Kremą nuo strijų pasigaminkite pačios

Kremą nuo strijų pasigaminkite pačios

26. Aug 2015, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Strijos – tai ant odos atsirandantys šviesūs rausvos ar melsvai rausvos spalvos ruoželiai, kurie nėštumo metu išryškėja dėl odos pertempimo ir hormoninių pokyčių. Vienas iš būdų jų išvengti - naudoti kuo natūralesnes priemones vos prasidėjus nėštumui. 

Strijos pradeda ryškėti jau šeštąjį nėštumo mėnesį, tad iki tol reikia taip rūpintis augančio pilvuko oda, kad jų neatsirastų. 

Kaip pasigaminti kremą nuo strijų namuose, Mamyčių klubą konsultuoja Biokosmetikos akademijos ekspertė Skaistė Kraujutaitytė.

Tam reikės:

Sviestmedžio aliejus – 30 ml

Makadamijų aliejus - 5 ml

Erškėtuogių aliejus - 5 ml

Tamanų aliejus - 5 ml (šis aliejus skatina ląstelių augimą, regeneruoja jas ir aktyvina). 

Specialistė patarė pasirinkti tokius aliejus, kurių kvapai jūsų neerzintų.

Visus ingredientus sutriname, kol gauname vienalytę masę. Toks kremukas nuo strijų nuo pagaminimo datos galioja apie metus, laikant kambario temperatūroje. 

2

Jo užtenka apie keturis nėštumo mėnesius.

Kaip naudoti?

Šį kremą patartina tepti ant drėgnos odos, nes taip geriau įsigeria. Tad juo ištrinkite pilvuką vos išsimaudžiusios - ryte ir vakare.

Į šį kremą galima įdėti ir eterinių aliejų. Eteriniai aliejai kosmetiniuose gaminiuose paprastai naudojami dėl kvapo ir dėl gaminio spalvos. Juos į savo kremuką nuo strijų galite įlašinti, kad jo poveikis būtų veiksmingesnis. Jie regenruoja ir aktyvina kraujotaką. Tačiau jų reikia labai nedaug.

Tad dar įlašiname:

Frankicenso eterinis aliejus – 1-2 lašai

Šlamučio eterinis aliejus  – 1-2 lašai

Viską sumaišome ir drąsiai naudojame!