Kokias priemonės naudoti skalbiant drabužėlius?

Kokias priemonės naudoti skalbiant drabužėlius?

19. Nov 2013, 11:22

Mielos mamytės manau, jus jau pradeda dominti klausimas su kokiais skalbimo milteliais patartina skalbti busimų vaikeliu drabuželius :)  Tikiuosi mano informacija jums patinks ir bus naudinga.

Kuo skalbti:
Kūdikėlio ir mažo vaikučio kel­naites, marškinėlius, pėdkelnes - žodžiu, visus apatinius drabužėlius, kurie tiesiogiai liečiasi su kūnu, ge­riausia skalbti antialerginėmis skalbimo priemonėmis ir milteliais, pvz., „Ringuva", „Neutral", „Mini Risk", „Neo Plius Bebe", „Regent". „Bobas" ir kt. Visi šie milteliai sa­vo kokybe yra panašūs.
Viršutinius vaiko drabužėlius ga­lima pabandyti skalbti ir paprasto­mis skalbimo priemonėmis.
 
Kaip skalbti - rankomis ar automatine mašina?
Šiuolaikinės skalbimo mašinos taupo vandenį tuo pat metu taupy­damos mūsų pinigėlius. Būtent to­dėl ne visuomet gerai išskalaujami drabužėliai. Nepaisant priemonės, kurią naudosime, išskalbus skalbi­mo mašina, reikėtų apatinius rūbe­lius atskirai išskalauti rankomis per kelis vandenis. Mamos pamatys, kiek muilo dar išsiplauna. Kai ku­riose skalbimo mašinose yra pro­gramos, leidžiančios naudoti dau­giau vandens. Labai svarbu pasi­rinkti skalbimo miltelius, kurie ge­rai išsiskalauja. Tokiu atveju papil­domai skalauti gali nebereikėti.
 
Patarimiai:
● Stipriai  kvepiantys milteliai gali kelti alerginių reakcijų, todėl geriau tokių vengti arba daug kartų gerai išskalauti, kad liktų kuo mažiau kvapo.
●  Nenaudokite minkštinančių ir ki­tų audinius saugančių skalbimo priedų. Jie gali dirginti vaiko odelę.
● Į automatinę skalbimo mašiną ar skalbdamos rankomis nedėkite per daug miltelių, norėdamos kuo švariau išskalbti drabužėlius ar pa­talynę. Drabužėliai nuo to nebus baltesni, tik jums teks daugiau kar­tų skalauti.
 ● Geriausia skalbimo priemonė vaikams - be baliklių, kvapiųjų, minkštinančių ir kitokių skalbinius gerinančių priedų, todėl pirkdamos priemones atkreipkite dėmesį į ant pakuotės nurodytą sudėtį.
● Skalbiant automatine skalbimo mašina, reikia įjungti režimą, lei­džiantį sunaudoti daugiau vandens, arba skalavimo režimą pakartoti. Taip pat tai galima daryti ir ranko­mis keičiant kelis vandenis.
 
20. Nov 2013, 10:29

Na ar drabuziai bus minkstesni nežinau, bet reiketu pameginti ir pažiurėti.
😉

19. Nov 2013, 22:33

oi nekenciu ukisko muilo kvapo

19. Nov 2013, 18:14

Šendien nusipirkau maximoj ukiško miulo „Ringuva", specelaus skalbti rubelius. Ir BaBos skalbimo milteliu. Kaip tik acija šia savaitė 😃👍

19. Nov 2013, 16:36

na mane asmeniškai mamytė išmokius jog skalbti geriausia "ūkišku muilu"ji taip vadina,o šeip tai muilas su tulžimi ,ir labai gerai šalina dėmes😀👍aš tik už jį🌷

19. Nov 2013, 14:54

Skalbimo mašima nukalkinu, su citrinos sultymis, išsispaudžiu iš citrinu.
O mano mama nukalkina su citrinos rugštele.

Gerda_M Gerda_M 19. Nov 2013, 14:00

o kaip su priemonėmis nuo kalkių, kurios dedamos į tą patį skyrelį su milteliais? jie nekelia alergijų?

19. Nov 2013, 11:41

as sunaus rubelius skalbiu su skystu skalbikliu,nes geriau issiskalauja