Nauji išradimai nėščiosioms: stebuklas ar blefas?

Nauji išradimai nėščiosioms: stebuklas ar blefas?

03. Mar 2012, 00:00

Paskutiniu metu "Mamyčių klubo" redakcijos akiratin pateko labai įdomių dalykų.

 

Besklaidydami užsienio spaudą, skirtą jauniems tėvams ir besilaukiančioms mamoms aptikome įdomių naujienų, su kuriomis dalinamės su jumis. Tai - antiradiaciniai nėščiųjų rūbai, saugantys nuo elektromagnetinio spinduliavimo bei pakabukai, kurie esą ramina vaikučius pilve. Apie viską iš pradžių.

 

Nėščiųjų papuošalas

 

Pakabukas besilaukiančiai mamai pristatomas kaip ypatingas – turintis magišką skambesį, kurio raminamas garsas patiks mamai, ir vaikučiui. Pakabuko viduje yra mini ksilofonas, kuris judant moteriai juda ir skleidžia skambesį. Maždaug nuo 20 savaitės mamos pilve gyvenantis vaikutis girdi, todėl manoma, kad pripratęs prie raminančio pakabuko skambesio, jis nurims jį ir išgirdęs po gimimo.

Pakabukas pakabinamas žemai, taip, kad siektų pilvo vidurį ar net apačią. Iš arčiau jų asortimentą galima pamatyti kad ir čia.

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

Antiradiaciniai rūbai

 

Lietuvoje jų matyti neteko. Ir netgi girdėti nelabai girdėjome. Tačiau Rytų šalyse – Kinijoje, Honkonge  – tai paskutiniųjų metų mada ir aktualija. Besilaukianti vaikučio moteris dėvi rūbus, turinčius antiradiacinį poveikį. Kaip žinia, tam tikrą radiacijos porciją gauname kiekvieną dieną tiesiog “iš gamtos”, kvėpuodami ir gyvendami tiesiog, be jokių kitų pastangų. Dažniausi spinduliuotės šaltiniai nurodomi šie:

-kompiuteris, televizorius, mikrobangų krosnelės, šaldytuvai ir kiti buities prietaisai.

-mobilieji telefonai, fakso aparatai ir ir kita ryšių įranga.

-radijo, televizijos perdavimo stotys, radarų sistemos.

-elektroninė medicinos įranga ir kt.

{smallpic:3}

Antiradiaciniai rūbai, skirti nėščiosioms dažniausiai yra prijuostės ir palaidinės, uždengiančios pilvuką. Audinys yra iš specialaus metalinio pluošto, kuris reikalauja specialios priežiūros (negali skalbti, tik tam tikru būdu valyti ir pan.)

Kaip sako rūbų gamintojai, geriausia apsauga yra būti kuo toliau nuo elektromagnetinės spinduliuotės, tačiau jei jūs neįsivaizduojate gyvenimo, pavyzdžiui, be kompiuterių, išeitis – apsauginiai nuo radiacijos rūbai būsimoms mamoms. Kaip jie atrodo, galima pamatyti čia

 

Ką Tu manai apie tokias naujoves? Ar išbandytum nors vieną iš jų?

03. Mar 2012, 09:05

kas del metalo pluosto, man mano gydytoja ,kai laukiaus,sake kad jokio metalo nebutu prie pilvo,nei sagtis nei dar kazkas,kuo maziau metalo. tai del to metalo pluosto nezinau nezinau, ir juolab del papuosalo 😀