Nėštumo kalendorius: 17 savaitė

Nėštumo kalendorius: 17 savaitė

28. Aug 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip vystosi mažylis?

Stiprėja ir kartu mažėja nugaros ir kaklo raumenys. Taip vyksta todėl, jog vaisiaus galvutė pamažu atsitiesia ir yra beveik vertikalioje padėtyje (iki tol kaklas buvo išlenktas taip, jog vaisiaus smakras buvo prispaustas prie krūtinės).

Rankyčių ilgis siekia 3,5-4,5 cm, jos sulenktos per alkūnes. Delniukai beveik visą laiką sugniaužti į kumštukus, bet periodiškai atgniaužiami.

Retkarčiais vaisius pagauna burnyte didįjį rankos nykštį ir pradeda čiulpti: ima vystytis čiulpimo refleksas.

Kūdikis jau gali reaguoti į triukšmingus garsus, kylančius netoli Jūsų. O tai reiškia, jog galima surengti „koncertus pagal klausytojų norus“

Kokia tavo savijauta?

Organizmas vis didina cirkuliuojančio kraujo tūrį. To reikia tam, kad aprūpintumėte augančio kūdikio deguonies ir maitinimosi medžiagų poreikius. Atitinkamai – daugiau darbo ir jūsų širdelei.

Todėl jūs daugiau prakaituojate, daugiau išsiskiria makšties sekrecijos – visa tai pasekmė didėjančio skysčių kiekio jūsų organizme. Gali būti, jog kartais iš nosies pasirodys kraujas arba ims kraujuoti dantenos.

Gimda yra apie 3,8-5 cm žemiau bambos.

PATARIMAI:

*Jei pajausi nugaros skausmą, pradėk nešioti specialų tvarstį nėščiosioms.

*Jei turi daugiau mažų vaikučių, stenkis nekelti ir nenešioti jų ant rankų, sodink ant kelių. Venk didelių krūvių.

*Jei yra galimybė, pasiimk atostogų ir pailsėk. Jei nori, išvyk kur nors, pakeliauk – antrame trimestre moteris paprastai nesunkiai ištveria visus skrydžius. Bet prieš tai, žinoma, pasikonsultuok su savo gydytoju.

Jeigu Tu dabar esi 17 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

14. Oct 2015, 19:19

Mums siandien 17 savaiciu..ir kelios dienos..mes sveriame170g.dar nemato kas yra pilvuke..turim sirdute rankytes..kojytes..skranduka.