Kaip prižiūrėti krūtinę nėštumo metu?

Kaip prižiūrėti krūtinę nėštumo metu?

09. Jul 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Daugelis moterų nėštumo laikotarpiu ar jau žindydamos kūdikį nuogąstauja, kad krūtys praranda elastingumą, atsiranda strijų. Norint to išvengti, specialistai pataria išsirinkti tinkamą liemenėlę ir nepamiršti kasdienės krūtų priežiūros.

Kap išsirinkti tinkamą liemenėlę?

-liemenėlė nėštumo metu turėtų gerai prilaikyti krūtis, tačiau jų nesuspausti,

-petnešėlės neturėtų įsirėžti į pečius,

-liemenėlė turi būti pagaminta iš natūralios medžiagos, kad praleistų orą ir būtų tinkama termoreguliacija. Kai kurios šiuolaikinės medžiagos kaip mikrofibra nė kiek nenusileidžia tradiciniems natūraliems audiniams.

Nėštumo metu krūtys pamažu padidės net keliais dydžiais, todėl prireiks kelių tinkamų liemenėlių. Sulaukus 36 nėštumo savaitės jau galima įsigyti specialią liemenėlę žindymui – krūtys jau nebekeis savo dydžio.

Hidromasažas ir kontrastinis dušas

Norite, kad krūtinės odoje neatsirastų strijų ir jos nenudribtų po nėštumo? Tuo metu verta prisiminti hidromasažą ir kontrastinį dušą. Būdamos duše, vandens srovę nukreipkite į krūtinę, kildamos iš apačios į viršų link spenelių.

Tačiau pačių spenelių nereikėtų dirginti stipria vandens srove. Vanduo turėtų būti kambario temperatūros. Galite keisti vandens temperatūrą – aukštesne/žemesne, tačiau nepatariam praustis po karštu dušu.

Kasdien nusipraususios po dušu krūtinės odą patepkite specialiu kremu – svarbiausia, kad odos priežiūros priemonės būtų leidžiamos naudoti nėštumo metu ir žindymo laikotarpiu (apie tai pasitarkite su vaistininku arba savo gydytoju).

Stiprinkite krūtinės raumenis

Tam, kad krūtys išliktų elastingos – nėštumo metu ir po gimdymo atlikite nesudėtingus pratimus, kurie stiprina krūtinės raumenis. Arba tiesiog plaukiokite baseine.