Neišsimiegojimas - svarbiausia pogimdyminės depresijos priežastis

Neišsimiegojimas - svarbiausia pogimdyminės depresijos priežastis

23. May 2013, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei po gimdymo miegate vos kelias valandas per parą ir niekaip neišsimiegate, jus gali apnikti pogimdyminis liudesys ar depresija.

 

Amerikiečių mokslininkai išaiškino pagrindinę priežastį, kodėl kai kurias moteris po gimdymo apninka depresija. Tai – neišsimiegojimas.

 

Tyrimo metu buvo apklausta 2 tūkst. 830 moterų, kurios susilaukė vaikučių nuo 2005 metų spalio iki 2006 metų rugsėjo. Pirmomis savaitėmis po gimdymo moterys miegojo apie 6,5 valandos.

 

Mokslininkai padarė išvadas, kad tos, kurios miegojo mažiau, labiau buvo linkusios sirgti pogimdymine depresija.

 

Depresinę būseną gali dar pasunkinti emociniai faktoriai, kurie susiję su neplanuotu nėštumu, priešlaikiniu gimdymu, laisvės netekimu ar nerimu dėl savo išvaizdos. Kaip bebūtų, anot mokslininkų, visgi neišsimiegojimas laikomas pagrindine ir svarbiausia depresijos priežastimi.

 

Ar tau buvo pogimdyminė depresija? Kas padėjo ją įveikti?

23. May 2013, 23:08

Taip, as taip pat neturejau kas man padetu. Pasiguosdavai kam, tai palinksedavo galva ir viskas. Vyras darbe, o kol vaikas buvo mazytis, vyras su juo nelabai mokejo susitvarkyti, nes nurimdavo tik prie kruties. Namuose taip pat darbu kruvos, nes gyvenam nuosavam name. O tos 4 sienos tai tikrai i nevilti varydavo. Bet mane labiausiai pjaudavo poilsio trukumas. Dabar jau viskas kitaip, vaikas tuoj bus metuku, atejo vasara, iseinam i lauka, susitinkam su kitom mamytem ir vaikuciais, dar beje nustojus zindyti, Jonukas pradejo naktimis nebekelti, tad nuotaika visai kitokia 😀

gintarerei gintarerei 23. May 2013, 13:43

manau ir man kazkas panasaus buvo, gal ne depresija, bet tikrai bent jau liudesys. Tesesi jis ilgokai, iki pavasario turbut. Pradzioje buvo kalti hormonai (mane jie neitiketinai stipriai veike), veliau nuovargis, veliau ziema uzdariusi mus tarp 4 sienu, bet apie 8 menesi nurimo hormonai, atsilo oras, kazkaip viskas susideliojo i vietas, tieso psichologine bukle. Niekas nepadejo, niekas rimtai i mano jausena neziurejo, todel buvo sunku, bet kas buvo prazuvo 😀 dabar galeciau pasakyti kad laikas idealus 😀

23. May 2013, 12:05

Manau, kad buvo, nors pas gydytojus neikreipiau. Nuolat jausdavausi pavargusi, nieko nenorejau daryti, niekas nedziugino ir tikrai zinau, kad del poilsio trukumo. Taip pat dar prisidejo ir fizinis skausmas po sunkaus gimdymo, 2 menesius negaleju normaliai sedeti ir ilgiau pavaikscioti.