Nėštumo kalendorius: 2 savaitė - "Lemiamas momentas"

Nėštumo kalendorius: 2 savaitė - "Lemiamas momentas"

10. Dec 2013, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Antrąją nėštumo savaitę svarbiausia kiaušialąstė netrukus bus apvaisinta. Organizmas saugo ją specialioje pūslelėje. Pamažu pūslelė didėja. To reikia pasiruošti ovuliacijai: spermatozoidas susijungia su kiaušialąste kiaušintakyje.

Stebėk savo nėštumą savaitėmis ir gauk dovanų Huggies® Newborn!

Būsima mama

Gali būti, kad ovuliacija įvyks kitoje savaitėje. Antros savaitės pabaiga-trečios pradžia, skaičiuojant nuo pirmos paskutinų mėnesinių dienos - tai ir yra tinkamiausias laikotarpis pastoti. Dabar geriausia dvi-tris dienas sustabdyti lytinį gyvenimą. Tai padės jūsų partneriui „sukaupti“ pakankamą kiekį spermatozoidų. Prieš sueitį nenaudokite jokių intymios higienos priemonių, kurios gali keisti makšties rūgštingumą. Spermatozoidai labai jautrūs cheminės sudėties aplinkai.

Mityba

100 g migdolų riešutų kompensuos kalcio trūkumą, papildys 7% geležies, vario, cinko ir folio rūgšties!

Būsimas mažylis

Jis beveik jau yra!

Pirmosios dvi nėštumo savaitės skiriasi nuo vėlesnių. Kodėl? Ogi jų metu moteris faktiškai nelaikoma nėščia. Nes realus kiaušialąstės apvaisinimas įvyksta subrendus folikului ir esant ovuliacijai. O toliau įvykus sėkmingam apvaisinimui, prasideda neštumas. Todėl pirmosios dvi nėštumo savaitės vadinamos folikulinėmis fazėmis, kurių metu moteris laikoma potencialia nėščiąja.

Tyrimai

Ši savaitė – tinkamas metas nuvykti pas gydytoją genetiką (jeigu to dar nepadarėte anksčiau). Nuodugni Jūsų šeimos anemnezės ir paveldimumo analizė padės sudaryti vaisiaus vystymosi prognozę ir nustatyti galimų vystymosi problemų diagnostiką.

Gydytojas genetikas, įvertinęs būsimų tėvų kilmę, atlikęs kariotipo tyrimą (kiekybinis ir kokybinis chromosomų įvertinimas), galimas paveldimas ligas ir susirgimus, gali sudaryti būsimo mažylio sveikatos prognozę. Esant reikalui, genetikas gali skirti papildomus tyrimus (biocheminis kraujo tyrimas, endokrinologo, neurologo, terapeuto konsultacija).

Dėmesio naminių gyvūnėlių augintojams!

1.Daugelis katinų ir kačių gali būti užsikrėtę toksoplazmoze. Patekęs į nėščiosios organizmą mikrobas gali sukelti moteriai šią ligą, genetinius defektus ir kitus vaisiaus organų ar audinių pažeidimus. Tačiau jei katė jūsų namuose gyvena jau seniai, gali būti, kad jau turite natūralią apsaugą nuo šios ligos. Norint tai nustatyti, reikia ištirti kraujyje esančių apsauginių antikūnių kiekį (kaip ir kokiu būdu – paaiškins Jūsų gydytojas). Be to, patartina, kad jūsų augintinį apžiūrėtų veterinaras. Bet kokiu atveju, valyti katės tualetą, turėtume ne Jūs. Pasistenkite nemaitini katės nevirta mėsa ir apriboti jo aistrą gaudyti peles, žiurkes ar balandžius.

2.Jeigu Jūs – šuns šeimininkas, atkreipkite dėmesį į tai, ar jis laiku paskiepytas (ypač nuo pasiutligės ir leptospirozės). Kalbant apie šuns ėdalą, pasivaikščiojimus su juo ir bendravimą – tos pačios rekomendacijos kaip ir kačių šeimininkams

Rūkymas nėštumo metu

Rūkymo žala įrodyta ir nėra jokių abejonių. Nepaisant to, ne viena būsima mama ieško patvirtinimo idėjai, jog pasaulyje egzistuoja kokia nors nepavojinga tabako dozė. Tačiau rūkymas neturi saugios dozės ar priemonių!!! Rūkymas ankstyvose nėštumo stadijose gali įtakoti persileidimą, o vėlesnėse – priešlaikinį gimdymą. Yra žinoma, jog naujagimių, kurių motinos rūkė, mirtingumas yra 30% didesnis nei nerūkančių motinų kūdikių.

Kadangi rūkančių moterų kraujo apytaka sutrikdyta, mažyliui gali trūkti deguonies. Tai gali įtakoti jo vystymosi sulėtėjimą, kūdikis gali gimti neišnešiotas ir silpnas. Be to, rūkymas nėštumo metu gali daryti neigiamą įtaką vaiko nervinei sistemai ir psichikai. Jis kenkia ir vidiniams mažylio organams. Net gi keletas cigaretės patraukimų į plaučius pablogina mamos ir mažylio sveikatą.

-rūkymo atsisakymas nėštumo metu nėra pavojingas. Jis suteiks mažiau streso nei pats rūkymo procesas;

Geriau mesti rūkyti iki neštumo, bet jei nepavyko, atsisakyti šio žalingo įročio reikia kuo skubiau.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg