KRISTINA prisijungė prie nėštukių dienoraščių rašymo! Valio!

KRISTINA prisijungė prie nėštukių dienoraščių rašymo! Valio!

17. Jun 2011, 00:00 Krisliukas Krisliukas

Sveikos mielosios! Įkvėpta Viktorijos (zaliaakes), nusprendžiau ir aš rašyti nėštukės dienoraštį. Juolab, kad geri pavyzdžiai užkrečia ar ne? ;)

 

Ateity bus gera prisiminti, ką jaučiau, kokiomis nuotaikomis ir mintimis gyvenau. Ir dabar rašydama išgyvenu viską iš naujo. :)


Man tai yra trečias nėštumas - pats netikėčiausias, sukėlęs puokštę įvairiausių išgyvenimų. Žinot, dar taip nebuvo, kad nesuprasčiau, jog laukiuosi... O būsimas vaikelis įvairiais būdais bandė priminti apie save. Gerai sako, kad visada reikia atkreipti į aplinkos siunčiamus ženklus. Tačiau šįkart aš buvau užimta savo pomėgiu - šokiais, todėl aplink daugiau nieko nemačiau. Pasirodymams siuvausi sukneles, šokių batelius, namuose repetuodavau iki nukritimo, tiksliau tol, kol kažkodėl pasidarydavo labai silpna. Jau tada laukiausi 3 savaites, bet vis dar nieko neįtariau. Bet apie tai iš pradžių. :)

 

Viskas prasidėjo tada, kai per įprastą flamenko šokių repeticiją vadovė man tarė: "Kristina, įtrauk pilvą! Neturi pilvo, bet kažkaip iškiši jį į priekį." (Tai buvo pirmasis ženklas apie mano nėštumą). Kai vadovė apie mano pilvą ėmė priminti ir per kitas repeticijas, suklusau... Pamenu, grįždavau namo, atsistodavau prieš veidrodį ir apžiūrinėdavau tą nelemtą pilvą. Įtraukdavau jį sulaikiusi kvėpavimą, nugarą tiesdavau iki išprotėjimo, bet pilvukas taip ir likdavo išlindęs. Padariau išvadą - pastorėjau (net visi 49 kg!), kai tik praeis silpnumas imsiu daryti atsilenkimus... :)

 

Antrasis nėštumo ženklas sutapo su mažiuko liga. Vieną naktį Kasparas pabudo nuo aukštos temperatūros ir gausaus viduriavimo. Blogiausia, kad paryčiais mane taip pat ėmė pykinti, lyg ir pradėjau viduriuoti. Bet pamaniau, kad labai jaudinuos dėl mažiuko sveikatos. Ryte buvo dar blogiau, tad nieko nelaukusi paskambinau savo mamai ir paprašiau, kad iš Panevėžio atvažiuotų pas mane į Vilnių, nes jaučiau, kad viskas baigsis ligonine.

 

Mama atvažiavo, man pagerėjo, o mažiukui buvo vis blogiau. Teko gultis į ligoninę. Kaip tik tuo metu man turėjo prasidėti mėnesinės. Kurios... prasidėjo, bet labai negausiai, kas man visai nebūdinga. Patepliojo dieną, truputį kitą, paskui po poros dienų ir baigėsi. Grįžom iš ligoninės, o mano sveikata blogėjo, viduriavau, pykino, buvo silpna, į maistą negalėjau žiūrėt. Mama atsargiai paklausė: "O tau šį mėnesį buvo mėnesinės?" Aišku, kad buvo!

 

Po kelių dienų nustojau viduriuot, bet pykino toliau, buvo silpna, verkdavau be priežasties, nėjau su vaikais į lauką, nes neturėjau jėgų, norėdavau tik miegot ir vemt. Tada netikėtai į galvą šovė mintis - o gal aš laukiuosi? Rašau vyrui: "Ar gali būti, kad aš nėščia?" Vyras atrašo: "TIKRAI NE, nebent nuo Šv. Dvasios". Nuramino...

 

Tuomet aš vyrui parašiau: "Žinai, mums jau kitąmet reiktų planuot trečią vaikutį, kol pastosiu, kol pagimdysiu..." Vyras atrašė: "Oho, jau nori trečio?" Atrašiau: "Gink Dieve, ne, tik ne dabar, po kokių dvejų metų!" Bet... juokas ima pačiai, internete pradėjau ieškoti informacijos, kokie yra nėštumo požymiai :D

 

Kadangi vyras patikino, kad negaliu lauktis, tai ėmiau ieškoti ir ligų, pradėjau galvot, kad man žarnyno vėžys arba geriausiu atveju gimdos susirgimai. Nejuokais išsigandau, tad pasidariau kraujo tyrimą, kuris buvo idealus!

 

Pasiguodžiau geriausiai draugei apie savo būseną, vėžio požymius ar tariamą nėštumą, bet ji, iki šiol turėjusi uoslę tokiems dalykams, mane 200 proc. įtikino, kad nesilaukiu. Paguodė, kad jai buvo tas pats, mėnesinės vėlavo du mėnesius, ir kad man paprasčiausias pavasarinis vitaminų trūkumas ir nuovargis. Jau buvau 5 savaites nėščia...

 

Atėjo Šv. Velykos, pagaliau grįžo vyras, pažiūrėjo į mane ir skėlė "bajerį": "Ooooo, tu tikrai nėščia." Pasiutau iš pykčio nejuokais ir liepiau taip nejuokaut, nes man kažkodėl visai nejuokinga. Vyras tarė - pasidaryk nėštumo testą, tikrai lengvi klausimai, gali nebijot. Atšoviau, kad tegu pats ir darosi, jei jam taip norisi, taigi aš nesilaukiu. Tuo metu man buvo 6 savaitės.

Velykos baigėsi, vyras išskrido, pykino toliau, draugė kartojo, kad nesilaukiu, vyras kasdien teigė, kad aš nėščia ir pirkčiausi testą, o aš ir toliau miegojau kaip suslikas, beveik nieko nevalgiau, žliumbiau be priežasties, tapau viskam abejinga... Kol... vieną dieną staiga pakilus nuo lovos sutraukė pilvo apačią, kas būdavo tik per kitus nėštumus. Suklusau... va tada ir aš pamaniau - laukiuosi. Bet testo nesidariau dar gerą savaitę.

 

Tiesa, viena menka detalė. Šiemet per savo gimtadienį pūsdama ant torto žvakutes sugalvojau norą: "Noriu dukrytės". Tuomet dar pagalvojau, kodėl būtent tą norą sugalvojau, turbūt visai neturiu fantazijos. Beje, pastojau kaip tik per savo gimtadienį...

Pirmadienio rytas, nėštumo testas, dvi ryškios raudonos juostelės.. sėdžiu ant klozeto, o mano akys plečiasi, plečiasi, kojos tirpsta, bloga... Imu telefoną į rankas, kadangi pas mus dar tik 7, o pas vyrą Dubline 5 ryto, neskambinu, o rašau žinutę: "Teigiamas. Ragai :( "Tą pačią sekundę pypsi telefonas: "Sveikinu :* "

 

Nusvirduliuoju į Beno kambarį, keliu jį į mokyklą ir sakau: "Turėsi brolį ar sesę, bus trečias vaikas". Benas: "Kaip čia taip? Kasparas dar toks mažas, reikėjo vėliau, kai jam būtų trys metukai, nu tas tėtė!.." Tikrai, teisybė kalba vaiko lūpomis - tas tetė!!!

 

Nepatikėsit, taip neigiau esamą situaciją, kad net pagalvojau, jog testas greičiausiai suklydo. Juk pagamintas Kinijoj. O gal turi būti atvirkščiai, gal dvi juostelės reiškia neigiamą? (Ir taip mąsto 33-ejų metų moteris, kuri laukiasi trečią kartą :D ) Dar Viktorijos (zaliaakes) klausiau, ar gali būti, kad dvi juostelės reiškia, kad nesu nėščia. Deja, jos atsakymas nepaguodė...

 

Tada prasidėjo mano pokalbiai su Dievu, klausimai, kodėl dabar, kaip man vienai reiks auginti tris vaikus, kaip aš susitvarkysiu, bijau ateities, bijau gimdymo, nenoriu nieko!.. Ir to Ponulio iš aukščiau paprašiau: "Dieve, jeigu siunti mums trečią gyvybę, suteik man jėgų, stiprybės ir sveikatos jį/ją auginti."

 

Dabar jau viskas gerai, man 14 savaičių, jaučiuosi neblogai, nebepykina, nebeteplioja, atsirado apetitas, dingo mieguistumas. Tyrimai puikūs, angeliukas auga ir netgi yra didesnis pagal savaites. Jau ir pilvukas matosi. Gal net per anksti pradėjo matytis, bet mano gydytoja pasakė, kad placenta įsitvirtinusi priekinėje sienelėje, todėl ir pilvukas didesnis. Atsirado jėgų kažką veikti, kažkur eiti. Turiu naudotis proga, kad vyras du mėnesius bus Lietuvoje. O šį šeštadienį keliausim į Šemetos kursus. Bet apie tai kitą kartą.

 

Iki :*

Nėštukė Kristina

 

21. Jun 2011, 11:39

nerealu 😀 🌷

17. Jun 2011, 22:39

Na tikrai istorija super 😀 ir aprasyta viskas taip sauniai 😀 👍 bus idomu ir toliau skaitinet tavo isgyvenimus 😀

17. Jun 2011, 17:07

Šaunus pasakojimas 😀 👍 Labai lauksim istorijos tęsinio 😀

17. Jun 2011, 16:25

Labai idomu buvo skaityti. lauksiu tesinio 😉 Aukit ir stiprekit. 😀 🤗 👍

pypse pypse 17. Jun 2011, 14:13

Sceikinu😀) nu ka kartu su tavo dienorasciais lauksime tavo leliuko kartu 😀 idomu skaityt.

kiek tavo vyresneliui?😀

tetis ilgam uzsienyje?

17. Jun 2011, 13:36

slaptos svajonės pildosi 😉,tad linkime dukrytės 😍 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷,labai įdomus pasakojimas,lauksime tęsinio 😉

17. Jun 2011, 13:35

Bet tu ir kantruolė, aš po pirmo įtarimo būčiau testą pasidariusi 😀

17. Jun 2011, 13:34

Ir juokiausi, ir apsiašarojau, ir džiaugiausi už jus 😀 tu tikra rašytoja, na super startas...su nekantrumu laukiu kitos savaitės...augink pilvuziuką ir viskas bus gerai 😀 esate šauni komanda, kuri įveiksite visus sunkumus...ir vyresnysis koks šaunuolis, toks protingas... 😘 🤗 🌷 🌷 🌷

17. Jun 2011, 13:19

Aš taip pat daug skaičiau, mokiausi kvėpuoti, bet atsitiko kaip atsitiko. Aš labai nepatenkinta tokia baigtim, nes gimdžiau 17 val. paskiau jau visiškai jėgos mane apleido, kaklelis atsidarė iki 6-8 cm, sustojo veikla, ir CP.Apie tai net sapne nesapnavau. Ir tikrai nenoriu antro CP.Bet kiek turiu pažįstamų su pirmais CP, nesvarbu, ar du metai, ar 5 metai, ar 10, vistiek baigiasi CP. Tai tu esi šaunuolė.

Krisliukas Krisliukas 17. Jun 2011, 13:13

labai labai daug ruošiausi natūraliam gimdymui, dar metus iki pastodama skaičiau įv.literatūros.. labai padėjo Žarskaus knygos "Aš iki gimimo" ir "Gimimo slėpinys".. labai nenorėjau CP, ir nei mano ginekologė, nei akušerė visą nėštumą net neužsiminė apie CP.. sako, oj daug laiko praėjo po pirmo gimdymo, gali pati gimdyt...tik atvažiavus į gimdymo namus visų akys kaip paklaikę buvo pamačius mano kortelę - taigi čia turėjo būti planinis cezaris!!!!!!!!!

17. Jun 2011, 13:08

Šaunuolė. ROdos tu minėjai, kad pirmasis sūnus gimė CP pagalba, o antrą pagimdei pati?Kaip tau pavyko taip?Atrodo, lankėm ir mes Šemetos kursus, buvom nusiteikę trumpam, lengvam neskausmingam gimdymui, bet vaikiukas tik CP pagalba išvydo pasaulį.Nemanau, kad čia tik žinios, nusiteikimas padeda, dar yra ir kiti dalykai.

17. Jun 2011, 12:48

👍

Krisliukas Krisliukas 17. Jun 2011, 12:11

vyras garantavo, kad ne, nes ir pats netikėjo, kaip ir aš..o dar tos mėnesinės suklaidino... kai nenori, tai neigi situaciją iki paskutinio... 😉 visada jaučiau, kada pastodavau, net dienas įvardydavau..o šįkart tikrai buvo perkūnas iš giedro dangaus

Krisliukas Krisliukas 17. Jun 2011, 12:08

na aišku kad tas pilvukas taip nesimato, bet ji man vis kartojo, įtrauk pilvą, įtrauk pilvą, dar pagalvojau - nu ko tu pristojai prie to pilvo, taigi traukiu kiek galiu 😀

17. Jun 2011, 12:03

Nu smagiai čia tu parašei 👍 bet negaliu patikėt, kad 3 savaičių nėštumas taip matosi, jog net vadovė liepia įtraukti pilvuką 🤔 Lauksiu tęsinio 🌷

ausryte12 ausryte12 17. Jun 2011, 10:54

Nu geras, tai trecias nestumas, bet taip ilgai tai neigti, kaip butu pirmas 😃 patiko ta vieta, kur vyras atrase, kad "TIKRAI NE". Kaip jis gali taip tiksliai zinoti? manau cia moteriskes geriausiai situacija gali zinoti 😛 😃

17. Jun 2011, 09:42

Nuotaikingas dienoraštis, bus smagu skaityti 😉

neri neri 17. Jun 2011, 09:42

patiko 😉 tikrai mamytė jau du kartus ir toks nesusipratimas 😃 sveikinimai 😀

17. Jun 2011, 09:13

labai labai patiko😀 pakele nuotaika nuo pacio ryto 🌷

17. Jun 2011, 09:10

Labai graziai aprasyta viskas 👍 kazko net asaryte isspaudziau 😥 sekmytes auginant pilvuka 🌷 lauksim nauju dienorasciu. Labai patiko skaityti 👍

1 2