Lekiam į gimdyklą

Lekiam į gimdyklą

07. Jan 2021, 14:24 Odeta_lav Odeta_lav

Sveiki, kol turiu laisvo laiko, papasakosiu apie savo gimdymo dieną. :)

Išaušo gruodžio 29 dienos rytas, iš anksto buvom sutarę, kad šiandien pirmagimis keliauja pramogauti pas močiutę, o vyras į darbą. Tad leidau visą dieną namuose viena, kaip nekeista turėjau daug energijos, išsiploviau vonią, grindis, susitvarkiau rūbus. Apie pietus pradėjo mausti nugarą, kietėti pilvą, skausmai truko apie valandą, tada nurimo, po valandos vėl prasidėjo neryškūs maudenimai, galvojau, kad paruošiemieji (nes su pirmagimiu sąrėmių nejaučiau iki 8cm atsidarymo, tad visi skausmai man per antrą nėštumą buvo nauji).

Grįžo vyras iš darbo, kartu su juo nuvažiavome pasiimti vaiko iš močiutės, ten buvome apie porą valandų ir jokių skausmų nejaučiau, grįžome namo apie 20 val., ir tik spėjom visi nusivilkti man prasidėjo stiprūs skausmai ir jie pradėjo kartotis, kas 5 min., vyrui sakau, važiuok atvežk močiutę, mums reikia į ligoninę. Mums pasisekė, kad močiutė gyvena šalia, vyras ją greit atvežė ir išskubėjome į ligoninę.

Gimdyti nusprendus buvau Antakalnyje, Vilniaus klinikinėje ligoninėje, ten atvykome apie 21 val., kol mane priėmė patikrinimui, užpildė dokumentus ir gydytoja apžiūrėjo, paaiškėjo, kad atsidarymas jau 7 cm., buvo duotas nurodymas ruošti gimdyklą. Mane su skausmais nuvedė daryti Covid tyrimo, o poto palydėjo į gimdyklą.

Priimamajame paklausė, ar vyras dalyvaus gimdyme, pasakėme, kad taip, tačiau personalui neįtiko, kad jis turi tik vairuotojo pažymėjimą, o ne asmens dokumentą, su juo negalima įforminti Covid testo, tad vyras lėkė namo paso, o aš į gimdyklą. 

Gimdykloje buvau apie 22 val., atsidarymas jau buvo 8 cm., gydytoja nuleido vandenis ir liepė apie pusvalandį pagulėti, o poto sakė galėsiu atsistoti ir ant kamuolio ar kaip man patogu kentėti sąrėmius. Aš likau su akušere, ji pajungė lašelinę, pradėjo pildyti visokius dokumentus ir su manim juokauti. Man aišku prasidėjo nejuokingi sąrėmiai, nuskausminamųjų jau nespėjau paprašyti, viskas vyko turbo greičiu. Praėjus kelioms minutėms, jau pradėjau šaukti, kad gimdau ir padėkit man, akušerė galvojo, kad juokauju, bet jau buvo pilnas atsidarymas, ji net nespėjo apsivilkti visų savo rūbų, greit iškvietė gydytoją ir per 2 stūmimus gimė dukrytė. Tapau mama antrą kartą :)!!!

Gimdymas buvo labai greitas, nei kirpo nei plyšau, visoms linkiu tokio gimdymo. Gimdykloje užtrukau lygiai 37 minutes. 

Gimėme 38 sav. 1 d. (beje, kaip ir pirmagimis) 51 cm ir 3 kg. Dar įdomus sutapimas, kad gimdymą priėmė ta pati gydytoja, kaip ir su pirmagimiu.

Vyras dar parašė žinutę, kad jau važiuoja, kol suvažinėjo, kol atliko jam Covid tyrimą, tai jau atėjo į gimdyklą ir iškart pamatė dukrą, jau ją maitinau. :)

Tad tokia mano gimdymo istorija :)

owiduke owiduke 10. Jan 2021, 06:37

Sveikinimai! Linkiu ramų naktelių ?

jaldija jaldija 07. Jan 2021, 23:36

Sveikinimai???

Simonadub Simonadub 07. Jan 2021, 19:47

Sveikinu ❤️

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 07. Jan 2021, 19:46

Didžiausi sveikinimai! Ramių jums naktelių ❤

floryte floryte 07. Jan 2021, 18:45

Sveikiname⚘⚘⚘. Kaip džiugu, kad viskas taip lengvai ir puikiai! Ramių naktelių, džiaugsmingų dienelių jums su mažyliu?.

Odeta_lav Odeta_lav 07. Jan 2021, 17:23

Ačiū už sveikinimus 😀! Testų atsakymų laukėme apie pusantros paros, tai tik kartą buvo atėjus seselė padaryti skiepo, o daugiau ir nėjo pas mus. Kai paaiškėjo, kad neigiami, jau lankė dažniau ir atliko visas procedūras😀

Kristina B. Kristina B. 07. Jan 2021, 17:20

Sveikinu su dukryte!!!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 07. Jan 2021, 17:14

Sveikinu dar sykį su dukrytės gimimu! Net pavydu, kaip lengvai pagimdėte. Ačiūdiev, kad su visais covid testais sėkmingai jums ligoninėje pavyko (ta prasme, kad esate visi sveiki 😀 Linkime sveikatos ir pieno upių 😀