Nėščiajai iškrito plomba: laukti ar gydyti?

Nėščiajai iškrito plomba: laukti ar gydyti?

10. Apr 2012, 09:00

„Mamyčių klubas“ gavo būsimos mamos laišką, kuriame ji klausia patarimo. Jei gydytojui odontologui klausimų turi ir tu, rašyk juos el.p. redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Iš mamos Alginos laiško:


Man yra 7 mėnesiukai nėštumo. Neseniai iškrito iš danties plomba, jaučiasi gana nemaža skylutė, labai nepatogu dėl to, o kartais švelniai dantuką pamaudžia. Ar būtų galima tokiu nėštumo laiku važiuoti pas odontologę jį susitvarkyti?

 

Atsako odontologijos klinikos „Skraidenta“ odontologė Geda Mažeikienė.

 

Geriausia būtų , kad būsimos mamytės dar iki nėštumo pradžios apsilankytų pas gydytoją odontologą ir sutvarkytų sugedusius dantis, nes nesveiki mamos dantys gali "padėti' sugesti ir vaiko dantukams. Daugelis tyrimų patvirtina, kad vaikai dantų ėduonį sukeliančias bakterijas gauna iš artimiausių žmonių, dažniausiai - iš mamos.

 

Tačiau jei atsitiko taip, kad dantys sugedo nėštumo metu - nereikia bijoti apsilankyti pas gydytoją odontologą. Nepatariama dantų gydymo atlikti pačioje nėštumo pradžioje ir pabaigoje. Tačiau vidurinis nėštumo trimestras yra pakankamai saugus laikas atlikti daugeliui dantų gydymo procedūrų. Kartais nėštumo metu atliekamas laikinas dantų gydymas, o sudėtingesnės procedūros, pavyzdžiui, kurioms reikalingas rentgeno tyrimas, atidedamos po gimdymo.

 

Jei neapsilankėte pas odontologą iki nėštumo pradžios, nebijokite to padaryti nėštumo metu. O jeigu jaučiate skausmą - patarčiau apsilankyti nedelsiant, nes laukimas gali situaciją tik pabloginti.

 

Odontologijos klinika „Skraidenta“ Vilniuje

tel.             (5) 215 0 215      ; 8 611 51 222

www.skraidenta.lt

 

Ar teko gydyti dantis nėštumo metu?

 

10. Apr 2012, 13:04

Su dantukais problemų neturėjau beveik niekada, nueinu kas keli metai profilaktiškai pasitikrint ir to pakanka 😀

10. Apr 2012, 11:50

as nestumo gale ejau patikrai dantu liepe ateit ,bet jau jegu neturejau

10. Apr 2012, 10:47

As tvarkausi jau pries nestuma ,per nestuma ir dar po jo manau kelis men teks tvarkytis nes eiles dideles pas privatininkus , o norisi gerai ,tai i menesi kartas nemanau kad pakenks,beto kitos iseities nera ,jeigu laukciau butu dar prasciau ,nes esu paveldejusi paradantoze tad daug tvarkymo reikalauja dantys 😀

10. Apr 2012, 10:38

teko tvarkytis dantuka penktame nestumo men. 😀

10. Apr 2012, 09:02

ejau tikrintis dantis, kai pastojau, bet nieko taisyti nereikejo😀