Labiausiai erzinantys klausimai nėštumo metu

Labiausiai erzinantys klausimai nėštumo metu

01. Nov 2012, 07:40

Linkime, kad jūs niekada neišgirstumėte tokių klausimų, o ir jų neužduotumėte besilaukiančiai draugei.

 

Tikriausiai sutiksite, kad nėštumo metu, veikiant hormonams, ne visada moteris pajėgi suvaldyti savo emocijas. Kaip pasakoja būsimos mamytės, ašaros liejasi žiūrint šiek tiek jautresnį reportažą žinių metu ar aplinkiniui pasakius kokią, atrodytų, niekuo neypatingą frazę. Todėl ir su klausimais būsimajai mamai reikia būti atsargiems. Prieš užduodant, visada paklauskite savęs, ar norėtumėte tokį išgirsti pati.

 

Labiausiai erzinantys klausimai nėštumo metu:

 

"Kas gims - berniukas ar mergaitė?".  Ne visi būsimieji tėveliai nori žinoti būsimo vaikučio lytį, tuo labiau, ne visi nori ją atskleisti pirmam pasitaikiusiam. Todėl, kad ir kaip smalsu būtų, verčiau pokalbio metu luktelėti, kol nėščioji pati apie tai prakalbs.

 

"Ar dareisi genetinius tyrimus?". O jei dar pridursite girdėję, kad vyresnėms moterims jie reikalingi, ir kad yra rizika pagimdyti nesveiką vaikutį, rizikuojate gerokai pagadinti santykius. Tai iš tiesų jautri tema, kurios nederėtų pirmiems užvesti.

 

'Kiek kilogramų priaugai?". Nors atrodytų ir skamba neutraliai, šis klausimas jautrią nėštukę gali iš tiesų nuliūdinti. Juk ne visos sugeba nėštumo metu priaugti tiek kilogramų, kiek rekomenduojama protingose knygose. 

 

"Oho, koks didelis pilvas, gal laukiesi dviejų?. Gal jūs pati (arba jūsų draugė, giminaitė) nėštumo metu ir turėjote mažesnį pilvą, tačiau nebūtina to sakyti moteriai, kurios fiziologija lėmė, jog pilvas atrodo labai didelis. Tai lemia ir moters konstitucijos ypatumai, ir vaisiaus vandenų kiekis, ir būsimo vaikučio dydis, ir kiti dalykai.

 

"Ar sveika tai valgyti?". Jeigu pamatėte būsimąją mamą valgant sumuštinį iš greito maisto restorano ar smaližiaujant rytietišku saldumynu, neskubėkite demonstruoti savo sveikos mitybos žinių. Net neabejojame, kad būsima mama ir pati puikiai išmano, gal tas kąsnis - vienintelė jos "maistinė" nuodėmė per devynis mėnesius? Neatimktie mažyčio malonumo.

 

"Dar nepagimdei??". Šis klausimas labiausiai erzina baigiantis nėštumo laikui. Viena nėščioji prisipažįsta, kad paskutinę savaitę tokių klausimų sulaukdavo po penkis per dieną - iš mamos, draugės, giminaitės, kolegės... Kol ji pati apsisprendė išjungti telefono garsą ir nebeatsakinėti.

 

"Žadi gimdyti su nuskausminimu? Bet juk tai nesveika!". Reikia gerbti kiekvieno žmogaus apsiprendimą ir nuomonę, kad ir kokia ji bebūtų. Gimdymo sėkmė priklauso ir nuo psichologinio moters nusiteikimo, todėl geriausia, ką galite padaryti - palaikyti, padrąsinti ją prieš gimdymą. 

 

Gal norite sąrašą papildyti ir Jūs? Kokie klausimai jus labiausiai glumindavo nėštumo metu?

 

 

02. Jan 2013, 15:10

Erzina ir klausimai,ir pilvo lietimas. Nekartą sakius žmonėms,kad geriau taip nesielgtų (neliestų pilvo). Dabar laukiuosi trečio mažylio,kol kas dar niekas pilvo nelietė,išskyrus vyrą ir gydytoją.Na bet klausimų,tai oho,kiek sulaukiu. Ko nori,ko lauki,kada gimdysi,ar vaikai laukia...ir t.t. ir pan.

gintarerei gintarerei 01. Nov 2012, 22:03

o mane labiausiai nervindavo ne klausimai, bet pilvo lietimas bet kuriuo metu...kartais jausdavausi kaip koks eksponatas, kuris rankomis lieciamas 😀 kartais atrode, kad mano pilvas priklauso visiems isskyrus man ir visi jauciasi turi teise ji liesti kada tik nori...siaip nelabai kas klausdavo, o jei klausdavo tai tik artimi zmones ir jie labai subtiliai tai darydavo, o jei nepazistami klausdavo tai jie net nezinodavo ko klausti apart "kaip jautiesi?" 😀

01. Nov 2012, 13:40

Manes tai nieks neklausia,o as ir neatvirauju,o jei sumastytu paklausti tai tema nukreipciau kita linkme. Man labiausiai nervina kai klausineja kas bus,ypac kai dar nestumo pradzia ir net gydytojai nemato,o kai jau suvokia,kad nezinai tada vienas su kitu lazinasi kas gims. Zodziu kartais iki absurdo nueina zmones su savo snekom.

01. Nov 2012, 12:33

o man atvirksciai, labai nervina klausimas, kai kiti suzinoje, kad zadu gimdyti naturaliai, baisiausiai stebisi ir klausineja kodel mano toks pasirinkimas ir vistiek pokalbio finale matau, kad mane laiko truputi sadomazochiste 😃D