Kokių veiksmų imtis norint greičiau pastoti?

Kokių veiksmų imtis norint greičiau pastoti?

22. Apr 2011, 08:50

Klausk specialistų rimtais sveikatos klausimaisredakcija@mamyciuklubas.lt – ir Tau jie būtinai pasistengs atsakyti.

 

Erika:

 

Negaliu pastoti jau 6 mėnesius. Menstruacijų ciklas yra nereguliarus, todėl pasiskaičiuoti vaisingas dienas yra gana sudėtinga, nuolat mėginam, bet nepavyksta. Aš vartoju tokius vaistus kaip Remeron 15 mg, nes esu jautri ir kitaip negaliu nusiraminti, net esant visiškos ramybės būsenoje.

 

Norėjau paklausti, kokių veiksmų reiktų imtis norint greičiau pastoti? Kokią įtaką pastojimui turi Remeron vartojimas? Kitų žalingų įpročių neturiu. Apsilankius pas gydytojus visada gaunu atsakymą, kad viskas tvarkoje. Bet gal organizmas yra paveiktas vaistų ir aš niekada negalėsiu pastoti? Iš anksto dėkojų už atsakymą.

 

Atsako „Northway medicinos centro“ gydytoja ginekologė Lina Rudaitienė.

 

Nieko tokio, kad 6 mėnesius negalite pastoti. Nevaisingumo priežasčių ieškome, kai pora, turėdama reguliarius lytinius santykius į makštį, nepastoja per metus.

 

Kadangi ginekologinių ligų jums nenustatyta, planuokite nėštumą toliau, turėdama reguliarius lytinius santykius 3 kartus per savaitę.

 

Nėra duomenų, kad Remeronas darytų įtakos vaisingumui. Tačiau jūsų didelis jautrumas ar liga, dėl kurios vartojate Remeroną, gali įtakoti mėnesinių ciklą, vaisingumą.

22. Apr 2011, 15:31

tas tai irgi tiesa😉 as pastojau, kai persalau ir visiskai apie nieka kitka negalvojau, kaip kad greiciau pasveikti😀

laurora laurora 22. Apr 2011, 13:58

as tai pastojau, kai atsipalaidavom ir nebegalvojom apie pastojima. tiesiog nesisaugojom ir tiek

22. Apr 2011, 09:48

kai pagimdziau savo dukryte ir pradejom planuot su vyru 2 leliuka, apsilankiau pas gyd, nes mano men.ciklas buvo issireguliaves, negaledavau skaiciuot vaisingas dieneles, gine buvo nereali, is pradziu istyre mane del visokiu infekciju, paskiau istyre, ar pas mane tikrai vyksta ovuliacija (as tik tuomet suzinojau, kad moteris gali sirgti menesinemis, bet pas ja nevyksta ovuliacija), nors ne kiekviena gyd. sutix tai daryt, juk tai be galo apsunkina😉 ji apskaiciavo kada mazdaug pas mane bus men, ir po ju as pas ja lankiausi kone kas 2d, kol ji isitikino, kad pas mane tikrai vyksta ovuliacija😉 be to, ji man israse tokius vaistus, kaip Duphaston, kurie sureguliavo mano menesines ir....po 4men. as jau nesiojau 2 leliuka😀 siaip tai, pasak mano gines nuomones, normalu, jeigu pora nepastoja 6men, o paskiau jau galima tirtis abiems partneriams ir ieskot priezasties😉 linkiu sekmes ir kuo greiciau susilaukit savojo angeliuko😉