Muzikos įtaka besilaukiančioms

29. Nov 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Harmoninga, rami melodija padeda atsipalaiduoti tiek būsimai mamai, tiek ir po jos širdimi vis dar augančiam mažyliui. Būdami dar saugiame mamos pilvelyje, penktą nėštumo mėnesį mažyliai jau girdi bei skiria garsus, o ir gimę jie aktyviau reaguoja į tuos muzikinius kūrinius, kuriuos girdėjo būdami dar mamos pilvelyje. 

"Besilaukiančios mamos turi puikiausią galimybę tokiu būdu pabendrauti. Mama ne tik jaučia nuotaikas, bet ir kuria. Ši veikla leidžia būsimai mamai pabūti šeimininke savo nuotaikų arsenale", - pasakojo studijos grock.lt įkūrėjas, dviejų vaikų tėtis Linas Švirinas.

Muzika, anot Lino, turi kur kas didesnes galimybes, negu mes galvojame. Įvairių instrumentų pagalba galima sukurti ypatingų garsų jūrą.

20171128153941-15278.jpg

"Šis pojūtis panašus, tarsi įšoktume į jūrą ir būtume joje. Ta garsų, pojūčių jūra - mūsų siekiamybė, tai, kas svarbu muzikoje. Mes čia nenagrinėjame nei muzikos formos, nei turinio, nei apšvietimo. Tai mėginimas gilintis į savo pojūčius, į tai, kas esu čia ir dabar", - aiškino pašnekovas.

Muzikos terapijoje dalyvavusios mamos pojūčius prilygino atpalaiduojančiam masažui.

Šįkart muzikos terapijoje buvo naudojamas vienas archaiškiausių instrumentų – gongas bei krištolinė arfa. Jų fone suskambėdavo ir vėjo varpeliai. Po tokios terapijos kai kurios mamos sakė atsipalaidavusios taip, lyg po atostogų kažkur toli, šiltuose kraštuose.

20171128153955-93383.jpg

Su muzika mažylius vertėtų supažindinti kuo anksčiau. Švelnios, lėto tempo, besikartojančios melodijos vaikams - tarsi švelnus mamos paglostymas, o lopšinių nauda neišmatuojama bet kuriame vaiko vystymosi etape.

Be to, nepamirškime, kad mažyliai nevertina mūsų muzikinių gebėjimų, jiems svarbus tik mamos balsas, sukuriantis saugumo jausmą.