Konkursas: Papasakok, kaip rinkai gimdymo krepšį, ir laimėk dovanų nuo Huggies ir WolliMolli!

Konkursas: Papasakok, kaip rinkai gimdymo krepšį, ir laimėk dovanų nuo Huggies ir WolliMolli!

26. May 2019, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kuo arčiau gimdymo data, tuo labiau būsima mama nerimauja - kaip tinkamai pasiruošti gimdymui, ką būtiniausio įsidėti ir kokių daiktų tikrai neprireiks.

Internete galima rasti daugybę informacijos apie tai, nėštumo kursuose taipogi dalinamos skrajutės su gimdyvės ir naujagimio daiktų sąrašu ir pan. Tačiau kaip nesusipainioti ir tinkamai atsirinkti? Tad kviečiame pasiklausyti mamų patirties.

Mamyčių klubas, bendradarbiaudamas su naujagimiams skirtų sauskelnių Huggies® Elite Soft gamintoju, kviečia dalyvauti konkurse ir parašyti komentaruose:

  • Kas buvo Tavo gimdymo krepšyje?
  • Ko tikrai neprireikė?
  • Ką pamiršai iš reikalingų daiktų įsidėti?

Jei tavo kūdikis dar pilvelyje - komentaruose taip pat pasidalink, ką planuoji įsidėti į gimdymo krepšį ar lagaminą, kur ieškai idėjų ir patarimų?

Prizinis fondas


Pirmiosios naujagimiams skirtos sauskelnės Huggies® Elite Soft

 

 50 eurų vertės dovanų kortelė nuo WolliMolli 


Latvijos vaikiškų drabužių linijos prekinis ženklas „WolliMolli“ pasižymi praktiniu dizainu, o savo sudėtyje turi karališkosios alpakos vilnos. Ši vilna yra septynis kartus šiltesnė nei avių; dėl ypatingų oro „kišenių“ šios vilnos drabužiai kvėpuoja ir vasarą! Drabužiai „WolliMolli“ leidžia šeimai gerokai sutaupyti - vaikui, vilkint šiais drabužiais, visada bus šilta vėsiomis dienomis ir tikrai nekaršta šiltomis dienomis!

Laimėtoją rinksime birželio 17 d.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 17. Jun 2019, 11:19

Dėkojame jums už išsamius sąrašus, ką įsidėti, ruošiantis vykti gimdyti! Konkurso prizą - sauskelnes +WolliMolli 50 eu dovanų kortelę skiriame Radvile Ver, kuri visa tai padovanos besilaukiančiai draugei 😀 Dėkojame, kad dalyvavote.

ikke ikke 12. Jun 2019, 14:12

Tai, ką reikia įsidėti į krepšį, labai priklauso nuo to, kurioje ligoninėje planuojama gimdyti. Kai kuriose ligoninėse, ypač privačiose, atsivežti reikia labai nedaug daiktų. Aš gimdžiau Santaros klinikose prieš 4 mėnesius, tad ir papasakosiu, ką dėjausi į krepšį.
Krepšelį po truputį pradėjau rinkti labai anksti, gal nuo kokio 4to mėnesio. Paskaitinėjau kelis mamų forumus, peržiūrėjau rekomenduojamus sąrašus internete ir keliuose reklaminiuose leidiniuose bei knygose ir po truputį surinkau viską. Dabar manau, kad vietoj to skaitymo galima būtų tiesiog pasiklausti artimųjų ar draugių, neseniai gimdžiusių, ir remiantis jų patirtimi, susikrauti krepšelį.
Taigi, apie mano krepšelio turinį:
Visų svarbiausia tai reikalingi dokumentai - asmens dokumentas ir nėščiosios kortelė.
Ką imti pačiai gimdyvei, labai priklauso nuo gimdyvės norų ir įpročių. Mano norai nebuvo dideli, tad krepšelis buvo nedidelis. Ko būtinai reikia, tai naktinių marškinių. Nežinau, kodėl aš juos paėmiau tik vienerius (su tais pačiais teko gimdyti ir pirmąją dalį paros būti kol vyras atvežė naujus), todėl rekomenduočiau pasiimti trejus - vienerius gimdymui ir kitus dvejus likusioms dienoms. Taip pat reikalingas chalatas, nes teko keliskart išeiti iš palatos. Na ir būtinos šlepetės, vaikščioti po palatą. Taip pat higienos reikmenys - rankšluostis, šepetys, dantų pasta su šepetėliu ir šampūnas. Jokios kosmetikos man netrūko, nors ir kasdien mažai su ja draugauju. Dar buvo reikalingos sauskelnės-kelnaitės, kokie 5 vnt., ir paprasti įklotai. Jokių sportinių kelnių ar maikučių nebuvau pasiėmusi ir neprireikė - visą laiką prabuvau su naktiniais bei chalatu.
Toliau dėjausi krepšelį naujagimiui. Man sočiai pakako 1 pako sauskelnių, kur apie 30 vnt. Dar ėmiau paprastą kepurytę, vilnones kojinaites bei pirštinytes, 3 vnt. smėlinukų bei 3 vnt. šliaužtinukų. Tiesa, visi jie buvo 56 dydžio, kažkaip net nekilo minčių imti didesnių, bet sūnelis gimė 55 cm, tai sūnelį rengusi gimdyklos darbuotoja sakė, jog galėtų rūbeliai būti didesni. Tad vertėtų įsidėti ir didesnių rūbelių komplektuką, galbūt ir netgi mažesnį, niekada negali žinoti, ar vaikelis nebus ankstukas... Man vyras tą pačią dieną didesnius ir atvežė. Tiesa, ką aš dar patarčiau, tai prieš važiuojant į gimdymą padaryti tvarką namie, t.y. sudėti vaiko rūbelius tvarkingai, kad vyras žinotų ką iš kur imti, nes turbūt daugumai šviežiai iškeptų tėvėlių vienodai rodo, ar čia šliauštinukas, ar čia smėlinukas, bodžiukas, siaustinukas ir pan., kad nereiktų juokinti ligoninės personalo ("tą, kur per klyną užsisega" arba "tą, kur rankos ir kojos su antgaliais"😀 ).
Tikrai nevertėtų pirkti ir vežtis naujagimiui prausiklių, pudrų ar kremo nuo iššutimo. Mes gavome nemažai dovanų, tarp jų mačiau buvo ir sudocrem, ir johnsons ir kt. įmonių prausiklių ir kitų mėginėlių, tai manau tikrai būtų galima esant reikalui panaudoti. Nors manyčiau mažai kam pirmomis dienomis jų prireikia. O be to esant reikalui, artimieji gali atvežti nupirkę. Ką aš pamiršau įsidėti ir ko prireikė, tai drėgnųjų servetėlių vaikučio užpakaliukui nuvalyti naktį, nes labai nesmagu naktį keltis ir nešti vaikutį po kranu (dažniausiai garsiai verkiantį), ypač jei palata reikia dalintis su kita moterimi. Bet pas mus taip pat buvo pakelis įdėtas dovanų dėžutėje, tai kuo puikiausiai jį ir sunaudojau. Dar buvo reikalingas vienas ar pora paklotų, kuriuos tiesdavau ant vystymo stalo keičiant vaikučiui sauskelnes. Taip pat ėmiau autokėdutę ir žieminių rūbų komplektą su pleduku vaikutį parsigabenti namo.
Apie maistą, kurio reikėtų pasiimti, sunku būtų patarti, kiek jo imti. Kas tikrai reikalinga, tai vanduo, koks bent 2 l, nes tiek gimdykloj, tiek palatoj buvo labai labai karšta, tad tikrai norėjosi gerti. O valgyti aš buvau įsidėjusi tik šokoladą, bet ir jį parsivežiau. Man tiko ir ligoninės maistas bei lankytojų atneštas maistas. Dar reikėtų pagalvoti apie kroviklį telefonui bei man labai pravertė vienkartiniai rankšluosčiai, nes tai valgant, tai maitinant vaikutį vis prisidarydavau balų, tai labai patogu buvo pasivalyti. Žinau, kad kitos mamos dedasi žurnalų, bet to visiškai nereikia, netgi jei vaikutis miega, palatoje prie kiekvienos lovos yra planšetė su internetu, tai veikti tikrai yra ką 😀
Aš turėjau dvi tašes - vieną sau, kitą vaikučiui. Manau taip būtų patogiausia, kad daiktai nesimaišytų. Jeigu planuojate, jog ir vyras dalyvaus gimdyme, reiktų ir jam pasiimti šlepetes, ir, jei vyras nori, kokių laisvesnių drabužių jam. Beje, jei vyras dalyvaus gimdyme, siūlau ir jį supažindinti su krepšio turiniu iš anksto, kad būtų ir jam lengviau orientuotis paduodant gimdykloje ar palatoje reikalingus daiktus.
Tai tiek apie mano krepšelį, lengvo pasiruošimo dar besilaukiančioms ir dar lengvesnio gimdymo! 😀

Radvile Ver Radvile Ver 11. Jun 2019, 19:37

Beje, laimėtą dovaną įteikčiau draugei, kuriai šiandieną ir siunčiau šį savo koreguotą/papildytą komentarais sąrašą. 😀

Radvile Ver Radvile Ver 11. Jun 2019, 19:35

Savo gimdymo krepšelius dėjausi 2 kartus: 2015 balandį ir 2017 sausį.. 😀 Pirmą kartą dedantis savo ir vaikučio krepšelį pasitelkiau tik ginekologės pateikta knygele, tačiau ne viskas buvo reikalinga... 😀 O antrą kartą dėliojausi viską nuo pirmosios patirties, tik rūbeliai sausio mėnesį buvo kur kas šiltesni.. 😀 Pati buvau susidariusi tokį savo sąrašą 2015m., o šiandien koregavau ir su didesniais komentarais parašiau draugei, kuri laukiasi savo pirmojo naujagimio.. 😀 Viskas, ką susirašiau man buvo reikalinga pačiai pradžiai, o po to eigoje susipirkau ko trūko:

Į ligoninę SAU:

* DOKUMENTAI 😀

* Vanduo (negazuotas), tualetinio popieriaus nesidėjau, naudojau drėgnas servetėles.

*Higienos priemonės su kuriomis jautiesi gerai;

*Sauskelnės po gimdymo;

*Naktinukai, geriausia, kad prasisegtų priekis arba spec., jog būtų patogu maitinti, chalatas, 1-2maikutės, kelnės/tympos, šlepetės ( BŪTINAI IR VYRUI);

*Rankšluostis, keli apatiniai, liemenėlė ( paketukai liemenėlės jei tikrai labai šlampa krūtys);

!! Pientraukio į ligoninę dėtis nerekomenduoju, nes neaišku ar jis bus reikalingas, o jei reikalingas, tai visada šalia esantis vyras/sesė/mama ar draugė atveš. 😀

Vaikui:

* Pirmieji, patys mieliausi ir mažiausio dydžio kūdikiui pampersėliai (mes įsidėjome vieną pakuotę Huggies mažučių, Elite Soft.. 😉 Bet čia jau pagal save dedasi kiekviena. 😉

* Drėgnos servetėlės (aš nuo pat pirmųjų dienų ir iki pat dabar naudoju Huggies Aloe Vera);

* Pirmoji kepurytė išvirkščių siūlių, vilnonės kojinytės, pirštinytės (JAS SUSIDĖTI Į ATSKIRĄ MAIŠELĮ IR KREPŠIO SKYRELĮ + VIENAS PAMPERSAS) Taip mums patarė, taip ir darėme su abiem merginomis. Aš, asmeniškai dėjausi viską, tik neturėjau pirštinyčių. Iš tikrųjų niekada jų ir nebuvau uždėjusi, o šiltuoju metų laiku mums po kelių dienų sakė, jog galime palaikyti dukrytę ir be kojinyčių..

*Šliaužtinukai 2vnt. (žiemos metu turėjau įsidėjusi ir nedidelį, miegui skirtą vokelį);

*Smėlinukai (bodžiukai) 2-3vnt. aš dėjausi 2 trumpomis rankovytėmis ir 2 ilgomis.. atitinkamai aišku pagal esamą metų laiką..;

*Maikutės 1-2vnt. (man labai patiko nuo pirmų dienų rengti paprastas, medvilnines, nevaržančias, be sagučių ir blizgučių, maikutes, tik balandį gimusiai dukrytei, sausio mėnesį pagrindas buvo šliaužtinukai);

* Kelnytės 1-2vnt. ( laisvos, patogios, neveržiančios pilvo srities, be gumų ir sagų, geriausia, kad užsibaigtų pėdutėmis, uždaros);

Čia viskas iš rūbelių, ko man prireikė.. Dar siūlyčiau įsidėti po 1 ar 2 kelių dydžių.. Ten tarkim 50 jei sakys, jog mato ir planuoja gimti labai mažas leliukas, 54-56 jau kiek didesniam naujagimiui skirti rūbeliai. 😀 Daug jų tikrai nereikia, viskas bus eigoje, atsižvelgiant kiek laiko būsite ligoninėje..

Daiktai, reikalingi pradžioje, kai parsiveži vaikutį namo:

* Vežimas, automobilinė kėdutė.. Prie to paties labai gerai būtų turėti gultuką, aišku, čia nebūtina, bet bent man tai žiauriai geras dalykas su abiem buvo ir aš naudojau Baby Bjorn, tikrai ne naują, pirkau iš jau perleidžiančios mamytės dėvėtą, tačiau puikios būklės ir tarnavo ilgai. 😀

* Lovytė, čiužinukas (mes pirkome "Dormeo Baby", o po to mažutei liko sesės, o vyresnėlei nupirkome tokį patį, tik didesnį. Puikūs čiužinukai. 😀 Balandį gimusiai dukrytei naudojome lengvą, ploną paklotėlį kai miegojo, o sausinukei buvome nupirkę Flokati vilnos kaldrytę. 😀 pagalvės kiek žinau nerekomenduoja dėti iki 2m..

* Vystymo erdvė, sauskelnės, Pataisų Sporų milteliai nuo iššutimo nepakeičiamai geras dalykas buvo ir iki pat dabar naudoju, drėgnos servetėlės, mums pačios geriausios Huggies, žalia pakuotė, natūralios, su Aloe Vera. 😀 Emolium kremukas kūdikio odelei irgi buvo labai geras dalykas, naudojome pirmus metus, po to eigoje pasirinkome kitokį atsižvelgiant į mažesniosios dukrytės odos būklę, o vyresnėlei paaugus pritaikėme irgi kitą kremuką..;

*Žirklutės, termometras, nosies siurbtukas.. Žirklučių tų spec. nerekomenduoju pirkti, bent man tai jos nepasiteisino.. Aš naudojau paprastas žirklutes, kurias naudoju ir sau, tik aišku vienos buvo mano, kitos buvo dukrytės-čių. 😀 Termometras jau čia kokio norisi, aš naudojau skaitmeninį, man jo puikiai užteko. 😀 Nosytę, aš asmeniškai tai valiau su paprastais ausų krapštukais, net ir su pirmąja dukryte, kai nieko dar pradžioje nemokėjau ir atrodo visko bijai.. 😀 man buvo pats patogiausias variantas.. 😀 Dabar, kai turiu dvi merginas ir pradėjus eiti į darželį prasidėjo ištisinės slogos, įsigijau elektrinį nosies aspiratorių.. 😀

* Maudymosi vonelė su gultuku labai patogus sprendimas, o rankšluostuką naudojau su galvos gobtuvu, kad lengvai visą suvystyčiau išėjus iš vonios. 😀

* Buteliukai... Bent man buvo reikalingi ir aš naudojau Avent buteliukus. 😀 Šepetėlis valyti buteliuką irgi praverčia;

* Merliukai, jų patarčiau turėti ne vieną. 😀

* Čiulptuko manau, kad iš kart nereikia pirkti, nes jo gali ir neprireikti.. Bent mes nepirkome, o kai prireikė, vyras nuėjo į vaistinę ir nupirko. O jei po to norėsis eigoje kokio ypatingo, gražaus ir pnš, tai grįžusi namo pasėdėsi prie kompiuterio ir užsisakysi. 😉

Žinoma, čia tikrai ne viskas, nes visko, ko dar reikėjo atsirado eigoje, su augančiu vaikučiu, su patirtimi, su dienomis praleistomis mamos vaidmenyje.. 😀 Daiktus dėjausi į vieną didelį krepšį, atskirų nereikėjo, nes labai atsibosta tie daiktai, jų nešiojimas, tampymas, po to susirinkimas vykstant namo. 😀 Siūlau nepersistengti, nes bet kokiu atveju visko, ko jums reikės, turėsite ir namuose, jei reikės, manau atsiras, kas gali atvežti gulint gimdymo namuose. 😀
Jei kažkas Jums atrodo netinkama mano sąraše, pilnai pritariu, nes tik Jūs ir tik Jūs žinote, jaučiate ir suprantate ko reikia, o kas atrodo tikrai nereikalinga.. 😀 Kiekviena esame labai skirtinga, tad ir mūsų pirmieji kelioniniai krepšeliai į gimdymo įstaigą skiriasi ir nebūna vienodų.. 😀
O jei bus kažkas, kas krito į akį, kas tikrai atrodo tinkama iš mano sąrašo, esu laiminga ir džiaugiuosi. 😀
Linkiu visoms besilaukiančioms mamytėms sėkmės, kantrybės ir puikių akimirkų susitikus su savais stebuklėliais!!!! 😀))

Gintare0207 Gintare0207 09. Jun 2019, 00:44

Mūsų gimdymo krepšio istorija turbūt skirsis truputį nuo daugumos😀 Ištikrųjų jo krauti niekada neskubėjau. Nekilo ranka. Vis nėjo patikėt, kad tai reikia daryt. Nes iki nėštumo nueitas ilgas kelias ir būta nesėkmių. Tačiau😀 šįkart atėjus 7nėštumo mėnesiui pradėjo niežėti pirščiukai😀 Visa informacija, kurią susirinkau, ką įsidėti tai buvo mamų forumai. Ir ten esančią informaciją įvertinčiau puikiai😀 Kadangi mėgstu viską užsirašinėti, sąrašiukas atsidūrė sąsiuvinyje.
Pimiausia ką isidėjau, tai rūbelius mažyliui. Sauskelnes ir vienkartinių kelnaičių rinkinį nėščiąjai. Po to susidėjau rūbus sau. Šlepetes. Chalatą. Higienos reikmenis. Rankšluosčius. Tualetinis popierius. Drėgnos servetėles. Iš anksto nusipirkau 2 butelius vandens po 2L,nes labai daug išgerdavau vandens nėštumo metu. Susidėjau ir savo indus. Mėgstu ligoninėje turėti savo. Vyras vis primindavo-nepamiršk pakrovėjo!!! Taippat piniginės. Užkandžių nesidėjau nieko, nes nežinojau kaip jausiuos. Svarbisusia, kad perskaičiau gerą patarimą-vaiko ir savo daiktus dėtis i atskiras tašes.Ko neisidėjau, o prireikė tai-maitinimo liemenėlė. Labai geras dalykas.
Na o jei ką pamiršiu-nepergyvenau. Artimieji visada šalia😀