Nėštumo kalendorius: 16 savaitė

Nėštumo kalendorius: 16 savaitė

25. Aug 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šią savaitę Jūs galite pajusti pirmuosius savo mažylio judesius. Ypač aiškiai tai gali pajusti tos mamytės, kurios laukiasi jau ne pirmojo vaikelio.

Kaip vystosi tavo mažylis?

Vaisiaus veidas jau susiformavo, atsirado mimikos raumenys, plaukai, antakiai ir blakstienos. Kūdikėlis pirmą kartą atsimerkia.

Švelniais it pūkeliai plaukiukais padengta vaisiaus galvelė ir visas kūnas. Jo oda labai labai plonytė ir beveik permatoma.

Ausyčių kriauklės (kurios paprastai vadinamos „ausimis“) įsitaisė ten, kur joms ir vieta. Anksčiau jos buvo arčiau kaklo.

Praktiškai visiškai susiformavo kojų ir rankų nagučiai.

Tvirtėja rankų ir kojų koordinacija.

Kūno kaulų sistema turi visas jungiamąsias dalis, susiformavusius raiščius. Prasidėjo ilgas kaulėjimo procesas – kaulų sutvirtėjimas, kuris tęsis iki viso brendimo pabaigos.

Pakankamai gerai matomi išoriniai vaisiaus lyties organai.

Kokia Tavo savijauta?

Apskritai moterys, kurios gimdė ne kartą, pradeda jausti vaisiaus judesius maždaug 2–4 savaitėmis anksčiau, nei moterys, besilaukiančios pirmagimio.

Šią savaitę ar kiek vėliau Jums reikės duoti kraujo tam tikriems svarbiems tyrimams. Svarbiausia, kad suspėtumėte duoti kraujo du kartus, tarp kurių būtų 1-2 savaičių intervalas nuo 15 iki 20 nėštumo savaitės.

Tai svarbu, nes sergant kai kuriomis ligomis tam tikrų medžiagų lygis nėščiųjų kraujyje gali neatitikti normos. Pagal šių tyrimų rezultatus galima nustatyti ir išvengti galimų vaisiaus apsigimimų.

Jeigu Tu dabar esi 16 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

25. Aug 2013, 21:20

Man eina 21sav.bet kraujo tyrima dare tik karta apie 14sav