Kodėl nėštukei nesimiega?

Kodėl nėštukei nesimiega?

16. May 2012, 07:00

Kodėl nėštukei nesimiega? Sakysite, kad „miegasi“, dar ir kaip... Taip, pirmaisiais mėnesiais dauguma būsimųjų mamų iš tiesų „lūžta“ iš miego, tačiau pilvukui augant dažna iš jų sužino, kas yra nemiga.

 

 Kodėl taip nutinka?


Nėštumui įpusėjus ir pilvukui sparčiai augant moteriai gali tapti sunku miegoti dėl labai padidėjusio pilvuko ir labiau apkraunamo stuburo. Na, o kita priežastis – nerimas dėl artėjančio gimdymo. „Kaip viskas bus?“, „Kada pagaliau gimdysiu“ – tokie klausimai gali neduoti ramybės nėščiajai ir trikdyti įprastą miego režimą. Tai visai natūralu ir suprantama.

 

Ką daryti?


Pirma taisyklė - prieš miegą išvėdinkite kambarį, gryname ore miegas tikrai ir saldesnis, ir kokybiškesnis. Kitas patarimas – irgi senai pamiršta gera tiesa – prieš miegą pasivaikščiokite lauke. Na, o trečia - prieš miegą nepersivalgykite. Jei jaučiatės alkana, „apgaukite“ skrandį išgerdama pieno, kefyro, mėtų ar melisos arbatos, sukrimsdama sausainį. Šiltas dušas irgi nepakenks.

 

Kokia poza miegoti?


Pasirinkti tinkamą miego pozą – nelengva užduotis. Vienoms moterims tinka viena, kitoms – dar kitokia. Gydytojai nerekomenduoja miegoti ant nugaros. Kodėl? Gimda plečiasi, vaisius auga, ir gulint ant nugaros gali užspausti apatinę tuščiąją veną. Tokiu atveju gali sutrikti kraujotaka, netgi moteris gali prarasti sąmonę.

 

Manoma, kad būsimai mamytei sveikiausia miegoti ant kairio šono, nes kairėje pilvo pusėje daugiausia laisvos vietos. Kai nėščioji miega ant dešinio šono, vaisius spaudžia kepenis. Kai kurioms būsimoms mamytėms padeda pagalvėlės, kurias jos pasideda ir po pilvu, ir tarp kojų.

 

Dienoraštis, mėgstama knyga


Jeigu nemigos priežastis – neramios mintys, labai praverstų rašyti dienoraštį, kuriam patikėtumėte visas bauginančias mintis, nerimus ir abejones. Kai kurias ramina mezgimas, knygos skaitymas, ramios, relaksuojamai veikiančios muzikos klausymas.

 

 Ar nėštumo metu turėjai miego problemų?

 

 

 

 

16. Oct 2012, 17:08

labuka na mane ir kankina nemiga ir labai dazna

09. Jun 2012, 13:11

labuka,na taip ir mane kankina si problema :/ jau nepamenu kas yra saldus miegelis.

05. Jun 2012, 18:35

sveikos. na tikrai taip su tuo miegu turbut kankinames visos😀, man dar tik eina 5men, bet as ir daznai keliuos i tuoleta.

16. May 2012, 07:32

Sveikos 😀
as taip gal nuo kokio 7 men buvo tikra nemiga ir su vienu ir su kitu vaikuciu ☹ ir nieko gydytojai nesureiksmino ☹