Kokia jogos nauda nėštukėms ir mamoms su vaikais?

25. Oct 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiais laikais labai populiarios įvairios sveikatingumo praktikos nėštutėms ir ne tik joms. Mamyčių kubo laidos vedėja Indrė Morkūnienė šįkart apsilankė mamų ir nėščiųjų jogoje. Kuo ji ypatinga ir naudinga besilaukiančioms?

Mamų joga - tai ir mankšta, ir psichologinės praktikos, skirtos mamoms, kurios jau turi vaikų, mamoms, kurios neseniai pagimdė, besilaukiančioms ir toms, kurios tik planuoja nėštumą.

Kaip pasakojo studijos „Vilkės namai“ jogos mokytoja Aistė, visos pozos orientuotos į tiesią nugarą ir sveiką stuburą, švelnūs tempimai malšina įtampą juosmens srityje, stiprina dubens dugno raumenis.

20171024110800-10331.jpg

"Pratimai yra šiek tiek paskirstomi. Besilaukiančiai mamai yra kelios grupės pozicijų, kurių negalima daryti, pavyzdžiui, negalima gultis ant pilvo, negalima stipriai suktis ar staigiai lenktis", - paaiškino trenerė.

Jogos mokytoja Aistė tikina, kad užsiėmimų esamoms ir būsimoms mamoms tikslas – pažinti savo kūną.

20171024110933-69732.jpg

"Kai mes pažįstame kūną, turime žinias apie jį. Kai yra žinojimas, tada mažėja baimių, susijusių su gimdymu. Baimė dažnai atsiranda iš žinių trūkumo. Jeigu yra baimė, didėja ir skausmas. Ir tai nėra sugalvota, tai yra fiziologija. Taigi, kai mes turime žinojimą, mums mažėja baimė ir skausmas, todėl pagrindinis mano tikslas – supažindinti moterį su jos kūnu, pajausti jį", - teigė jogos mokytoja Aistė.

Mamyčių klubo laidos vedėja Indrė džiaugiasi, jog į mankštą galėjo atsivesti ir dukrytę: "Man labai patiko, kad į mankštą galėjau ateiti su Marija. Visos mamos supras - kai palieki mažylį kitur, sunku atsipalaiduoti, nes galvoje vis sukasi mintys, kaip ten laikosi mano vaikas".

Jogos mokytoja sako visada paklausianti mamų, kurios ateina be vaikų, kaip jos jaučiasi. Dažniausiai jos ramiai reaguoja. "Mes norim integruoti vaikus ir būti tolerantiškos vaikų triukšmui, juokui, judesiui. Norime parodyti, kad vaikas yra dalis tos praktikos, kaip ir didelė dalis mūsų gyvenimo", - šyptelėjo Aistė.

20171024111523-23594.jpg

Mamų jogą rekomenduojama lankyti nuo antro neštumo trimestro ir pogimdyviniu laidotarpiu. 

Užsiėmimo metu atliekami kvėpavimo pratimai atveria krūtinės ląstą, padeda deguoniui geriau patekti į kraują – tiek mamai, tiek vaisiui, taip pat moko nusiraminti, atsipalaiduoti, o juk tai taip svarbu tapus mama.

20171024111627-82733.jpg

Baigusios treniruotę turite jaustis ramios ir pailsėjusios.