Ko geriau nesakyti besilaukiančiai moteriai?

Ko geriau nesakyti besilaukiančiai moteriai?

11. Dec 2019, 18:40 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima motinystė - ne tik gražiausias, bet ir kartais sunkiausias periodas moters gyvenime, kurį kartais itin apkartina aplinkinių (ir net artimųjų) komentarai. Duokite pasiskaityti šį tekstą savo draugėms, vyrams, mamos, anytoms!

1. Negaliu suprasti, KAIP ten tas kūdikis išlenda...

Ne, niekas negali įsivaizduoti. Ir, jeigu nuoširdžiai, net nenori. Nė vienai moteriai nesmagu apie tai kalbėti ir net galvoti, kol tai nėra būtina, todėl tokius intymių dalykų aptarinėti nereikėtų.

2. Ar tu tikra, kad nesilauki dvynių?

Galbūt ir pagalvojote, jog ji šiek tiek storesnė nei visos kitos, bet tai žino ir pati nėščioji. Nėščia ar ne, nė viena moteris nemėgsta kalbėti apie savo svorį - ypač, priaugtą. 

3. Gal galime susitikti kokią 21 valandą?

Ne. Negalite. Greičiausiai nėštutė jau bus lovoje arba bent jau ruošis poilsiui, todėl pamirškite vakarinius susitikimus. Ir ilgam.

4. Ar maitinsi mišinuku?

Iš kur ji gali žinoti? Nereikia iškart nuteikti jos, kad jai nepavyks žindyti, kol ji dar net netapo mama. Kai bus kūdikėlis, tada ir bus aišku kaip jai sekasi jį žindyti, todėl nereikia iškart teisti!

5. Puikiai atrodai!

Atrodo skamba itin nekaltai - pagiriate jos išvaizdą ir tiek. Bet taip žmonės sako, kai tau nukrenta keletas kilogramų, todėl tai sakyti būsimai mamai... Ji garantuotai šypsosi ir tyliai galvoja: "Aha aha, žinoma, mano veidas praplatėjo, aš priaugau jau 15 kilogramų, o mano krūtys primena arbūzus... Ir čia yra puikiai? Meluok toliau".

6. Ką manai apie vardą Jonas? Dabar labai populiarus!

Tai, kad matote nėščiąją dar nereiškia, kad turite teisę pareikšti nuomonę apie jos būsimo vaikelio vardą. Jeigu jai bus įdomi jūsų nuomonė - ji būtinai jūsų paklaus, bet daugelis nėščiųjų tiki, kad tai tik jos ir jos vyro atsakomybė ir garbė kaip jį pavadinti. 

7. Einate vakarieniauti? Džiaukitės kol galite!

Atrodo, kad norite pasakyti, jog po vaikučio atsiradimo jos gyvenimas bus baigtas. "Valgyk kol gali", "Važiuok kol leidžia" - visos šios pastabos ganėtinai erzina. Gyvenimas tikrai nesibaigia atsiradus mažyliui ir daugelis porų ištaiko ramų vakarą kartu pavakarieniauti. O jeigu ir ne - reiškia jie taip nori.

8. Ar tu tikra, kad gali tai gerti/valgyti?

Jos kūnas, jos kūdikis - ji greičiausiai tikrai žino daugiau už jus kas jai galima, o kas ne. Daugelis neščiųjų perskaito daugybę straipsnių apie tai, kas draudžiama valgyti, todėl jūsų trigrašio tikrai nereikia. 

9. Gaila, kad ne mergaitė/ne berniukas, ar ne?

Sužinoję, jau laukiatės antros mergaitės ar trečio berniuko visi nusprendžia, jog iš tiesų tai jūs norėjote kitaip. Nes gal jie taip norėtų? Na, pasvarstę, kad gims ne tos lyties kūdikis žmonės dar prideda frazę, jog kitas kūdikis bus jų norimos lyties.

10. Kada gimdymas?

Prieš paklausdami BŪTINAI ir visiškai įsitikinkite, kad moteris dar nepagimdė. Jeigu manote, jog gimus kūdikiui viens ir dingsta priaugti kilogramai, klystate. 

11. Dvyniai? Jums bus labai sunku!

Aha, Šerlokai, kas dar? Kiekviena suprantame, jog dvynukus auginti yra sunkiau nei auginti vieną, bet šiuo metu tai jau nėra svarbu. Svarbiausia, jog jie gimtų sveiki ir viskas būtų gerai. 

Kokių nemaloniausių frazių girdėjote jūs?