Nėščiosioms užsiimti joga naudinga

Nėščiosioms užsiimti joga naudinga

30. Jan 2013, 12:00

Joga – tai holistinė, senovės Indijos mankšta. Tai turbūt vienintelė sporto šaka, kuri treniruoja ne tik kūną, bet ir mintis. Joga žinoma jau daugiau nei penkis tūkstančius metų, rašo ekodiena.lt

Mankštos pavadinimas reiškia prisijungti, susivienyti. Skirtingas jogos pozas, asanas, reikia atlikti be galo tiksliai ir kontroliuojant kvėpavimą. Kvėpavimo technikos jogoje yra kertinis akmuo, vadinamas pranajamomis.

Nėščiosioms užsiimti joga gali būti naudinga. Pastebėta, kad nėščiosios, kurios reguliariai atlieka jogos pratimus atrodo laimingesnės ir sveikesnės. Jų kūnas lankstenis nei tų, kurios neužsiima joga, todėl joms ne tik lengviau ištverti nėštumo laikotarpį, bet ir pagimdyti bei atsigauti po gimdymo.

Joga gerina kraujo apytaką, sumažina skysčių kaupimąsi. Tempimo pratimai padeda palengvinti nugaros skausmus. Jogos asanos padeda pasiruošti moters organizmui gimdyti.

Joga vėl galima užsiimti, praėjus šešioms savaitėms po gimdymo. Specialių pratimų programa padeda sustiprinti pilvo ir dubens raumenis.

Jeigu niekada anksčiau nesate užsiėmusios joga, pradėkite lankyti specialias pamokas grupėse arba sportuokite prižiūrimos jogos trenerio. Jogos pratimus svarbu atlikti labai tiksliai, nes ne tokie tikslūs judesiai gali tik pakenkti.