavus būtiną neonalinę priežiūrą, jis galėtų išgyventi.

4. Vaikučio oda raudona, plonytė, per ją matomos venos.

5. Mažylis jau gali sapnuoti.

Kokia Tavo savijauta?

Jūsų gimda padidėjo, dabar jos dydis kaip futbolo kamuolio, kuris spaudžia diafragmą, šonkaulius, skrandį. Visa tai gali liudyti apie tai, kad kartais skrandžio sultys pakyla į viršų – į stemplę, sukeldamas deginimo pojūtį, ypač po valgio.

Šiuo periodu jūs jaučiatės gerai. Nuo šiol jums teks dažniau lankytis pas gydytoją. Pats laikas pagalvoti apie naujagimį. Daugelis tėvų pirmuosius kūdikio gyvenimo mėnesius praledižia veiname kambaryje su juo. Tai palengvina sauskelnių keitimą ir maitinimą. Tai sumažina ir kūdikio nerimą.

Bet jeigu turite atskirą vaiko kambarį ir nusprendėte, kad kūdikis nuo gimimo miegos jame, tuomet būtinai įsigykite radioauklę, kuri padės kontroliuoti, kada vaikas verkia, pabunda ir pan.

Rekomendacijos:

1.Klausykis muzikos ir dainuok savo mažyliui! Tai ramina ir tave, ir jį. Taip, mažylis tave girdi!

2.Pradėk daryti kvėpavimo pratimus.

Jeigu Tu dabar esi 25 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

27. Sep 2013, 16:27

Tai va tai ir sumaišo

26. Sep 2013, 19:00

Aha man tos pirmos savaites irgi kažkaip įdomiai skaičiuojasi 😀 nors dar tik pasiruošimas,bet jau skaitosi pirma nėštumo savaitė.bet jug dar nėra nėštumo

26. Sep 2013, 17:10

Man kažkaip pati pradžia tų savaičių aprašymų neaiški, nes pirma savaitė aprašoma kaip tik moters pasiruošimas nėštumui, antra jau neva pastojimas, tai kažkaip nesusigaudau pradžioje visiškai 😃

26. Sep 2013, 11:07

Beja 3-čias trimestras nuo 29sav.

26. Sep 2013, 09:44

Galėtumėt kas savaite aprašyti o ne kas diena,nes nuo šiol teks ieškoti jusu aprašytu savaičiu

26. Sep 2013, 09:42

Mums vakar suėjo lygiai 25 savaitės ir jau skaičiuojame 26-ta 😀 tai aš jau trečiame trimestre? Vaje kaip greitai 😀 mano gimdos dugnas atrodo kad tikrai gerokai aukššiau bambos,jauciu spyrius ties krutine po šonkauliais.dienos ritmas jau kaip ir nusistovejo.atsygulus i lova jau pradeda muistytis taip neleisdamas miegot.dienom atrodo kad pamiega ilgiausiai 30min ir vel spyrių sulaukiu.kuo tuoliau tuo sunkiau įsitaisyti miegui,nepadeda net ir nėščiosios pagalvė.nakty kai verčiuosi nuolat išsibudinu