Ne paslaptis, kad vaisiaus sveikata priklauso nuo būsimos mamos gyvenimo būdo. Nėštumo metu itin svarbi visavertė mityba, miegas, poilsis ir reguliarūs vizitai pas gydytoją ginekologą, kad būtų stebima nėštumo eiga.
Kaip žinia, nėštumo metu moters mityba dažnai kinta – maistas, kurio anksčiau negalėdavote atsisakyti, dabar kelia pasibjaurėjimą ir net pykinimą. Todėl būtina peržiūrėti savo valgiaraštį, įtraukti net pačius netikėčiausius maisto produktų derinius, tačiau vienas dalykas, kurio neturėtumėte pamiršti – sezoninių daržovių, vaisių ir uogų! Vasarą itin lengva jų gauti.
Štai priežastys, kodėl nėštumo metu turėtumėte valgyti vyšnias:
- Vyšnių maistinę vertę galima palyginti su braškėmis, nes jose yra daug vertingų maistinių medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminų B, C, PP, karotino, kalio, jodo, magnio.
- Dažnai pirmąjį nėštumo trimestrą vargina pykinimas. Suvalgius kelias vyšnias, pykinimą gali pavykti numalšinti.
- Vyšniose esanti geležis padės kovoti su mažakraujyste.
- Jos yra puikus užkandis ir daug geresnis pasirinkimas nei bandelės ar šokoladas.
- Vyšniose gausu folio rūgšties, kuri, kaip žinoma, padeda išvengti vaisiaus apsigimimų.
- Uogose esantis vitaminas C padės apsisaugoti nuo peršalimo ligų.
- Kalcis naudingas kaulams, dantims, nagams ir plaukams. Vyšnios taip pat padeda normalizuoti kraujospūdį.
- Vyšniose yra melatonino, dar vadinamo „miego hormono“. Tai padės jums saldžiau miegoti ir kokybiškiau pailsėti.
Tačiau vyšnias, kaip ir visas kitas uogas, vaisius ir maisto produktus, reikėtų vartoti saikingai. Jei sergate cukriniu diabetu arba turite skrandžio problemų, dėl vyšnių įtraukimo į savo mitybos racioną būtinai pasitarkite su gydytoju.