Ko geriau neklausti besilaukiančios?

Ko geriau neklausti besilaukiančios?

05. Jul 2018, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Egzistuoja 15 populiariausių frazių, kurias anksčiau ar vėliau yra girdėjusios daugelis nėščiųjų visame pasaulyje. Šios frazės, įsitikinta, trikdo besilaukiančias moteris, nes jos visada būna išsakytos ne laiku ir ne vietoje.

1. Ar galima paliesti tavo pilvą? 

Jeigu atsakysi “taip”, pajusi nemalonius pojūčius nuo šito prisilietimo, jei “ne” - pamatysi nepatenkintą žvilgsnį. Abu variantai vienodai nejaukūs.

2. Ar žinai, kad tai kenkia tavo vaikui?

Nėščiosios pakankamai gerai žino, kas joms naudinga, o kas ne. Taigi, leiskite jai ramiai pabaigti suvalgyti kepsnį ar grietinėlės ledus.

3. Oi, tai taip ilgai!

Paprastai taip reaguoja žmonės, kurie sužino gimdymo datą. Pasak Babyology, nėščios moterys nori tiesiog išgirsti: “Liko visai nedaug".

4. Greitai tau teks atsisveikinti su miegu!

Po šios frazės dažniausiai patariama miegoti kuo ilgiau, kol dar yra laiko. Nebūtinai pranešti pašnekovui, kad naujagimiai gali miegoti iki 16 valandų per parą, tegu jie galvoja, kaip nori.

5. Tu laukiesi mergaitės. Tai akivaizdu pagal tavo nėštumą.

Žinoma, visi žino požymius, liudijančius, ko laukiesi. Ir kam kreipti dėmesį į ultragarso rezultatus ir į tai, ką sako gydytojai.

6. Atrodo, tu tuoj sprogsi.

Patariama atsikirsti: “Tai žinoma, ir dar išterliosiu jūsų batus”.

7. O jis ten tikrai vienas?

Babyology rekomenduoja atsakyti: "Ne, ten dar trys drambliai". Ir, žinoma, tai bus ne pirmas juokelis šia tema. Tačiau jau nėra jėgų linksmintis, nes vis labiau spaudžia šlapimo pūslę.

8. Tu tiesiog švyti!

Tiesą sakant, tai prakaitas!

9. Man niekada nepatiko šis vardas.

Tai dar viena replika, kurią nėščia moteris gali išgirsti po to, kai pasako būsimo kūdikio vardą. "Aš žinau viena, kurio toks vardas, jis dabar kalėjime”. Geriau pasakykite, kad dar neišrinkote savo mažyliui vardo, arba kad pavadinsite vardu to, kuris klausia.

10. O tavo nėštumas buvo planuotas?

Kitą klausimą, prašau.

11. Žinau, kad nori mergaitės/ berniuko.

Du sūnus turinčiai mamai visi nuolat sakys, kad ji nori mergaitės. Moteriai, kuri laukiasi dukrytės,  visi tvirtins, kad iš tiesų ji nori berniuko. Tiesiog sutikite, nes taip lengviau, nei nuolat ginčytis.

12. Ar planuojate žindyti?

Šiai kategorijai priklauso ir klausimai apie natūralų gimdymą, miegojimą su kūdikiu vienoje lovoje, mažylio vystymą ir pan.

13. Man taip skauda nugarą.

Arba kitos panašios frazės: "Aš taip pavargstu." Ei, jūs visi nustokite skųstis! Jūs tiesiog nežinote, ką tikrai reiškia “skauda nugarą" ir "aš pavargau!" Rekomenduojama pasinaudoti teisingo kvėpavimo technika, kurios mokoma nėščiųjų kursuose.

14. Ar neprieštarausi, jei suvalgysiu paskutinį gabalėlį torto?

Rankas patrauk nuo mano torto!

15. Ar galiu duoti tau patarimą?

Nepageidaujami aplinkinių patarimai - neatsiejama nėštumo dalis, ir jie lydės būsimą mamą visus tris trimestrus.

Ką jūs dažniausiai girdėdavote nėštumo metu, kas jums nepatikdavo?

20180710135442-98467.jpg

Stebulė Stebulė 05. Jul 2018, 14:07

Daug ką girdėdavau, bet labiausiai erzino ir tebeerzina jau pagimdžius bevaikių skundai apie laiko neturėjimą, miego trūkumą ir nuovargį 😃 tiesą sakant, jie neturėjo vaikų, o aš buvau bevaikė ir dabar žinau, akd iš tiesų jie turi marias laiko ir nepavargsta, nes gali bent jau naktį ramiai pamiegoti, kad ir kaip anksti jiems rteiktų keltis.