Nėštumo kalendorius: 14 savaitė

Nėštumo kalendorius: 14 savaitė

19. Aug 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Diena iš dienos vis labiau stiprėja motinystės jausmas. Ir tai, žinoma, pats vertingiausias jausmas, kurį gali turėti moteris. Mėgaukis juo!

Kaip vystosi mažylis?

Dabar vaisiaus ilgis – 12,5 cm.

Mažylis jau išskiria šlapimą į vaisiaus vandenis. Jis taip pat treniruoja savo „kvėpavimą“, įtraukdamas vaisiaus vandenis į plaučiukus ir išstumdamas juos atgal.

Kasa pradeda gaminti insuliną – hormoną, kuris labai svarbus medžiagų apykaitai ir kūdikio augimui.

Šią savaitę atsiranda lanugo (vaisiaus odos plaukeliai), kuris atkartoja mikroskopinį odos vaizdą (piešinį): ant pirštų pagalvėlių esantis toks piešinys (pirštų antspaudai) taps vizitine žmogaus kortele.

Kokia Tavo savijauta?

Šiuo metu jaučiatės kaip niekada energinga. Jūsų gimda auga kas savaitę ir dabar yra maždaug greipfruto dydžio.

Galbūt Jūs pastebėjote tamsią liniją, einančią per pilvo vidurį iki pat gaktos kaulo.

Krūtų spenelių areolės galbūt taip pat gerokai patamsėjo ir tapo didesnės.

Mėgaukitės motinystės jausmu ir tausokite jį! Būtent jis geriau už bet kokius vaistus padės susidoroti su didelėmis ir mažomis problemomis, be kurių neapsieina nė vienas nėštumas.

PATARIMAI:

*Miegok su šiek tiek pakelta galva, nes tai padės išvengti rėmens ar bent jį sumažins.

*Nesimankštink gulėdama tiesiai ant nugaros, nes gimda prispaus diafragmą ir bus sunku kvėpuoti.

Jeigu Tu dabar esi 14 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

27. Aug 2013, 15:26 laurinta2013

mums taip pat yra 15 savaite, ir mane pykina, spaudimas pakyla, bet daktare sake jaigu blogai jautiesi iskart nieko nelaukusi kvietiesi greitaja, nes gali buti persileidimas, todel cia nejuokai....

23. Aug 2013, 11:04

sveikos mamytes,mums jau beveik 15 sav,bet problema turiu su pykinimu,pykina istisai,sukasi galva,neturiu jegu niekam ☹ cia mano 3 nestumas,su pirmais dviem vaikiukais nebuvo taip.gal galit patarti ka nors del pykinimo ir galvos svaigimo.dekoju