Nėštukė Aistė: Ar sergu raudonuke?

Nėštukė Aistė: Ar sergu raudonuke?

23. Apr 2011, 00:00

Jei laukiesi kūdikėlio arba jau planuoji jį, įstok į "Būsimų mamyčių klubą" ir klausk ginekologės visko, kas neramina. Mes su klausimais būtinai pas ją nuvyksime ir pasistengsime kuo greičiau gauti atsakymus.

 

Mama Aistė:

 

Laba diena,

 

Laukiuosi antro vaikelio. Nėštumas yra 10 savaičių. Prieš savaitę man buvo atliktas kraujo tyrimas, įtarus, kad galiu būti užsikrėtusi citomegalo virusu. Tuo pačiu buvo atlikti ir kiti tyrimai. Gavus rezultatus paaiškėjo, kad citomegalo viruso nėra, tačiau yra teigiamas raudonukės virusas.

 

Norma yra 0 - 0,121, o man nustatyta 0,464. Raudoniuke sirgusi nesu ir dabar nesergu. Šiuo metu mane prižiūrinti ginekologė atostogauja, todėl norėčiau sužinoti kito eksperto nuomonę dėl šio tyrimo. Ar turėčiau sunerimti dėl tokio rezultato? Galbūt reikia kuo skubiau kreiptis į kitą gydytoją?

 

Atsako „Northway medicinos centro“ gydytoja ginekologė Lina Rudaitienė.

 

Aistė pateikė labai nedaug duomenų apie tyrimo rezultatą. Tai, kad vienas imunoglobulinas yra teigiamas, dar nereiškia, kad sergate ar užsikrėtėte raudonukės virusu. 

 

Dar kartą pažiūrėkite į tyrimą: jei teigiamas IgG ( imunoglobulinas), reiškia, kad praeityje esate sirgusi šia liga arba skiepyta. Tokiu atveju IgM bus neigiamas.

 

Tačiau, jei teigiamas IgM arba abu IgM ir G, kreipkitės į savo šeimos gydytoją dėl diagnozės patvirtinimo ar net papildomų tyrimų.

erikytaaa erikytaaa 14. Aug 2015, 19:38

Nera imuniteto raudonukei ar tureciau sunerimti?

24. Apr 2011, 17:38

Aciu uz atsakyma. Man buvo teigiamas IgG. Jau buvau pas gydytoja, ji patikino, kad tai nieko baisaus. Jei butu teigiamas IgM, tuomet jau butu labai blogai. Echoskopijos metu maciau savo stebukleli, man rankytem mojavo😀

23. Apr 2011, 08:22

Sveika, as patarciau kreiptis i dar viena specialista, mano sese nestumo metu buvo isbere, gydytoja, sake, jog nuo vandens ir issamesniu tyrimu neatliko gime berniukas viskas atrode gerai, bet vis islysdavo visokios ligos, o dabar dar paaiskejo, jog su viena akyte nemato, tai kaune apziurejo specialistai, sake, gal gydytoja, praziurejo raudoniuke, gal ne paprastas berimas buvo...Sekmes laukime, tikiuos viskas bus gerai😀